Въпрос за Macbook Air

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Аватар
Angel-Petkov

Въпрос за Macbook Air

Мнение от Angel-Petkov »

Здравейте!
Преди малко опитах да инсталирам OS X Yosemite на Macbook Air и ми изписа, че са ми нужни 4.81 гб за инсталация. Съответно почистих някои неща и освободих около 6 гб. Тръгнах да свалям операционната система, но връзката с интернет прекъсна и съответно тегленето също. Само, че след това се оказва, че докато е дърпало ми е заело памет и в момента имам около 1 GB свободни, а реално трябва да са повече.

В Downloads няма нищо, понеже тръгнах да дърпам операционната система от AppleStore.

Някой има ли идея къде мога да намеря сваленото до момента от операционната система и да го изтрия, за да си освободя памет?

Мерси предварително!
iPhone 7 Plus / iPhone 6 / iPhone 5C / iPhone 5 / iPhone 4
iPad Pro 12.9" / iPad Air / iPad 4
Macbook Air Late 2011
iDI0T

Re: Въпрос за Macbook Air

Мнение от iDI0T »

...
Последно промяна от iDI0T на 10 Ное 2014, 15:08, променено общо 1 път.
Аватар
Angel-Petkov

Мнение от Angel-Petkov »

iDI0T написа:Намира се в Applications/ под името "Installation OS X Yosemite.app.download"
Няма такова нещо там. Дори пуснах търсачката, но пак не намира нищо свързано с OS X Yosemite.
Macbook Air Late 2011
iDI0T

Мнение от iDI0T »

...
Последно промяна от iDI0T на 10 Ное 2014, 15:09, променено общо 1 път.
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Не ти ли дава да пуснеш наново свалянето (тогава би трябвало да засече недосваления файл и да започне откъдето е спряло - това се случва, когато си дал pause на сваляне на файл от appstore и го пуснеш пак)?

ПП. Съвет - не си дръж SSD-то на лаптопа натъпкано до дупка. Затормозяваш сериозно работата на машината. Операционната система на същата е добре да разполага с поне 10-15GB свободно пространство за писане.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

Е това е проблема на 64gb ssd, aз на 128gb го държа на около 50 гига свободни но през няколко месеца архивирам на външен диск

angelovarna написа:Не ти ли дава да пуснеш наново свалянето (тогава би трябвало да засече недосваления файл и да започне откъдето е спряло - това се случва, когато си дал pause на сваляне на файл от appstore и го пуснеш пак)?

ПП. Съвет - не си дръж SSD-то на лаптопа натъпкано до дупка. Затормозяваш сериозно работата на машината. Операционната система на същата е добре да разполага с поне 10-15GB свободно пространство за писане.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Аватар
Angel-Petkov

Мнение от Angel-Petkov »

Оправих се, благодаря ви. Иначе след инсталация имам 11 свободни от 60gb. Мисля, че не е зле.
Macbook Air Late 2011
Публикувай отговор