Няколко проблема с iPhone 4
-
Няколко проблема с iPhone 4
Здравейте, имам няколко проблема с една 4-ка и ще съм благодарен ако успеете да ми помогнете. Благодаря предварително.
1. Възможно ли е след като е направен backup на версия 5.Х.Х и след това е ъпдейтнат телефона до 7.0.4 да се качат само контактите от направения backup, и ако да как?
2. Телефона е М-телски и е отключен от оператора за това се е наложило да се ъпдейтне, но след iThunes го засича и изкарва съобщение,че трябва да се ресторне, но при опит за рестор стига до някъде стартира телефона и iThunes дава грешка(-50) и не иска да се ресторне, но продължава да работи.
3. За проба влезнах на същия телефон в iCloud с друг акаунт и после не намерих от къде мога да се отпиша и да влезна с друг, ако вобще е възможно? След това реших,че това ще го коригирам като ресетна телефона, но както написах отгоре телефона не иска да се ресетне.
И накрая една молба ако може да ми дадете линк-ве на програми с който може да се синхронизират контактите освен с iThunes. Става въпрос за PC-та с Windows XP i Vista.
Благодаря.
1. Възможно ли е след като е направен backup на версия 5.Х.Х и след това е ъпдейтнат телефона до 7.0.4 да се качат само контактите от направения backup, и ако да как?
2. Телефона е М-телски и е отключен от оператора за това се е наложило да се ъпдейтне, но след iThunes го засича и изкарва съобщение,че трябва да се ресторне, но при опит за рестор стига до някъде стартира телефона и iThunes дава грешка(-50) и не иска да се ресторне, но продължава да работи.
3. За проба влезнах на същия телефон в iCloud с друг акаунт и после не намерих от къде мога да се отпиша и да влезна с друг, ако вобще е възможно? След това реших,че това ще го коригирам като ресетна телефона, но както написах отгоре телефона не иска да се ресетне.
И накрая една молба ако може да ми дадете линк-ве на програми с който може да се синхронизират контактите освен с iThunes. Става въпрос за PC-та с Windows XP i Vista.
Благодаря.
Re: Няколко проблема с iPhone 4
И това е пост от потребител, регистриран 2008 г.

-
Какъв е проблема??? Трябва всички да сме специалисти ли?????
Не е нужно да си специалист, за да си управляваш контактите на устройството.
1. Връщаш бекъпа от 5.1.1.
2. Изваждаш си контактите от устройството чрез iTools.
3. Правиш чист рестор с актуална версия на iTunes.
4. Kачваш запазените контакти пак с iTools.
1. Връщаш бекъпа от 5.1.1.
2. Изваждаш си контактите от устройството чрез iTools.
3. Правиш чист рестор с актуална версия на iTunes.
4. Kачваш запазените контакти пак с iTools.
-
Така погледнати нещата найстина изглеждам доста непросветен, но както каза от 2008г. все съм научил нещо.Това го опитах и не става да се върне backup-a рестартира телефона и няма нищо върнато. За това написах, че телефона е отключен от М-тел защото това се случи след отклчването и ако някой с отключен М-телски тел. има същия проблем да ми отговори. Преди да бъде отключен телефона не съм имал такъв проблем. Другото което ме интересуваше и забравих да го напиша е има ли как backup-a от РС-то да го кача на Macbook и от там да го върна защото от Macbook-a успях да върна един доста стар backup?
Е, да не си върнал някой пресен бекъп? Иначе няма как да не става. Не е зле да си запазиш въпросния бекъп и на друго място за всеки случай, че iTunes може да го припокрие с по-нов.
-
Ми не не съм.Ориентирам се по датата на създаване на backup-a. Според мен има някъв проблем със самото отключване от М-тел ама незнам точно какво.Защото дори и да искам да направя фреш рестор пак не става.
-
Ок ще го пробвам. А дали трябва като е направен backup-a на 5.Х.Х версия трябва и iThunes-a да е с подходяща версия за тази на която е направен backup-a? И ако е така коя версия ще ми трябва на iThunes-a за да мога да върна backup-a? Сега се сещам, че ако сваля по стара версия на iThunes-a най вероятно няма да го има backup-a вътре и ако може да ми кажеш как да го запазя и после да го сложа така,че да го виждам от iThunes-a с по старата версия. Благодаря предварително.
Не, не ти трябва стара версия на iTunes. При всички случаи трябва да ползваш актуалната.
-
Ок.Мерси ще пробвам да го ресетна от DFU мод и ще напиша дали е станало.
-
Здравей, сега пробвах да го ресторна от DFU мод ама пак не стана изписа ми пак същото както преди "iThunes was interrupted while restorin the contents of the iPhone. Would you like to restore this iPhone again now? И като се опитам да върна backup-a рестартира телефона и пак ми изписва същото съобщение и не връща backup-a. Някаква идея какво се случва? Другото което установих е,че това съобщение не ми го изписва на MacBook-a и разбира се му дадох рестарт от DFU, но след като го закача на РС-то за да върна backup-a ми изписва това съобщение и не го връща.
Вариант 1: пробвай да върнеш бекъпа на Мака.
Вариант 2, но предварително си запази данните някъде: https://discussions.apple.com/message/17604765#17604765
Вариант 2, но предварително си запази данните някъде: https://discussions.apple.com/message/17604765#17604765
-
Как мога да прехвърля backup-a на MacBook-a от РС-то така,че после да го видя през iThunsa?
А за другия вариант ако има вариант тази инструкция от линк-а да е на български ще съм по спокоен тъй като в основни линии разбрах какво трябва да се направи ама не съм много убеден дали правилно си го превежда и да не прецакам нещата повече. И кои или кой файлове трябва да копирам за да имам информацията още някъде? Извинявам се за нахалството, но това вече са неща който не съм правил и ще ми е нужна по подробна инструкция на български ако може. Благодаря предварително.
А за другия вариант ако има вариант тази инструкция от линк-а да е на български ще съм по спокоен тъй като в основни линии разбрах какво трябва да се направи ама не съм много убеден дали правилно си го превежда и да не прецакам нещата повече. И кои или кой файлове трябва да копирам за да имам информацията още някъде? Извинявам се за нахалството, но това вече са неща който не съм правил и ще ми е нужна по подробна инструкция на български ако може. Благодаря предварително.
Бекъпът ти е тази папка с многото цифри и букви (ако имаш повече бекъпи, ще имаш няколко такива). Мястото й за различните ОС е описано тук.
-
Ок но РС-то ги намерих ама на MacBook-a стигам до "Library/Application Support/" и тука няма "MobileSync" прерових всичко и не намирам тази папка и в нея да има "Backup". Възможно ли е да има скрити икони който да не виждам защото на РС-то беше така, но там се оправих и ги намерих ама на MacBook-a рових рових и не намерих нищо такова?
И другото което исках да попитам като ги намеря къде седят "Backup"-те ще мога ли да ги видя на MacBook-a след като ги копирам от РС-то? Въпроса ми е съвместими ли са като се копират от РС на MacBook? Сори ако съм досаден с толкова въпроси. Благодаря.
И другото което исках да попитам като ги намеря къде седят "Backup"-те ще мога ли да ги видя на MacBook-a след като ги копирам от РС-то? Въпроса ми е съвместими ли са като се копират от РС на MacBook? Сори ако съм досаден с толкова въпроси. Благодаря.
1. Няма, защото не си синхронизирал на Мака - синхронизирай и ще се появи.
2. Еднакви са.
2. Еднакви са.
-
Имам правил виждам ги в iThunes ама там където е описано не ги виждам.
Ми четеш през ред тогава. В линка, който ти дадох, си пише:
If you don't see Library in your home folder, hold Option and click the Go menu.
-
Прав си не гледам. Видях backup-ите и ще пробвам да копирам от РС-то и да пробвам да ресторна. А само да попитам по другия начин който е описан на линк-а който си ми пуснал какво точно е описано: отваря се някой работещ backup и се трие всичко и в него копирам всичко от не работещия backup, така ли е или нещо не съм разбрал?
-
Сега ще пробвам да върна backup-a и ще напиша дали се е получило,но искам да те попитам нещо друго. Свалих на РС-то iTools и имам въпрос. Имаш ли представа защо като му дам да прочете контактите вижда само 3 контакта и не иска да види другите? Благодаря
-
Пробвах по описаните методи,но за съжаление се възстанови само част от информацията, но и това е нещо по добре е от нищо. Искам да изкажа големи благодарности на "victor11" за съдействието и помощта.