Отключване СИМ след края на договора?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Публикувай отговор
nikinator

Re: Отключване СИМ след края на договора?

Мнение от nikinator »

На мен пък твърди, че ми е казал, но аз твърдя, че не е. В крайна сметка нямат нищо черно на бяло, че са ме предупредили, но си държат на тяхното. На маймуни ни направиха
Един оптимист отишъл на гробищата, огледал се и си казал: Божеее, колко много плюсове
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

С договора в ръчичка и в КЗП. Пускаш внимателно и детайлно мотивирана жалба + копие от договора.
"Мисля-значи съществувам"
nikinator

Мнение от nikinator »

Точно така и мисля да направя. Ще ги изчакам още няколко дни да видя дали ще го отключат и отивам в КЗП. Някой има ли опит с такива жалби?
Един оптимист отишъл на гробищата, огледал се и си казал: Божеее, колко много плюсове
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Аз :) Всичко опира до правилното наблягане на аргумента в жалбата и подкрепянето с документи, и други данни. Специално за жалбите свързани с договори около iPhone, комисията реагира достатъчно адекватно.
nikinator

Мнение от nikinator »

Да се надяваме, че е така. Защото в цялата ми кореспонденция с тях (глобул) до сега им казвам, че няма такова нещо в договора и ОУ и ако има да ми покажат къде е и спирам с протестите и исканията. До сега имам 4 отговора от тях и в нито един няма обяснение как са ме уведомили, че телефона е заключен. А премълчаването на този факт за мен си е ощетяване на потребителя, защото не мога да ползвам пълноценно това, за което плащам.
В понеделник ще пускам жалба, така че съвети приемам всякакви :)
Поздрави
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Мотивът ти е основателен, а и факта, че в договора никъде не е посочено заключване и основание защо.
nikinator

Мнение от nikinator »

К.Р момчета :( Току що получих мейл от Глобул със скрийншот от страницата им (от времето, когато са продавали iphone) и на често задавани въпроси за Iphone пише, че могат да се използват само със СИМ карта на Глобул.

Тъкмо си мислех, че съм направил пробив в системата ...
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

Всички айфони продавани с договор в България са заключени към оператора от който са закупени.
Глобул отключват телефона след края на договора или при предварителното му изплащане.

Но сега след като те вече нямат договор със Епъл, нямам идея как ше ги отключват.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
nikinator

Мнение от nikinator »

Самото отключване май е достра лесно, защото доколкото разбрах е автоматично. Глобул трябва да изпратят мейл до Епъл с имея на телефона и готово :) Или нещо от сорта де :)
Аватар
beckhem
supporter

Мнение от beckhem »

Вземай един турбо сим и си ползвай телефона докато ти изтече договора, след това фабрично ;)
Проверки и консултации!
nikinator

Мнение от nikinator »

Мерси. Точно това смятам и да направя. Даже чакам колегата Torev да звънне да се видим за турбо сим-а :))
operator

Ъпдейт по темата

Мнение от operator »

Нещо се случва с Мтел и май е за добро :)
Плащам си последната вноска по лизинга и звъня на *88. Спокойно обяснявам, че вече нямам задължение към тях и искам, да отключат телефона ми. Естествено чакам да се случи нещо неприятно, от описаните в темата.
Но чудо! Искат ми само IMEI и телефон за връзка. След няколко часа звъни техен служител и ми съобщава, че в рамките на 24 часа телефона ще бъде отключен.
Малко по-късно проверявам и Locked се е сменило на Unlocked в инфото за телефона ми.

Изображение

Служителят ми обясни, че трябва да сложа карта на друг оператор и при включен интернет процедурата по отключването сама завършвала.

ПП Всичко е точно така с едно допълнение. Отключването е свързано с въвеждане на Apple ID и парола. Затова е нужен интернет. След това телефона приема новата карта.
В заключение ще кажа, че Мтел ме зарадваха за втори път този месец. Първия път беше, като ми смениха телефона заради хардуерен дефект. ))

iPhone 4S, iOS 7.0.4
ins2121

Отклюване на Iphone 4 от Глобул?

Мнение от ins2121 »

Здравейте. Имам един въпрос относно отключването на телефона за да работи с карти на други оператори. Възможно ли е да се отключи по някакъв начин тъй като от Глобул ми казаха,че за да го отключат трябва да подам молба с номера на фактурата,която аз нямам. Благодаря предварително
superminimal

Re: Отклюване на Iphone 4 от Глобул?

Мнение от superminimal »

ins2121 написа:Здравейте. Имам един въпрос относно отключването на телефона за да работи с карти на други оператори. Възможно ли е да се отключи по някакъв начин тъй като от Глобул ми казаха,че за да го отключат трябва да подам молба с номера на фактурата,която аз нямам. Благодаря предварително
Присъединявам се към питането на колегата?
iPhone 6 - Gold - 16 GB - iSO 8.3 - ФО
Simeon24

Мнение от Simeon24 »

Здравейте, да не пускам нова тема ще питам тук. Предлагат ми Айфон 4s заключен към глобул обаче е с гевей и казват, че бил с последната версия на софтуера и се ползва с карта на Мтел. Има ли някакъв проблем, че е с такъв чип, евентуално при актуализации и някакви такива. До сега съм бил все с андроид телефони и не разбирам много от ИОС. Ще съм благодарен ако споделите мнение какво може или не може да стане като е с такъв чип.
Благодаря ! :)
awfast

Въпрос за отключване на Iphone, с договор, не е на мое име

Мнение от awfast »

Здравейте!

Преди година и половина купих телефон Iphone 5 от човек, който си поднови договора към Глобул, но не му трябваше телефона. Вече нямам контакт с този човек, но искам да разбера как и дали мога да си отключа телефона към всички оператори ако този договор е изтекъл(мога ли само по IMEI да проверя). Телефонът е издаден на мое име, но договорът не е, т.е, не съм в системата на Глобул като клиент.

Благодаря Ви предварително!
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Не питай тук, питай в глобул.
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Да, може. Аз бях в същата ситуация. Отиваш в Глобул и трябва да пуснеш молба за отключване, но договорът трябва да е изтекъл с който е купен телефона.
iPhone 6+
superminimal

Мнение от superminimal »

Да споделя и аз мойте мъки. Имам една ябълка с изплатен лизинг и изтекъл договор към Мтел. Купих го от човек, с които вече не поддържам никаква връзка и имам само кутия. След няколко посещения на офис на оператора ме посъветваха да потърся прединия собственик, след като обясних, че това е невъзможно и няма как да стане, дадох им информацията, която имам за него макар и да беше оскъдна и все пак казаха, че пускат запитване за отключване и ще се свържат с мен до 48 ч. Надявам се да ми отключат телефона, това чакане направо ме изнервя. Дано всичко е ОК!

П.С Ей сега ми звъннаха! След 12 часа ще ми бъде отключен телефона! =)) =)) =)) =))
iPhone 6 - Gold - 16 GB - iSO 8.3 - ФО
Публикувай отговор