Фалшификати???

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
pecko1

Фалшификати???

Мнение от pecko1 »

Има ли фалшиви iPhone 5?
Не питам за реплики с китайски имена, а почти неразличими фалшификати.
Аватар
TheOriginal

Re: Фалшификати???

Мнение от TheOriginal »

Аз почти неразличим фалшификат не съм виждал.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
ina92

Мнение от ina92 »

Емии един приятел си купи някакъв, но то беше реди 5-6 години от сащ, докато беше на бригада, много тъпо се получи на пакета пишеше пристигнал директни от китай. Слушалките му се чуваха по-силно от високоговорителя :D Колонката му беше с някакви развалени звуци. От тогава той намрази всичко което започва с I :D Викаше как може, а съм в САЩ и искам нещо което да знам че няма да е китайско и пак от китай. В момента китай има супер производство, нали се сещате че вероятността оригинал и фалшификат да се прави от един завод е голяма. Примерно в турция има завод един вестел, който прави оригиналите на някои от известните марки телевизори като сони, не се сещам точно коя и някои от нео-тата също са произведени от него. Технополис избира завод който да им прави на най-ниска цена заводите и айде, прави се нещо, което само инженерите на фирмата знаят какво е.
Soze

Мнение от Soze »

Баси глупостите. Нет няма ли за вас са се ограмотите преди да ръсите бисери.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

"Ограмотяват се", от такива като тях :) Резултат: мъкааа.
"Мисля-значи съществувам"
puma9251

Мнение от puma9251 »

В магазин в Бургас попаднах на реплика на iPhone 5 Black. Външния вид е повече от 1:1, то си беше абсолютно неразличимо.
Отзад си имаше и ябълка, и всичко, изобщо няма как да се разбере, че е било реплика. Е, цената беше 189 лв. , но щом се продава, значи балъци не липсват.
В меню беше 1:1 с iOS, та чак AirDrop, пременуван Play Store на AppStore, браузера на Safari, вкл. се с ябълката, същите жестове, lockscreen,меню,шрифтове,подменюта,броячи на инсталирани приложения, мултимедия и т.н. , картинки...
Разбира се, работата на самата OS (в случая - Android 4.2.2, представяща за се за iOS7 в менюто, но пък разкрита чрез AnTuTu) беше лагваща, тегвава, и ако пуснеш бразуер и плейър, и после отвориш още нещо се затваряха останалите 1 или 2, абе трагедия в производителноста отвсякъде. Камерите като интерфейс го докарваха на iOS, но с брутално лошо качество, мисля, че на по 1-2 MP. Звука беше като касетофонче от пуканки (всъщност някои от тях имат приличен за 50 ст. звук).
Все пак, като гледам как го бяха докарали на iOS, ако не беше тегава работата на телефончето можеше да се усъмниш в първите няколко (и дори повече) момента. Разбира се, при опит да влзеш в AppStore ти иска Google акаунт, но като изключим трудно се различаваше. Така,че се пазете... (казвам го за новаците, вкл. и мен, като такъв).
iPhone 4 16GB
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@puma9251 да беше изчакал малко бре, пич. До 1-ви Април има още три седмици и половина. :))
По-големи лъжи, измишльотини, фантасмагории, противоречащи си глупости и т.н. не съм чел от години. 10000% съм сигурен, че телефона, който си описал по-горе нито си го виждал, нито съществува. Ако в голямото междучасие сега е модерно да се надлъгвате вместо да пушите - добре, но имай в предвид, че тук има потребители като мен, които сме тук от както го има форума и сме видели какво ли не. Та малко ми е обидно някой да ми подпуска такива небивалици и да си мисли, че му вярвам!
Отзад си имаше и ябълка, и всичко, изобщо няма как да се разбере, че е било реплика. Е, цената беше 189 лв. , но щом се продава, значи балъци не липсват.
Защо трябва да е балък някой, който си е купил телефон за 200лв. с андроид?
Разбира се, при опит да влзеш в AppStore ти иска Google акаунт, но като изключим трудно се различаваше.
На мен също ми иска Гугъл(gmail) акаунт! Дали пък всичките ми Епъл устройства не са фалшификати?
Все пак, като гледам как го бяха докарали на iOS, ако не беше тегава работата на телефончето можеше да се усъмниш в първите няколко (и дори повече) момента.
Аз лично, почвам силно да се съмнявам, че сами набили iOS на телефоните. :))
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
puma9251

Мнение от puma9251 »

Насилствено карам ли те да вярваш? Недей, жив и здрав бъди. Нека са лъжи, щом така ти си казал. Все пак си ти. Само не ми говори за 1 април и т.н. Гледам си от перник-2/3 от актуалните вицове са за перник, сега се убедих защо.

Очевдно не схващаш смисъла

1. Не казвам,че телефоните за 200 лв. с андроид са за балъци, а, че е добро копие, но за 189 лв. дори да ти прилича на оригинала би трябвало да се усъмни човек за 5-тица при такава цена,нали? Но не липсват и такива хора. Има хора които изобщо не четат, и няма да се усъмнят (сериозно,има).

2. И такъв екран ли ти дава, като ти поиска GMail: http://pop2imap.com/images/gmail_androi ... image3.png (но със статусбара на iOS, това е от Samsung). А и ти иска Apple ID (което става със всяка поща) , не конкретно GMail, докато Android иска конкретно Gmail (както е с въпросната реплика).

3. Имал съм впредвид, че копието беше наистина много добро, дори отлично. Нямаше ги характерните белези по софтуера за други реплики (разл. шрифт, подредби, анимации), някой китаец яко се е постарал. Напиши iPhone 5/5S 1:1 Copy и виж какви ги реплики ги има. Разбира се, няма как да заблудят ползвателите на iOS, но тези, които не разбират много или са нямали iOS у-во, със сигурност.
iPhone 4 16GB
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Между написах в Гугъл и видях на живо, разликата е колкото от Перник (забележи пише се с главно П) до Бургас. Човек, който никога не е виждал айфон и не се е интересувал може да се заблуди и с най-дървеното копие. Отлично копие няма, защото никой не смее да направи, особено пък тия от 100 и кусур лева. През 2008г. китайците пуснаха iPhome, който работеше с FW 2.0.0 и беше почти неразличим от първия айфон. Както се появи, така и изчезна. Вече дори и реклама в нета не можеш да му видиш. Аз съм го виждал в мои приятели руснаци. Защо така се случи с това копие те оставям да размислиш сам.

Няма менте на iPhone на пазара, което не съм пипнал и което да е 1:1 с оригинала. Може да те заблуди отдалеч или на лоша снимка.

Относно вицовете за Перник: по никакъв начин не ме обиждат! Те са измислени за развлечение и избиване на комплексите на разни селяндури и тъпаци.
puma9251

Мнение от puma9251 »

Аз не казвам,че копието е абсолютно 1:1, но наистина, доста познати имам, които само с една тема на Android и ме питат iOS/WP ли сложи?
Казвам ти това, което съм чул и видял.
Сега ми кажи,че това не е отлично копие: https://www.youtube.com/watch?v=qZcajLMJ9Vk , макар на 6-ца.
Е,има разлики, не е с iOS, но може да заблуди много хора, които са нямали досег с iOS (поне за ден).
iPhone 4 16GB
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Да не си ти тестващият? Че гледам единият от геймърите в клипа с играта е "млад меринджей джуниър":)
"Мисля-значи съществувам"
puma9251

Мнение от puma9251 »

Не, нямам нищо общо с клипа, намерих го случайно като написах в youtube iphone 1:1 copy
iPhone 4 16GB
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Това само като му видя ефектите и как работи от 2 км да го гледам, пак ще го позная.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@puma9251 явно не четеш какво ти пиша и държиш да се излагаш. Повтарям ти, че гледането на реклами в тубата и срещата с реален продукт са много различни неща. Целта на рекламата е да акцентира върху точно изкопираните части на продуктите за да може някой да се подлъже и да купи ментето. През ръцете са ми минали всякакви реплики: айфони, Галаксита, Нокии - хванеш ли ментето разликата се усеща. Най-добри реплики имаха златните Нокия(8800 Верту - или нещо такова). На пръв поглед 1:1, но на втория месец златното покритие почва да се лющи на парцали.
Айде сега си признай, че описания по-горе телефон не си го виждал в магазин в Бургас, а си ни описал два- три клипа от тубата поукрасени леко от теб! :)
puma9251

Мнение от puma9251 »

Бе ти продължаваш да нахалстваш бе, вместо мен ли живееш да знаеш какво съм видял бе? Недей вярва като искаш, ок боклук съм лъжец съм айде точка. Недей вярва НИКОЙ ама НИКОЙ не те е задължил. Ако щеш и в египетски богове вярвай , дожвял съм да ми казва някой какво съм видял и какво не, сякаш не живея аз живота си, ами някой друг. Потрес пълен.

И пак казвам,че репликите са различими за вас и мен, защото имаме опит с i устройства (аз-малък,но все пак....), мислите ли, че един човек, който никога не е имал айфон и досег до iOS (поне за повече от няколко минути на някой негов приятел таблета/телефона) няма да се излъже? Знаете ли колко народ има, които да са нямали досег за повече от минути в магазин или от приятел с iOS?

Казвам ви каквото съм видял. Който иска да не вярва, ама да не ми казват ПРИЗНАЙ си като даже не се познаваме и не ми живееш живота. Излагащия си ти. Много ясно,че ще разлиш репликата, имаш опит. А който няма? Много са, повярвай ми!
Последно промяна от puma9251 на 09 Мар 2015, 09:22, променено общо 1 път.
iPhone 4 16GB
Аватар
thebest

Мнение от thebest »

Ми и аз да се обадя...
На мой приятел в заложната са му пробутали 4-ка,ама неразличима от оргинала.Бе бая айфони са ми минали през ръцете,ама такъв не бях виждал.
Стъклен дисплей,стъкло изотзадзе,ретина дисплей ?:-/ ,но докато зареждаше ябълката изписа подготвя sd картата.
Вътре менюто с огромни икони,версия 5.5.1,сим държача с имей,абе кат оргинала,ма не съвсем.
Пробвах да ресетна с бутоните,ама нъцки-реплика баце...
През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искаш да оцелееш - ела в България, тук сме с 30 год. назад...!!!
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@puma9251 Това прочете ли го:
gorgior написа:................ Човек, който никога не е виждал айфон и не се е интересувал може да се заблуди и с най-дървеното копие........
puma9251

Мнение от puma9251 »

И не само, но както и да е.
iPhone 4 16GB
Публикувай отговор