Проблем със зареждане Iphone 5s "This accessory may not..."
Проблем със зареждане Iphone 5s "This accessory may not..."
Здравейте!
Имам проблем със телефона (Iphone 5s), след ъпдейта 8.2 на екрана започна да се появява съобщението "This accessory may not be supported".
Първоначално телефона продължаваше да се зарежда дори след като натискам бутона който се появява отдолу -"Dismiss" , Но с течение на времето ставаше все по-трудно да се зареди.
Телефона не е в гаранция, смених батерията, кабелите, адаптера (пробвах с различни 10V, 12V) но проблема продължи. Отнесох го на сервиз ,където след седмица опити да се оправи проблема ме посъветваха да се снабдя с нов телефон. Купих зареждащ порт и сама го смених-което малко подобри нещата, първите два дни нямаше никакви проблеми,но на третия ден се зареди до 56% и съобщението "This accessory..." се появи на екрана отново. Мисля си че проблема е софтуерен.
Извинявам се за темата, видях че има и други подобни ,но така и не намерих отговор който да ми помогне.
Имам проблем със телефона (Iphone 5s), след ъпдейта 8.2 на екрана започна да се появява съобщението "This accessory may not be supported".
Първоначално телефона продължаваше да се зарежда дори след като натискам бутона който се появява отдолу -"Dismiss" , Но с течение на времето ставаше все по-трудно да се зареди.
Телефона не е в гаранция, смених батерията, кабелите, адаптера (пробвах с различни 10V, 12V) но проблема продължи. Отнесох го на сервиз ,където след седмица опити да се оправи проблема ме посъветваха да се снабдя с нов телефон. Купих зареждащ порт и сама го смених-което малко подобри нещата, първите два дни нямаше никакви проблеми,но на третия ден се зареди до 56% и съобщението "This accessory..." се появи на екрана отново. Мисля си че проблема е софтуерен.
Извинявам се за темата, видях че има и други подобни ,но така и не намерих отговор който да ми помогне.
Re: Проблем със зареждане Iphone 5s "This accessory may not..."
А зарядното и кабела оригинални ли са? 5-иците са много чувствителни на неоригинални части и аксесоари - имай го в предвид.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Благодаря за бързият отговор!
Да - оригинални са, в сервиза пред мен го тестваха и с други кабели , но без успех.
Забравих да спомена, че телефона в момента се зарежда само чрез лаптопа, когато го свържа към адаптера въобще не тръгва.
Да - оригинални са, в сервиза пред мен го тестваха и с други кабели , но без успех.
Забравих да спомена, че телефона в момента се зарежда само чрез лаптопа, когато го свържа към адаптера въобще не тръгва.
-
Имам iPhone 5 откакто излезе, никога не ми е правил проблеми, но вчера и при мен се появи абсолютно същият проблем. Кабелът си е оригинален - купих го заедно с телефона. Но вчера ми изписа същото съобщение и на мен. Не е скъсан кабела, понеже продължи да се зарежда. Но при мен какво помогна? Просто смених USB порта, през който го бях свързал с лаптопа и всичко си е точно
Може би имам проблем ТОЧНО с този USB порт и заради това прави проблеми? Не знам и аз!

iPhone 7 Black 32GB; ФО; iOS 10.3.3
Здравей Amateur2014.
Поразрових се в нета и открих какъв е проблема.
Надявам се че при теб нещата са различни от това което се случва с моя телефон, въпреки че "симптомите" изглеждат същите. И аз смених USB Порта (тъй като единственият вариант за зареждане беше чрез лаптопа), но в един момент просто престана да се зарежда.
Това което намерих в нета е :
https://www.mendmyi.com/blog/2014/06/ha ... -fix-that/
Проблема е в чипа U2 IC , той се поврежда поради различни причини (най-често от нелицензиран кабел) както можеш да прочетеш надолу в коментарите.
Не знам колко струва поправката на този чип в България , но е доста пипкава работа особено когато е свързано с дънната платка.
Поразрових се в нета и открих какъв е проблема.
Надявам се че при теб нещата са различни от това което се случва с моя телефон, въпреки че "симптомите" изглеждат същите. И аз смених USB Порта (тъй като единственият вариант за зареждане беше чрез лаптопа), но в един момент просто престана да се зарежда.
Това което намерих в нета е :
https://www.mendmyi.com/blog/2014/06/ha ... -fix-that/
Проблема е в чипа U2 IC , той се поврежда поради различни причини (най-често от нелицензиран кабел) както можеш да прочетеш надолу в коментарите.
Не знам колко струва поправката на този чип в България , но е доста пипкава работа особено когато е свързано с дънната платка.
Колега 100% е от чипа в зарядното. Ако си с китайско зарядно би трябвало изобщо да не се зарежда. Смени адаптера и проблема ти е решен. Имам въпросния телефон и единствения виновник за проблема ти е адаптера. От личен опит ти казвам ,че дори и нелицензиран кабел не би трябвало да е проблем. Как телефона би установил неоригиналноста на кабела?
Поинтересувай се какво има в лайтнинг конектора и не пиши глупости.Как телефона би установил неоригиналноста на кабела?
"Мисля-значи съществувам"
-
Е това е парадокса - при мен не е неоригиналност на кабела. Засега само един път се случи де. Тепръва ще видя дали ще стане перманентно, но засега върши работа дори през същият USB порт. Някой има ли идея въпросният чип от какво би се прецакал (освен от неоригиналност на кабела, което гарантирано не е проблема)?
Фабричен дефект, искрене при вкарване на буксата под ъгъл, непочистени в конектора боклуци от дънките...всичко влияе.
"Мисля-значи съществувам"
-
Ясно... значи трябва да спра да играя една, че така се ожесточавам, та чак и дланите ми се изпотяват и може да е влязло нещо в телефонаAlxx написа:Фабричен дефект, искрене при вкарване на буксата под ъгъл, непочистени в конектора боклуци от дънките...всичко влияе.

-
Намерих те ли решение на проблема или да си взимам нов телефон
и моя 5s не иска да се зарежда, а показва че се зарежда и "This accessory may not..." (от време на време изписва вашия надпис)
и моя 5s не иска да се зарежда, а показва че се зарежда и "This accessory may not..." (от време на време изписва вашия надпис)
Да, реших проблема!И звинявам се за закъснелия отговор.
Тъй като не живея в България, пратих телефона за поправка в Манчестър (Северна Англия) където ми го поправиха за около 50 Паунда, проблема беше (както споменах в началото) в чипа за зареждане, разположен на дънната платка на телефона. Оттогава нямам проблеми но за всеки случай си взех нов а старият го подарих на приятелят ми
Тъй като не живея в България, пратих телефона за поправка в Манчестър (Северна Англия) където ми го поправиха за около 50 Паунда, проблема беше (както споменах в началото) в чипа за зареждане, разположен на дънната платка на телефона. Оттогава нямам проблеми но за всеки случай си взех нов а старият го подарих на приятелят ми

-
А аз просто си купих нов кабел и всичко е точно 

Можете да опитате следния метод, когато видите "Това аксесоар може да не се поддържа" на устройството ви с iOS.
1. Включете телефона си и отхвърлете съобщението за грешка
2. Изключете телефона, като оставите зарядното устройство включено
3. Оставете за няколко часа или докато телефонът ви обикновено се зарежда
4. Включете отново телефона си
1. Включете телефона си и отхвърлете съобщението за грешка
2. Изключете телефона, като оставите зарядното устройство включено
3. Оставете за няколко часа или докато телефонът ви обикновено се зарежда
4. Включете отново телефона си