Да, работеше, но от Америка си купих R-sim 9 PRO и затова първо с него пробвам. А този patch не е ли за iOS 8 или няма значение?
Gevey - turbo SIM за iPhone
Re: Gevey - turbo SIM за iPhone
gogi71, много ти благодаря! Проработи и телефонът е с пълен обхват!
Нали няма проблем да се изключва и включва телефонът?
Нали няма проблем да се изключва и включва телефонът?
Отностно iPhone 5 сим.
Здравейте днес си купих една 5-ца 2ра ръка имаше към него R-sim.Та направих един рестор на телефона и сега на Welcome скрийна ми пише Sim Not Valid(явно R-sim-a е само за ios 7).Таа ако купя един нов от тези чипове за iOS 8 ще мина ли покрай тоя скрийн? И има ли начин да го мина без да купувам чип?
Re: Отностно iPhone 5 сим.
Премахни PIN кода на картата.
Постави сим картата заедно с R-SIM в телефона.
След малко ще се покаже меню:
От първото меню избери устройството:
i5 - за iPhone 5
i4S - за iPhone 4S
i5C&5S - за iPhone 5S и iPhone 5C
Второто меню "Carrier list"
Ако операторът към който е заключен телефонът ти го има в списъка - избираш, потвърждаваш и рестартираш телефона.
Когато не излиза оператора към който е заключен телефона, трябва да избереш "Other Carrier"
След избирането му се въвежда 7 цифрен код на оператора към който е заключен телефона - рестартираш .
И вземи питай към кой оператор и заключен iPhone !
Постави сим картата заедно с R-SIM в телефона.
След малко ще се покаже меню:
От първото меню избери устройството:
i5 - за iPhone 5
i4S - за iPhone 4S
i5C&5S - за iPhone 5S и iPhone 5C
Второто меню "Carrier list"
Ако операторът към който е заключен телефонът ти го има в списъка - избираш, потвърждаваш и рестартираш телефона.
Когато не излиза оператора към който е заключен телефона, трябва да избереш "Other Carrier"
След избирането му се въвежда 7 цифрен код на оператора към който е заключен телефона - рестартираш .
И вземи питай към кой оператор и заключен iPhone !
Ама аз съм на Activation Screen-a преди питането за iCloud след рестор.Към UK TMOBILE ORANGE e заключен.
И какво значение има къде си
Р-СИМ и активира телефона 

Вобще ще излезне ли менюто за което говориш ти ?
Ще излезне като махнеш пина евентуално , ако не си за нов чип
Нямам пин на Sim-a
-
Invalid SIM - карта БОБ
Здравейте,
Нов съм както във форума, така и в iOS средата.
Имам 4S, който е заключен към О2, UK и е с X-SIM от почти 2г. към Мтел.
За този X-SIM имам 7-цифрен код, който въвеждам при всеки рестор и после го активирам със Send.
Телефонът е с iOS 6.1.2, baseband 3.4.02, jailbreak
Вчера смених СИМ картата с такава на БОБ и дотам. Още със самото зареждане на iOSa ми дава Invalid SIM. Същото го пише и в горния ляв ъгъл, където са баровете с обхвата.
Въобще не стигам до екрана с кода на X-SIMa.
Дадох му SemiRestore, след това Reset на Network Settings - без успех. Различни Мтел-ски карти вървят без проблем, което ме навява на мисълта, че е от картата на БОБ.
Самата СИМ карта на БОБ няма ПИН и работи без проблеми на LG Nexus – разговори, 3G,всичко.
Някакви идеи за решение на проблема?
Благодаря предварително.
Нов съм както във форума, така и в iOS средата.
Имам 4S, който е заключен към О2, UK и е с X-SIM от почти 2г. към Мтел.
За този X-SIM имам 7-цифрен код, който въвеждам при всеки рестор и после го активирам със Send.
Телефонът е с iOS 6.1.2, baseband 3.4.02, jailbreak
Вчера смених СИМ картата с такава на БОБ и дотам. Още със самото зареждане на iOSa ми дава Invalid SIM. Същото го пише и в горния ляв ъгъл, където са баровете с обхвата.
Въобще не стигам до екрана с кода на X-SIMa.
Дадох му SemiRestore, след това Reset на Network Settings - без успех. Различни Мтел-ски карти вървят без проблем, което ме навява на мисълта, че е от картата на БОБ.
Самата СИМ карта на БОБ няма ПИН и работи без проблеми на LG Nexus – разговори, 3G,всичко.
Някакви идеи за решение на проблема?
Благодаря предварително.
-
Предполагам, че трябва да заменя сегашния X-SIM код: 2341091 с този: 2340211?
Когато сложа картата на БОБ, не мога да стигна то екрана с полето за кода. Още от самото начало ми дава Invalid SIM.
Някакви стъпки?
Благодаря.
Когато сложа картата на БОБ, не мога да стигна то екрана с полето за кода. Още от самото начало ми дава Invalid SIM.
Някакви стъпки?
Благодаря.
По скоро проблема е във сим картата на боб , нещо с изрязването и т.н. вероятно, намери друга сим и тествай
-
Картата на боб е фабрично микро СИМ и не е рязана. Навярно нещо има дефектно в нея. Освен да ходя да искам друга микро СИМ от боб да тествам.
Но въпреки всичко си мисля, че проблема е софтуерен.
Но въпреки всичко си мисля, че проблема е софтуерен.
Я сложи Мтелската карта и спри Data Roaming и пробвай да влезнеш в интернет,без Wi-Fi.
-
Cellular data: ON
Enable 3G: ON
Data Roaming: OFF
Wifi: OFF
Интернет няма.
Enable 3G: ON
Data Roaming: OFF
Wifi: OFF
Интернет няма.
Звънни на някой познат и слагай картата на БОБ - въвеждаш старато IMSI .
-
Старата история.
Обадих се от Мтелската карта, 1мин разговор. Смених веднага картите от Мтел на Боб, зареди iOS и веднага поп-ъп: Invalid SIM. И горе в ляво същото - Invalid SIM. До екрана за въвеждане на IMSI не се стига.
Обадих се от Мтелската карта, 1мин разговор. Смених веднага картите от Мтел на Боб, зареди iOS и веднага поп-ъп: Invalid SIM. И горе в ляво същото - Invalid SIM. До екрана за въвеждане на IMSI не се стига.
В боб добър ден една голяма карта , режеш до микро и натам знаеш
-
Привет колеги,
Искам да ви попитам за надежден сервиз (по възможност София) за ФО на iPhone 4S, заключен към О2 UK. С Гевей не става картата на Боб.
Благодаря предварително.
EDIT: CheckMEND казва:
....currently blocked by one or more cell networks.....
....reported lost....
Искам да ви попитам за надежден сервиз (по възможност София) за ФО на iPhone 4S, заключен към О2 UK. С Гевей не става картата на Боб.
Благодаря предварително.
EDIT: CheckMEND казва:
....currently blocked by one or more cell networks.....
....reported lost....
Не е рентабилно да го отключваш,защото при тези обстоятелства отключването струва почти колкото телефона.
Здравейте! Имам iphone 5s също заключен към О2 и е в черния списък. Как мога да си го ползвам. Купих Р-сим 9 про ама нещо не стана. Писна ми да се занимавам искам да го дам на някой и да ми го оправи.
Във форума има колеги,които предлагат чипове- объни се към тях