Iphone S4 проблем с механичното копче вкл.-изкл. звук
- Павел Василев
Iphone S4 проблем с механичното копче вкл.-изкл. звук
Привет колеги, съпругата ми има iphone s4 и от известно време забелязахме че когато изключим звука от страничния ръчен превключвател на червено, на екрана почва да показва постоянно ту включен, ту изключен звук, все едно сам превключвам постоянно, може ли да се дължи на някакво износване на превключвателя и дава накъсо? Имали ли сте такъв проблем и как го решихте, засега изключва звука като го включи на самолетен режим, но така не може да види кой е звънял и така, идеи?
Нещо, което работи не се пипа!
Re: Iphone S4 проблем с механичното копче вкл.-изкл. звук
Първо модла не е с4 ,а е 4с после може да си привключва по друг начин или със намаляне на звука,до колкото самия проблем виж в някой сервиз какво ще ти кажат според мен не е софтуерен проблем
Копчето е замърсено!!!
iPhone 5s 16GB Gold ФО! iPhone 4 32GB Yellow ФО! iPhone 3G 8GB ФО! iPhone 8GB!
iPod Touch 4G 8GB Black! iPod Nano 6G 8GB Silver!
Macbook A1181 Late 2006 Black!
iPod Touch 4G 8GB Black! iPod Nano 6G 8GB Silver!
Macbook A1181 Late 2006 Black!
Пускаш си "софтуерното копче" (което всъщност замества всички копчета + още жестове):
-> Settings -> General -> Accessibility -> Assistive Touch -> "On"
... свикваш със софтуерното копче и забравяш за проблемните хардуерни копчета, докато поне едно от тях все още работи колкото да ти светне екрана.
Иначе са ти казали - замърсено копче... т.е. ако искаш да го оправиш, трябва да се носи на сервиз по принцип.
П.П. Аз например толкова съм свикнал със "софтуерното копче", че вече от много години продължавам да си го ползвам и на следващите ми телефони (след като преди години имах подобен проблем с един от бившите ми телефони). Т.е. въпреки че сега копчетата ми си работят, както съм си свикнал, на мен си ми е по-удобно със софтуерното и си го ползвам него.
... свикваш със софтуерното копче и забравяш за проблемните хардуерни копчета, докато поне едно от тях все още работи колкото да ти светне екрана.

Иначе са ти казали - замърсено копче... т.е. ако искаш да го оправиш, трябва да се носи на сервиз по принцип.

П.П. Аз например толкова съм свикнал със "софтуерното копче", че вече от много години продължавам да си го ползвам и на следващите ми телефони (след като преди години имах подобен проблем с един от бившите ми телефони). Т.е. въпреки че сега копчетата ми си работят, както съм си свикнал, на мен си ми е по-удобно със софтуерното и си го ползвам него.

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
- Павел Василев
Колега, страшен си много благодаря за точния съвет, изобщо и не подозирах че съществува такава опцияmitku написа:Пускаш си "софтуерното копче" (което всъщност замества всички копчета + още жестове):
... свикваш със софтуерното копче и забравяш за проблемните хардуерни копчета, докато поне едно от тях все още работи колкото да ти светне екрана.![]()
Иначе са ти казали - замърсено копче... т.е. ако искаш да го оправиш, трябва да се носи на сервиз по принцип.![]()

Нещо, което работи не се пипа!