Умрял и съживен многократно iPhone4 ...

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
angel11111

Умрял и съживен многократно iPhone4 ...

Мнение от angel11111 »

Историята на кратко е следната: една позната има айфон 4 кото изгаснал /черен екран/ и в два сервиза и казали че от това нещо тел не става. щяха да го хвърлят мен нещо ме побутна, че мпце и да се оправи ... След доста различни опити и в един сервиз ми казаха, че чипа не подава към дисплея и че нямат чип и неюогат да го оправят. Обаче след като си взех айфона от сервиза ми даде признаци на живот. Дисплея светна, преди това изобщо неискаше да захапи. Пуснах го да се зарежда ... Излезе нещо от сорта Кернел дебъгер ... Два три ресета, и през айтунс инстал. Даваше някакви грешки ама с тях лесно се справих. Прпблема е че работо месец горе долу и пак умря. След 5-6 дни с рестарт няколко пъти със задържане на двата бутона се оправи. И така 4-5 пъти. Писна мо от това рестартване и ъпдейтване има ли някакъв начин да го оправим или да видим защо се изключва и дали е от чипа и кплко горе долу ще ми озлезе. Благода ря пресварителн
о.
Последно промяна от angel11111 на 07 Май 2015, 22:23, променено общо 1 път.
Аватар
gogi71

Re: Умрял и съживен многократно ...

Мнение от gogi71 »

Свали си iBackupBot и виж колко цикъла на зареждане има батерията ?
angel11111

Re: Умрял и съживен многократно iPhone4 ...

Мнение от angel11111 »

Аха ок. До час и половина се прибирам и ще цъкна на лаптопа да видим.
angel11111

Мнение от angel11111 »

Инсталирах програмата. Обаче в момента айфона е изгаснал и ми се показва една странна батерия. Предния път в това състояние се пробвах да го включа и се бъгна и два дена не искаше да тръгне ще го оставя на контакт до сутринта и ще пиша да видим тогава какво ще стане. Защото тук в една инструкция гледам, че показва циклите само когато е свързан айфона а от бекъпа не се вижда колко цикъла е ... а може и да се бъркам.
angel11111

Мнение от angel11111 »

Battery:
CycleCount: 234
DesignCapacity: 1420
FullChargeCapacity: 1277
Status: Success
BatteryCurrentCapacity: 100
BatteryIsCharging: true
ExternalChargeCapable: true
ExternalConnected: true
FullyCharged: false
GasGaugeCapability: true
angel11111

Мнение от angel11111 »

Точно преди няма и минута пак изключи бях го оставил в къщи и имах едно пропуснато. Като го разцъках малко и включих една игра тетрис блиц която зарежда малко по бавно и тъкмо да я зареди и пак се изключи и сега не иска да тръгне. Дава ябълката като го ресъартирам но не зарежда ос а става пак черен екрана ...

P.s.
След няколко опита за рестаръ след като изчезне ябулката екрана не изгася напълно а леко свети не е бяла светлина ами някакво такова тъмно сиво И сега пак не поддава на рестарт ...
angel11111

Мнение от angel11111 »

След като цял ден не иска да се включва това е положението след като даде признаци:

http://prikachi.com/images.php?images/659/8104659F.jpg

Някой има ли някакви идеи или предложения защото според мен в този телефон има много хляб просто трябва нещо да се фиксне :)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Имаш предвид "софтуерно да се фиксне"? Показаното до тук няма общо нито с батерия, нито с управлението на дисплея. Не съм 100% убеден, но най-вероятно имаш проблем с NOR флаш-а или шината към него. Това не е софтуерен проблем. И не знам дали някой може да ти обещае, че ще го оправи.
"Мисля-значи съществувам"
angel11111

Мнение от angel11111 »

Аз не разбирам много, но и според мен не е софтуерно със сигурно. Нещо по хардуера е. И със сигурност не искам никой да ми обещава че ще го оправи а просто да намеря някой достатъчно добър и надежден който може да се опита да направи нещо :).
angel11111

Мнение от angel11111 »

Ако някой има подобен проблем временно решение при мен е да махна сим картата и бъгванията и изключванията спряха. Два дни го джъткам яко и няма проблеми. Ще видим за мапред какво ще стане ...
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Според мен да си махнеш СИМ картата на телефона не е никакво решение, но щом теб те устройва -така да е! :))

В два сервиза са ти казали, че от това телефон не става. Колегата по-горе също ти потвърди хардуерен проблем. За какво още си тракаш клавиатурата да ни осведомяваш с глупости, които са абсолютно безполезни?
Колко ще ти струва ремонта (ако изобщо е визможен такъв) могат да ти кажат само след като видят телефона в сервиз. Пиши на колегата Alxx да ти даде координати на сервиза, който управлява и се оправяйте!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
angel11111

Мнение от angel11111 »

Още вчера сме се разбрали ! И в 3 сервиза ми казаха, че не може да тръгне, а вече два месеца работи. Значи толкова са и сервизи.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Аз, мога да ти кажа защо са те отрязали. Такъв проблем се прави ва банк, т.е. на риск - или тръгва, или мре завинаги. Понеже са те преценили като чукча писател, не им се ще да сипваш после по техен адрес, ако не тръгне и умре напълно. С това:
angel11111 написа: Значи толкова са и сервизи.
...само потвърждаваш предположението им. Колкото и странно да звучи, има съвестни бачкатори, които знаейки риска да съсипят нещо(без значение каква е причината), не искат да им цъфне нещото в ръцете. Никой не обича да му умре пациент.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Аз също не бих се наел да поправям (помагам) на потребител от такъв тип. И по-точно с такива разбирания за "два месеца си работи"!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
angel11111

Мнение от angel11111 »

Браво. Значи приключихме.
Публикувай отговор