Gevey - turbo SIM за iPhone

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
parandj0ka

Iphone 5s Заключен Въпрос.

Мнение от parandj0ka »

Значи имам 5s и е заключен към SPRINT US.Фабричното отключване е 200 лв и не ми се дават толкова пари.Реших да пробвам с тези чипове X sim.Купих си такъв но уви,избрах оператора спринт към който е заключен след това приех и рестартирах телефона но си стоеше постоянно на меню за активация все едно го няма чипа.Вземах за проба R sim 9 и при него е по абсолютно същия начин след няколко рестарта и много мъки едвам едвам 1 път ми изкара Vivacom и застоя за секунда и пак ме вкара в меню за активация.Ако някой разбира на тези чипове може ли да каже защо се получава така ?
parandj0ka

Re: Gevey - turbo SIM за iPhone

Мнение от parandj0ka »

Забелязах също и че изкарва ми обхват и 3г вкарва ме в активация пак и дам да се активира с мобилни данни като тръгне да търси и ми казва да изчакам в този период като махна картата и след това като я сложа отново ми изкарва Invalid Sim отгоре.Не знам защо така става стъпките ги правя както са и по клиповете но при мен не иска да тръгне както на клип ...
kawabiker

Мнение от kawabiker »

В общи линии всички викат , че разбират ама уви :)
Този телефон няма да тръгне никога с Виваком и с Глобул с чип, само с мтел и Боб и без нет-защото като гледам не си наясно изобщо и няма да успееш да го пуснеш.
До тук незнам колко пари си дал за чипове , ама сега отключването ще ти се върже поне с 25% повече по груби сметки ;)
parandj0ka

Мнение от parandj0ka »

Ако разбирах нямаше да питам нали така :) А още един въпрос,понеже ползвах 4с с Х сим и вървеше на Виваком с 3г без проблем.Ако е заключен към друг оператор телефона има ли вариант да работи с Виваком и с мобилен интернет :)
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Трябваше да питаш преди да купуваш или да се обадил на някой който разбира...
Свирено
Не на 5s няма да тръгне( освен ако не е до 7.0.6) с Виваком или с Теленор вече , без значение от оператора. Спринт влошава нещата допълнително но не той е пречката за Виваком
4s/5/6/6+ нямат този проблем
ShaShi

Въпрос при Ъпдейт на ОС

Мнение от ShaShi »

Здравейте, извинявам се ако ми е тъп въпроса, но не ги разбирам много нещата.
Имам IPhone 4S от Америка Verizon WCDMA, в момента е с операционна система 5.1.1 и с Gevey чип , но тъй като не мога да си свалям новите приложения и да ъпдейтвам стари се налага да се ъпдейтне с нова ОС.
Въпроса ми ако го ъпдейтна до 8.1.3 както ми дава сега ще работи ли телефона , или трябва да взимам нова карта gevey, r sim, или пък трябва да го ъпдейтна с по стара версия софтуеър.
И ако може да се ъпдейтне с най новата ОС , какви са стъпките и трябва ли да го джейлбрейкна!
Ползва се към Мтел.
Благодаря предварително, извинявам се ако не е за този раздел питането ми .
Последно промяна от ShaShi на 09 Фев 2015, 15:15, променено общо 1 път.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Най-вероятно няма да стане щом е още от 5.1.1 и ще ти е нужен нов чип.
На кой оператор го ползваш в момента ?
ShaShi

Мнение от ShaShi »

към Мтел
Аватар
funkyjoe

Мнение от funkyjoe »

Здравейте, съжалявам, че задавам идентични въпроси (и вероятно ви се струват глупави, но better safe than sorry).

Мога ли да update-на до iOS 8.1.3 ? В момента съм с iOS 8.1.1 - iPhone 5 с R-sim 8+, който е заключен е към Telia (Швеция), но работи с картата ми на M-tel - голяма, изрязана.

Благодаря ви предварително!
iPhone 5 iOS 9.2.1
Аватар
Cliche

Мнение от Cliche »

Здравейте ! Имам следният въпрос : на айфон 5ес заключен към Ireland 3 и отключен със r-sim mini 2 ,мога ли да сложа най-новият ъпдейт ?Защото до момента съм със 7.1.1 . Ако има някакво значение firmware ми е 2.18.02.
Ipod Touch 4g 32gb
Аватар
funkyjoe

Мнение от funkyjoe »

Има ли някой запознат с по-горните 2 въпроса?
iPhone 5 iOS 9.2.1
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

@ Cliche стой си на 7.1.1, качиш ли 8.1.3 ще го заключиш !

@ funkyjoe R-sim 8+ си работи и на 8.1.3 за iPhone 5 !
Аватар
funkyjoe

Мнение от funkyjoe »

Gogi, много ти благодаря! :)
iPhone 5 iOS 9.2.1
Stzbike

Мнение от Stzbike »

Здравейте,
Купих си р-сим 10 за iPhone 6 Plus ios 8.1.3 заключен към теленор( на мтел съм) . Всичко добре , но интернета ми е само 2G. Как да направя да тръгне с 3G интернет ? Казаха ми , че ако си взема нано сим карта от мтел, ще ми върви само 2G, но ако си взема голяма карта и отрежа, щяло да тръгне 3G, това вярно ли е ? И има ли начин да тръгне това 3G ?
Мерси за отговорите предварително :)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Вярно е.
"Мисля-значи съществувам"
Stzbike

Мнение от Stzbike »

А каква голяма карта трябва да взема от мтел - 64к, 128к, 256к ? За да тръгне 3G ?
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Защо не попиташ този от който купи рсима ?
Stzbike

Мнение от Stzbike »

Попитах го но каза , че нищо не може да се направи. Можело само 2G. Но прочетох на други места, че може , за това реших да се допитам тук.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Две народни приказки са много подходящи за тази тема и винаги го казвам ама ...
Три пъти мери и тогава режи .
Евтиното винаги излиза по-скъпо .
Stzbike

Мнение от Stzbike »

Благодарности на Alхx . Взех си голяма карта от мтел и 3G-то тръгна без проблем.
topceto

Мнение от topceto »

здравейте боря се тука с един iphone 5c 8,1,3 заключен към ee uk днес му бутнах една рсим мини 2 активира се тръгна изходящите беха ок но като ме търсят няма връзка с тоя номер не знам защо ама му дадох фабрични и от там се омаза дава само invalid sim и повече не излиза менюто за рсима някой знае някакво решение на проблема

пс. с голям чип съм рязан на мтел работи си ок сима на другия тел
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Първо тоя дет ти продаде рсима не ти ли каза че входящи няма да имаш туко така отма ?
Второ със сигурност не е дало invalid sim от ресета , а най вероятно си прецакал рсима от вадене и слагане, но да предположим че не е прецакан, слагаш друга сим карта и трябва да излезе ако е ок.
Трето отиваш в мтел и си взимаш нано сим , махаш пин кода и действаш натам
А тоя дет ти е продал тоя рсим му се обади и му кажи че е пдрс.
След това влез от телефона на unlockpro.ru/nano4g свали пача, отвори го и дай patch > ok и ще имаш входящи но без 3Г
topceto

Мнение от topceto »

благодаря много за информацията прецакал съм рсим-а май ще се поръчва нов кажете какво да купя или ако някой предлага такава услуга в региона примерно хасково димитровград или стара загора веднага мога да дойда и да ми го оправи срещу заплащане разбира се
velislav

Ipnone 6 IOS 8.2 изчезна carrier от менюто

Мнение от velislav »

Телефона е заключен към Теленор и го ползвам с X-sim ultra за Мтел. След като смених от автоматично към ръчно избиране на мрежа Carrier изчезна от менюто. Пробвах с хард ресет, рестор и връщане на бекъп но нищо не помогна. Освен това при рестора ми даде грешка 56 и се наложи да махна сим картата преди да дам рестор. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем.

Поздрави.
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
Macbook Pro 13 Retina Late 2013
Torev

Мнение от Torev »

След като сте сложили сим картата телефона Работи ли си нормално ?
Верига магазини MLgroup - всички услуги за вашето устройство
Контакти:

София, Студентски град, ул. акад. Николай Стоянов 1 (срещу студентска поликлиника) 0895 94 72 40, - viber локация - натиснете тук

София, ул. Иван Вазов 2 , до Театър Иван Вазов 0895 94 72 40 локация - натиснете тук
Публикувай отговор