Връзка с Smart TV
-
Връзка с Smart TV
Здравейте, дали някой е наясно с тези програми "VUZE" и "Serviio" и двете за връзка с Smart TV, но имам проблем намират ми телевизора и на телевизора ги виждам, но когато влезна да търся файл-а с филм-а примерно и в папките няма нищо. Демек на компютъра файла е сихронизиран с програмата, но не го виждам от телевизора. Идеята ми е да гледам филми от компютъра на телефизора без кабел. Ще съм благодарен ако някой помогне може и с някоя друга програма не е задължително да е някоя от тези просто тези намерих ама нещо не става. Телевизора ми е SAMSUNG а компютъра MacBook.
Re: Връзка с Smart TV
Трябва да настроиш компютъра да работи като DLNA сървър. Има доста програми, които вършат тази работа и една от тези програми, като гледам е именно Serviio - т.е. въпрос на настройки при него:
При Vuze - явно също има някаква базова DLNA функционалност, но не съм гледал... ако държиш - потърси как да си го настроиш.Installation of Serviio takes less than 5 minutes and is extremely easy. After you are done, even with sharing turned off on your PC, your DLNA player will find the Serviio server without any problems. You won’t find any media until you specify which folders on your PC you want to share with DLNA players; it doesn’t use the Shared Music or My Music folders by default. Once set up, it scans the folders every 5 minutes for new content, but this frequency can be changed. Serviio runs in the background and comes up whenever the PC starts. It has a footprint of 60MB of memory and uses no CPU when idle.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.