Лесен метод за акт. откл. и джейл с 2.1 /iPhone 2G/ PC&MAC
Re: Лесен метод за акт. откл. и джейл с 2.1 /iPhone 2G/ PC&MAC
А някой може ли да ми даде за 3G един custom?
моля
моля
Даmarto1914 написа:След връщане на бек ъп сейфовете на игрите ще са ми се запазили, нали?
__
За 3г има на homepage-a
охаааа толкова съм скаран с тия техники а се справих доста лесничко(е с малки затруднения) но тва си ми е от ... невежеството ми ... към тия техники 

Пучове, потроших си главата и около 2 часа (нощно) време за борба със смотания iTunes 8 - не ще да направи custom restore с бутона Shift, и това си е...
така забозих нещата, че почти брикнах телефона след едно забиване на Winpwn 2.5...
та в крайна сметка, как се измъкнах, да се надяваме, че това ще помогне на някой в моето положение:
след като направиш нормален Restore, телефона се заключва, тъй като iTunes сваля оригиналния 2.1 от сайта на Apple.
Важното е обаче, че от този момент нататък той го счита за кеширан локално, т.е. при следващ Restore не си прави труда да го сваля отново, а си го търси от локалния кеш, който се оказа, че "живее" в Users/<username>/AppData/Roaming/Apple Computer/iTunes/iPhone Software Updates
просто махаш оригиналния файл оттам, и на негово място набутваш някой от custom firmware-ите дето се предлагат тук.
НЕ ЗАБРАВЯШ да преименуваш custom firmware-а с името на оригиналния такъв, за да си го намери iTunes.
При следващия restore, iTunes си го захапа и отнесе като куцо пиле домат, и телефончето светна кат пушка...
така забозих нещата, че почти брикнах телефона след едно забиване на Winpwn 2.5...
та в крайна сметка, как се измъкнах, да се надяваме, че това ще помогне на някой в моето положение:
след като направиш нормален Restore, телефона се заключва, тъй като iTunes сваля оригиналния 2.1 от сайта на Apple.
Важното е обаче, че от този момент нататък той го счита за кеширан локално, т.е. при следващ Restore не си прави труда да го сваля отново, а си го търси от локалния кеш, който се оказа, че "живее" в Users/<username>/AppData/Roaming/Apple Computer/iTunes/iPhone Software Updates
просто махаш оригиналния файл оттам, и на негово място набутваш някой от custom firmware-ите дето се предлагат тук.
НЕ ЗАБРАВЯШ да преименуваш custom firmware-а с името на оригиналния такъв, за да си го намери iTunes.
При следващия restore, iTunes си го захапа и отнесе като куцо пиле домат, и телефончето светна кат пушка...
Всичко това се е получило, защото поради една или друга причина, компютърът не е отчел, че натискаш Shift и е изтеглил и инсталирал оригиналния FW2.1 (да те пита човек защо не си прекъснал процеса). Предполагам, че не си слаботелесен, че да не можеш да натиснеш достатъчно силно Shift, затова вземи да провериш дали бутонът на клавиатурата ти работи 

п.п.
Winpwn много трудно (близко до невъзможното) ще си брикнеш телефона. Процентът да го забремениш е по-висок

Не можеш да ъпдейтнеш по възможно най-елементарния начин на света, но си НАПЪЛНО СИГУРЕН, че си бил на крачка от брикване на телефона (което се случва мнооооого рядко)! Ти си рядък вид специалистstoyanmar написа:така забозих нещата, че почти брикнах телефона след едно забиване на Winpwn 2.5...

п.п.
Winpwn много трудно (близко до невъзможното) ще си брикнеш телефона. Процентът да го забремениш е по-висок

Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
Има и друг вариант - stoyanmar не е с PC, а с МАК. Тогава и да се потроши да натиска шифт, полза няма. Трябва да натисне Option+Restore. Разбира се, той не е счел за нужно да дава такава излишна информация или да прочете как става процедурата при различните операционни системи. Ако е с МАК обаче, Winpwn вече идва в повече. Може би все пак не му работи шифтът 

Нали няма да има проблем,ако от 1.0.1 или 1.0.2 скоча на 2.1?

Не мисля, че ще има проблем

Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Вече има QuickPwn за Windows ^^
May The Force be with You!
Ако сложа версията на DedoPedo после трябва ли да качвам пача за кракнати приложения,или само трябва да кача едно безплатно приложение от iTunes?
Трябва само да качиш едно приложение от AppStore 

Мисля, че нито съм слаботелесен, нито слабоумен, какъвто се опитват някои "колеги" да ме изкарат. И като цяло, постнах това инфо, защото смятам, че някой може да изпадне в подобна ситуация и защото смятам, че би било от полза за някого, все е някакъв начин да се измъкне човек от бозата.
За Ваша информация, не само че съм сигурен, че Shift-а ми работи като пушка, ами и другия шифт си работи. Но никой от двата не даде резултат. И естествено, прекъснах процеса два-три пъти докато експериментирах с шифтовете, но без кой знае каква полза...
Моето обяснение на тази "загадка" е, че Apple са пуснали "нова" 8.0 версия, която вече игнорира бутона шифт. Не се иска много акъл от техните девелъпъри, за да видят, че всички хакнати фърмуери си се качват през iTunes...
За Ваша информация, не само че съм сигурен, че Shift-а ми работи като пушка, ами и другия шифт си работи. Но никой от двата не даде резултат. И естествено, прекъснах процеса два-три пъти докато експериментирах с шифтовете, но без кой знае каква полза...
Моето обяснение на тази "загадка" е, че Apple са пуснали "нова" 8.0 версия, която вече игнорира бутона шифт. Не се иска много акъл от техните девелъпъри, за да видят, че всички хакнати фърмуери си се качват през iTunes...
Абе, моята осмица не кара никой клавиш от клавиатурата ми да се чувства пренебрегнат, ама щом си казал, от това ще да е... 

Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
само да питам тези къстъми стават ли за ipod touch, въпреки че съм почти сигурен, че не стават
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Не.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
- noo_good
- Обратна връзка:
здравейте.аз току що минах на ФУ 2.1 ....само едно не ми стана ясно
сложих къстъм фирмуера от DEDO PEDO в който трябва да има пачнат MobileInstallation....само че програмите които е посочил ammcfc не тръгват след като ги кача през айтунс.дава ми "The application can not be opened" какво да направя че да стане....пробвах и начина който е описал Адамов-през winSCP и пак неуспех..... плс ПОМОЩ!!!!
EDIT:всичко се оправи с малко повече обяснение от ammcfc .... FIXED!!!!

EDIT:всичко се оправи с малко повече обяснение от ammcfc .... FIXED!!!!
Последно промяна от noo_good на 22 Сеп 2008, 09:29, променено общо 1 път.
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1
Peace
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1
Peace

Внимание: За да ви работят кракнатите приложение, трябва да изпълните следните три неща;
1. Да имате регистрация в appstore и да сте sign in.
2. Да сте дали оторизация на компютъра.
3. Да сте инсталирали поне едно free приложение
И ползвай търсачката на форума.....
Успех
1. Да имате регистрация в appstore и да сте sign in.
2. Да сте дали оторизация на компютъра.
3. Да сте инсталирали поне едно free приложение
И ползвай търсачката на форума.....
Успех
Благодаря много !
Благодаря за времето и труда да направите живота на много хора по-лесен !!!

Благодаря за времето и труда да направите живота на много хора по-лесен !!!

iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Имам питане.Ако от 1.1.4 скоча на 2.0.2(с начина на ammcfc),но на 2.0.2 не качвам абсолютно нищо(в това число и пача за кракнати приложения) и след това сложа 2.1.0(отново по начина на ammcfc с DedoPedo custom) ще мога ли да качвам кракнати приложения без да съм слагал пача(естествено ще спазя условията за качване на едно безплатно приложение,регистрация и оторизация)?
П.П.Ако още на 1.1.4 направя бекъп,после контактите ще ги има на 2.1.0 нали?(естествено ще направя бекъп и на 2.0.2)
П.П.Ако още на 1.1.4 направя бекъп,после контактите ще ги има на 2.1.0 нали?(естествено ще направя бекъп и на 2.0.2)
- Dark Water
Знам, че е много нахално, но може ли някой да ми направи custom firmware и за мен. Трябва ми да е като на DedoPedo само, че да е без Installer 4 beta 6. Благодаря предварително и емайла ми е dpetrov@yahoo.com.
- iFlashFreak
На мен ми изчезна шифта от клавиатурата, стана и си тръгна .. ей така просто, без нищо да каже.Sisq0 написа:Абе, моята осмица не кара никой клавиш от клавиатурата ми да се чувства пренебрегнат, ама щом си казал, от това ще да е...

Може би задавам тъп въпрос, но след рестора с DedoPedo-вия фирмуеър нямам BossPrefs. Cydia-та ми пише, че го има инсталиран, но го няма като иконка. Сигурно е нещо простичко, но съм iPhone едва от няколко часа и още гледам като теле железница 

Don't hate the player, hate the game!

Не знам как става този номер при теб.. На мен всичко си ми беше ок... Пробвай с рестарт на телефона (Off>On)
Като бивш ползвател на WindowsMobile това беше първото нещо, което направих 
Тоест да разбирам, че проблема си е в моя телевизор?

Тоест да разбирам, че проблема си е в моя телевизор?
Don't hate the player, hate the game!