Избор Ipad mini

Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
hauslex

Избор Ipad mini

Мнение от hauslex »

Здравейте на всички!
Нов съм в форума и все още непритежател на какъвто и да е продукт с марка "Apple"
Като цяло до сега съм бил скиптично настроен към таблетите,но от скоро може да ми се наложи да пътувам извън страната и започнах да се интересувам от мобилни компютри!
Имам си лаптоп,но искам нещо ново вече,нещо по-леко,по-малко като размери!
След дълго четене на информация за таблетите се спрях на Ipad mini,но дали 2 или 3 искам да попитам вас..
1.Има ли същесттвена разлика между Ipad mini 2 и Ipad mini 3 или разликите са минимални и 3ката има пръстов отпечатък?
2.Ако си взема примерно mini 2 с ios 7 ...спират ли подръжката след време на системата при наличието на по-новите системи (ще ви дам пример:в момента имам телефон nokia lumia 800 с windows phone 7.8 и от скоро ми спряха подръжката на skype ,което е супер гадно ако си някаде извън БГ и разчиташ на тази програма за връзка с семеиството си примерно)
3.Ще го използвам главно за сърфиране,гледане на филми ,музика ...има ли нормалните приложения и безплатни ли са те (facebook,youtube,skype...)
4.Примерно ще мога ли да гледам online филми и други клипове примерно в vbox ..не ми е ясно каква програма използва самия таблет (flash) или друго?
5.И все пак баналния въпрос може ли да се теглят файлове от торент тракерите? (jailbreak-ването може ли сам човек да си го направи или трябва хакерска намеса?)

Като цяло това са ми въпросите...надявам се да ми отговорите и да не ме разубедите от избора ми!
Благодаря за вниманието :)
Аватар
iTouch

Re: Избор Ipad mini

Мнение от iTouch »

Здравей! Аз ползвах първото мини около година. На скоро си взех второто мини, но според мен нямаше особена нужда от смяната. Найстина е малко по-добре на картина и бързина, но не е нещо което да заслужава повечето му пари. Нормалните приложения за социалните мрежи си ги има, като vbox може да се гледа спокойно и от браузъра без допълнително инсталиране на нищо както и през vbox7 приложението си което пак е безплатно в ап стор-а. Като цяло който и айпад да си вземеш все ще е по-добре от какъвто и да е таблет с андроид, според мен естествено. Относно поддръжката едва ли трябва да го мислиш. Дори айфон 4, все още си има всички приложения (като изключим някой специализирани естествено който са си за ios8 например. Мисля че дори ако на някое приложение ъпдейтите са за определен клас на горе, на теб ще ти даде да инсталираш най-високия ъпдейт за който можеш да се категоризираш.
За Джейлването няма да мога да ти помогна. Почти всеки път когато джейлна моите устройства съвсем скоро махам джейла и си ги ползвам нормално. Ако имап добра интернет връзка защо да сваляш торенти като можеш да гледаш много филми онлайн както и телевизии?
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
hauslex

Мнение от hauslex »

Благодаря много за отговора!
Мен това ме притесняваше просто да не се получава така,че след като ти остарее самата система и да ти изчезват приложенията...дори да не са с най-новите оптимизации,но да си ги има!
И не бях наясно с това дали в всеки един сайт можеш да си гледаш клиповете ...примерно филми online и т.н.
Явно съм бил в заблуда досега с тази недоносена "windows phone" и apple май са доста по напред пред всички!
Ще се насоча най вероятно към ipad mini 2!
A за какво е този слот за сим карта?
Можеш да провеждаш разговори или е нещо друго?
spok0

Мнение от spok0 »

hauslex написа:Благодаря много за отговора!
Мен това ме притесняваше просто да не се получава така,че след като ти остарее самата система и да ти изчезват приложенията...дори да не са с най-новите оптимизации,но да си ги има!
И не бях наясно с това дали в всеки един сайт можеш да си гледаш клиповете ...примерно филми online и т.н.
Явно съм бил в заблуда досега с тази недоносена "windows phone" и apple май са доста по напред пред всички!
Ще се насоча най вероятно към ipad mini 2!
A за какво е този слот за сим карта?
Можеш да провеждаш разговори или е нещо друго?
Ако искаш да си пуснеш мобилен интернет от оператор 3G и т.н. няма да сбъркаш с iPad-чето супер е.
iPhone 3GS 16GB White - Neverlock, iPhone 4S 32GB White - Neverlock и iPhone 5S 32GB Space Gray - Neverlock.

https://www.facebook.com/moskovhunt
hauslex

Мнение от hauslex »

Ясно!
А има ли безплатни навигации?
Аватар
iTouch

Мнение от iTouch »

Има различни видове. От безплатните мисля че Google Maps е много хвалена, но не знам за нея дали може да работи през GPS или трябва да е с интернет. Тук може някой който я е ползвал повече да даде коментар
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
hauslex

Мнение от hauslex »

Да точно това се зачудих и аз дали може без интернет да си използваш навигацията
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Минито е най сбъркания хардуеър на Епъл според мен, ipad air е "ТАБЛЕТА" , имам мини 2 и Air и го заявявам категорично!!!
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Не си единствения, който мисли така :)
"Мисля-значи съществувам"
hauslex

Мнение от hauslex »

Защо мислите така...кое не ви харесва ?
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Като отвориш десетина бройки, ще разбереш.
"Мисля-значи съществувам"
Soze

Мнение от Soze »

Аз ги имам три минита (две мини 2-4G и едно мини) и нямам проблеми. Отделно едно и подарих и от там само добри отзиви.
Имам и iPad2 3G ама много голям ве ... и стар.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Публикувай отговор