Transcend JetDrive 520 SSD Upgrade Kit за MacBook Air и TRIM

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
deepgeorge

Transcend JetDrive 520 SSD Upgrade Kit за MacBook Air и TRIM

Мнение от deepgeorge »

Здравейте колеги. Наскоро си ъпгрейднах макбука от подписа отдолу със 240GB SSD Transcend JetDrive 520. Подмяната на диска става супер лесно и като бонус оригиналния диск може да се сложи в кутията от комплекта и да се ползва като външна памет. Много съм доволен и системата ми стана значително по-бърза. Въпроса ми обаче е дали трябва да активирам TRIM, защото си мислех че по default е активиран на OS X Yosemite, но toolbox-a на transcend ми показва че не е активиран. Трябва ли да го пусна и има ли някакъв риск от това?

Става дума за този диск тук:

http://www.transcend-info.com/apple/jetdrive/

Прилагам и скрийншот:

https://www.dropbox.com/s/kggvzow7zdr6l ... 6.png?dl=0
MacBook Air 13" Mid 2011 / OS X El Capitan 10.11.6 + Win 10 Pro @ Parallels 10
iPad mini 64GB Wi-Fi White / iOS 9.3.4
iPhone 6S Plus 128GB Space Gray / iOS 9.3.4
iPod Touch 3G 32GB / iOS 5.1.1
Apple TV 3rd Gen @ Software Version 7.0
Apple Airport Time Capsule 2TB A1409
deepgeorge

Re: Transcend JetDrive 520 SSD Upgrade Kit за MacBook Air и TRIM

Мнение от deepgeorge »

Тъй като никой не отговори, аз се поразрових в мрежата и се оказа, че в OS X TRIM е активиран по подразбиране само за фабричните SSD-та, които идват с устройствата на Apple. 3rd party производителите трябва да предоставят техен си метод за активирането на TRIM за OS X, но има и приложения (за жалост платени), които го правят вместо тях. В моя случай се оказа, че Transcend са бързаци и бързо си ъпдейтнаха приложението Transcend Toolbox за OS X Yosemite и вече си имам активиран TRIM.
MacBook Air 13" Mid 2011 / OS X El Capitan 10.11.6 + Win 10 Pro @ Parallels 10
iPad mini 64GB Wi-Fi White / iOS 9.3.4
iPhone 6S Plus 128GB Space Gray / iOS 9.3.4
iPod Touch 3G 32GB / iOS 5.1.1
Apple TV 3rd Gen @ Software Version 7.0
Apple Airport Time Capsule 2TB A1409
Публикувай отговор