Какъв компютър ползвате - Мас или РС?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...

Какво ползвате за синхронизация на iPhone-a си?

Mac
96
33%
PC
194
67%

Общо гласове: 290

sNG

Re: Какъв компютър ползвате - Мас или РС?

Мнение от sNG »

Ross написа:Купих сравнително скоро този iMac 27" Quad-core i5 2.7GHz/4GB/1TB и не съм очарован, доста е бавен, добре че му инсталирах Windows 7 за да става за нещо, нищо особено не е, имам и PC с i7 процесор и SSD диск и е в пъти по бърз. Тоя мак не стига че е бавен ами и по скъп с 1300лв. от PC с i7 процесор и бърз диск.
Направо не ми се вярва при everyday use да е бавен.
Преди ползвах подобен и само на много тежки проекти на аутокад и т.н. имаше забавяния, но то е нормално, защото изискваният не ги покривах.
Mac Pro Quad
MBA '13 Maxed Specs
iPhone 5
koli007
Обратна връзка:

Мнение от koli007 »

Привет, да Ви е честита Новата година!
Сега по темата ползвам PC и имам iphone, не знам за "Halo effect-a", но явно и при мен е така. Предстои ми закупуване на нова машина и много се чудя дали да не взема iMac въпреки по-голямата инвестиция, но искам да отбележа, че до сега не съм имал допир до операционната система. Заслужава ли си? Позволявам си да попитам тук в тази тема от форума понеже видях в предишния коментар, че се споменава за AutoCAD.
По професия съм архитект и работя с продукти на Autodesk и Lumion, игри не играя. В iMac-a ми харесва освен добрия дизайн надявам се и изработка, липсата на кутия и сравнително малкото тегло, което би ми дало някаква мобилност (а тя на моменти ми е необходима). Парите на Мака не са малко и съотношението цена/конфигурация спрямо това да се сглоби една кутия не може да се сравни. Но пак питам загърбвайки дизайна и прекаленото вманиачаване по продуктите на Apple, под повърхността, заслужава ли си, наситих се на тоя Windows вече!
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Ами щом не те притесняват парите и мислиш, че ще ти върши работа - заслужава си!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
koli007
Обратна връзка:

Мнение от koli007 »

Благодаря за коментара, а колкото до парите смятам, че е излишно да казвам, че тяхното най-лошо качество е, че те никога не стигат, но майтапа настрана. От къде бихте ми препоръчали да си взема в България. Каква е и опцията в последствие за замяна на компоненти и надграждане на базовата конфигурация.
victor11

Мнение от victor11 »

За тези въпроси тук. Тази тема е за друго.
Аватар
Lacho70921

Мнение от Lacho70921 »

Аз ползвам и двете оперативни системи и двете си имат силни и слаби страни.
MacBook Intel Core 2 Duo 2.4 GHz Ram 4GB SSD 120 OS X 10.7 64bit
Lenovo Y570 i7 8RAM 1TB Nvidia555 1GB Win8.1 64bit
iPhone 5S 32GB GOLD with 8.2 firmware.
MacBook Intel Core 2 Duo 2.4 GHz Ram 4GB SSD 120
Lenovo Y570 i7 8RAM 1TB Nvidia555 1GB
Публикувай отговор