След като ъпдейтнах iPhone 5 до iOS 7.1, телефона започна да се рестартира сам, когато говоря по FaceTime Audio с точно определен друг iPhone 5 с iOS 7.1 ....
Говорим и след около половин час разговор следва рестарт или на моя или на отсрещния телефон. Това не ми се е случвало при разговори с други.
Тъй като моят прави и проблеми при разговори чрез мобилната мрежа - шумене, бучене или изобщо не мога да набирам известен период от време, а през него батерията пада от порядъка на от 70% на 20%, реших да ползвам гаранционното обслужване, което ми предоставя Apple, а именно AppleCare.
Отидох в Криейтив Център, но от там отказаха да ми приемат телефона, тъй като телефони от Мтел и Глобул не обслужвали...?
Обадих се на Глобул, а те ми отговориха обичайното... Пиши имейл! Обадих се отново на Криейтив с въпрос ЗАЩО не приемат телефони от БГ моб. оператори, а те ми отговориха, че това е политика наложена от Apple.
Писах на Епъл Съпорт-а, а те ми обясниха, че не знаят защо не искат да ми приемат телефона. Свързаха ме дори с началника на отдела, а той ми отговори, че не можели на сила да накарат Криейтив да ми приемат телефона.
(между другото преди да отида в Криейтив проведох 3 чата със съппорта, ресторвах през айтюнс няколко пъти)
Тъй като не искам да си давам телефона на Глобул, защото съм 100% сигурен, че няма да направят НИЩО, предвид историите, които прочетох из форумите (за разглобяване на телефоните, за бавене 30 дни и нерешаване на проблема, за връщане на друг употребяван телефон и т.н.), искам Криейтив да го диагностицират....
Според вас дали ще има ефект ако подам жалба до КЗП? Тъй като те не искат да приемат гаранционна стока, на която те са единственият оторизиран сервиз от производителя....?
Предвид това че в общите им условия е написано, че телефони от България не обслужват.....

(между другото по телефона ми обясниха, че не приемат само от Мтел и Глобул.. Ако например е купен от Техномаркет щели да могат...)