Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
За iphone 2G - Преди да започнете, телефонът ви трябва да е pwned с версия2.0.2.
Внимание: Независимо дали по този или друг начин ще инсталирате 2.1, ще имате проблем с BG клавиатурата.
Явно има промяна в езичните файлове.
Ако не сте в момента с 2.0.2, слагайте направо кастъма 2.0.2 от тази тема http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =19&t=4271 За iphone 3G - европейска отключена - update до 2.1 от iTunes. Трябва да изчаквате да се активира телефона и Youtube след т.1
След процедурата, ще ви изчезнат само програмите качвани от Cydia, но им се пазат файловете и настройките. И след като си ги качите, всичко ще е по старому. Всички останали програми, музики, филми, контакти, интернет линкове, пощи и прочие ще ви се запазят!
4. Стартираме quickpwn и избираме iPhone1,2_2.1_5F136_Restore.ipsw или iPhone1,1_2.1_5F136_Restore.ipsw, избираме
Cydia и Installer. След поуна, телефонът ще се рестартира, но няма да виждаме Cydia и Installer.
5. От Control panel пускаме service Apple Mobile Device, даваме му auto и start.
9. С Totalcommander копираме mobileinstallation в /System/Library/PrivateFrameWorks/MobileInstallation.framework ... (В командера кликваме в/у падащия панел, там където се избират дисковете, избираме Network Neighborhood и T-POD, появява се файловата система на айфона, Бекъпваме си първо стария и копираме пачнатия.
10. С командера изтриваме и файла /private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist
11. Рестартираме телефона и всичко работи
Методът е тестван и 100% работещ!
Да благодарим на xpwn crew
Последно промяна от ammcfc на 17 Сеп 2008, 19:32, променено общо 24 пъти.
След точка 6, телефона ми зацикли на логото с ябълката, сега ще му набия един рестарт. Дано да не стане "Пъвите паднаха в кърви..." Опита беше на Виста, ако е от някакво значение.
johnnybravo написа:След точка 6, телефона ми зацикли на логото с ябълката, сега ще му набия един рестарт. Дано да не стане "Пъвите паднаха в кърви..." Опита беше на Виста, ако е от някакво значение.
Ами това е традиционен Quickpwn, изчакай го малко...няма да има драми...винаги можеш през DFU да върнеш 2.0.2 (модемът не е променян)
Здравейте,
jailbreak-а правих на нов 3G и мина успешно. Това, с което се сблъсквам след това е при включване към компютъра, iTunes изисква upgrade към 8.0, след което изписа че иска original carier card, за да мога да го използвам.
Някой, който се е сблъсквал с такъв проблем, как се качва музика на iPhone при това положение ?
cuterina написа:да, това се случва след като кача iTunes 8.0
Значи си пропуснал активацията!!!
Като ъпдейтнеш до 2.1 трябва да вържеш телефона с Тюнс, за да се активира. И тогава продължаваш напред.
Връщай оригиналната 2.1 и го активирай, и после процедурата.
хм, отключвам телефона директно по този начин, свързах се към iTunes и той се активира, но разликата с написаното по-горе е че телефона така и не успя да тръгне с други опити за jailbreak описани тук, все се чупеше на някоя част и връщаше грешки, синьото нямаше как да бъде изпълнено
cuterina написа:В началото на цялата процедура - преди да unistall iTunes 8.0, след upgrade към 2.1 изписа iphone successfully activated.. и тогава продържих
След като приключих с jailbreak-a смених картата, включих към пс, Upgrade към 8.0 и до настоящо състояние
Ма какви карти сменяш?! Ако твоят е хардуерно заключен, няма да стане!
johnnybravo написа:След точка 6, телефона ми зацикли на логото с ябълката, сега ще му набия един рестарт. Дано да не стане "Пъвите паднаха в кърви..." Опита беше на Виста, ако е от някакво значение.
На мен още на ъпдейта ми зацикли така ,но сега пак ще го пробвам няма каде да ходи