Лесен метод за акт. откл. и джейл с 2.1 /iPhone 2G/ PC&MAC
-
Re: Лесен метод за акт. откл. и джейл с 2.1 /iPhone 2G/ PC&MAC
На мен ми излиза постоянно грешка 6. Знаете ли как може да се оправи?
Тази грешка ми я прави само с подравени firmware с оригинала няма проблем.
Тази грешка ми я прави само с подравени firmware с оригинала няма проблем.
Това вече не е нужно .... hackers.nl изкараха pach mobileinstalation for 2.1 има го в cydiaammcfc написа: 3. Mobileinstallation пача трябва вие да си го сложите.
http://www.sendspace.com/file/pcrxy6 mirror Дата.бг
Благодарим на Моби и Джони.

Грешка 6 излизаше докато Firmware се намираше на друг хард диск. Може би и при теб е така. Премести го на харда, на който ти е инсталиран iTunes. Успех!
iPhone 2G 8GB, 3.1
iMac 20", C2D 2,4
iMac 20", C2D 2,4
Трябва правилно да вкараш телефона в DFU mode. Има описание във форума какво е това и как се прави. Успех!
iPhone 2G 8GB, 3.1
iMac 20", C2D 2,4
iMac 20", C2D 2,4
-
Знам как се вкарва тела в dfu mode, но с новите версии на firmware или itune не знам кое точно с моя тел не става. Ако върна например на 7,5 става от първия път.
Снощи, към 3:00, на 6 големи джака, качих безгрижно фърмуера на Джони. Благодаря ти, приятелю. Първо вкарах телефона в DFU, но ми даваше грешка 1600 при опита за рестор. Видях, че и Джони е споменал нещо подобно и бил оставил Itunes да свърши цялата работа. Много мислих над това изречение и не можах да го разбера с пияната си кратуна. Все пак рестартирах телефона в работен режим, кликнах в Itunes на бутона restore (натискайки шифт), избрах на Джони фърм-ът и воала, Itunes направи всичко. Не можах обаче да си върна бекъп-а и за пръв път ми се наложи да дам Set as new. От първите ми впечатления наистина работи видимо по-бързо. Това всичко го казваха и за всяка предишна версия, но аз не го бях забелязал. Може би са вдигнали малко честотата на процесора. Ако някой има инсталирана програма, с която може да види това или иска да чете по чуждите форуми, ще е добре да сподели. Аз отивам да ям шкембе.
Има ли някакъв смисъл за update към 2.1 като сега съм с 2.0.2 ? Какви са предимвставата на новата версия и сега като си направих back up със itunes на името на телефона дадох десен бутон и дадох back up , като ресторна после как да въстановя данните и бг пакета който инсталирах преди това ще стой ли ??
Така,нещо се прецака.Сега не работи Edge и Open SSH.Сигурно ми е направило бекъп,защото ги бях изключил от BossPrefs преди да ресторна към 2.1.
Сега има ли някакъв проблем да ресторна отново към 2.1 ,за да му задам Set As New?
Сега има ли някакъв проблем да ресторна отново към 2.1 ,за да му задам Set As New?
iPhone 8GB 3.0
Няма. Действай. При мен също не работеше SSH с фърма на Джони, но му направих Reinstall и тръгна.
Вкарах в Restore mode, след това качих firmware-a на Моби, всичко мина гладко.
Благодарности
Качих MobileIntalation пача през Cydia, рестартнах качих си на ново всички apps, но не тръгват .. This application cannot be started.
Преинсталирах, рестартирах, качвах пак и така няколко пъти но без резултат.
What went wrong

Благодарности

Качих MobileIntalation пача през Cydia, рестартнах качих си на ново всички apps, но не тръгват .. This application cannot be started.
What went wrong

savage309 написа:Вкарах в Restore mode, след това качих firmware-a на Моби, всичко мина гладко.
Благодарности
What went wrong![]()
Качи си безплатно приложение от appstpre
Някой ще ми обясни ли само ,каква е разликата между root partition 600mb и 900mb,като от bosstool се избира да си ги мести програмите на големия дял?Така като гледам тия 600 или 900 мегабайта ще си осанат непокътнати едва ли не 

При 2.х и това не се избира...така или иначе всички приложения са на големия дял.
А трябва ли да съм с 2.0.2 или мога направо от 2.0.1 да ъпдейтна?
iPhone 3G 16GB
Нещо не разбрах..как така не се избира?За какво тогава малкия дял е толкова голям,като всичко отива на големия?ammcfc написа:При 2.х и това не се избира...така или иначе всички приложения са на големия дял.
Официалните се инсталират на големия, неофициалните на малкия дял.
В 2.х приложенията с общо предназначение ( и от АppStore, и от Cydia) се инсталират на големия дял. В малкия дял си е операционната система. Прави се по-голям, за да има повече място за качване на допълнителни надстройки към операционната система - специфични системни приложения, теми и т.н.
Благодаря за разяснението!Сега разбрах 

- iPhone1.1.1
Аз съм firmware с 1.1.4, стартирах iTunes8 и искам да си инсталирам firmware2.1, но програмата ме пита "Set up as a new iPhone" или "Restore from the backup of:" и continue, какво трябва да направя? Някой може ли да ми помогне?
Така, който и fw да свалиш и да restore с него проблема е винаги един и същ. Никога не можеш да си възстановиш същия с който си започнал. Пример: На 2.0.2 съм и съм си го направил на max както на мен ми е гот. Отне ми седмица за да стане такъв. Един шибан update and back to scratch. Независимо че направих както пише в книгите резултата е плачевен - всички пачове, хакове, cidia appl наново.... На всеки е ясно как да upgrade-ва, по-добре да помислим как да си запазим това което сме създали и с всеки нов update то да си остава. AptBackup не бачка. Всичко от Cidia наново. КОШМАР!
- iPhone1.1.1
Когато изтегля проложенията на Mody или JonyBravo ми се записват във файл, на който му давам Extract to, след това немога да го приложа в прозорчето, което ми излиза при Shift+Restor. Как става номера?
А къде в ръководството е писано, че трябва да разархивираш съдържанието на ipsw файла?
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!