Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
Здравейте, отскоро съм горд притежател на iPad 3 64 GB Wi-Fi + Cellular със iOS 7.0.4. Когато го включа да се зарежда, отгоре в Status bar-а, до процентите на батерията ми се появява един надпис Not Charging и преминава към бавно зареждане за 5 часа. Може ли да ми дадете някакъв съвет как да се оправи този проблем . Възможно ли е този проблем да се дължи на новата операционна система. Благодаря предварително. Ето и снимка:
Дори и оригинално, е възможно зарядното, което са ти дали да е за айФон (т.е. 5W, 1A), както каза колегата (погледни му надписите на зарядното колко вата и ампера е). За айПад трябва 10W (2A) зарядно, а още по-добре да е 12W (2.4A). Освен това трябва и оригинален кабел, който да позволява да преминат тези 2.4A... т.е. също твърде вероятно е да са ти дали и фалшив кабел, който не позволява да премине такъв заряден ток. Т.е. трябва ти или ново зарядно, или нов кабел, а най-вероятно и двете... което са да кажем между 50 и 70 лв. "Нормално" така се получава при почти всяка препродажба на айПад втора ръка и продавачите набутват друго зарядно и кабел.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Значи зарядното си е "правилното" и ако има такъв проблем със зареждането, то причината е в кабела, който е или прецакан или най-често просто е някакъв евтин, фалшив заместител... трябва ти друг, по-хубав кабел (най-сигурно - оригинален, т.е. скъп, защото МНОГО рядко от евтините фалшификати може да улучиш такъв, които да става за зареждане на iPad и да може да прокара тези 2A и повече, ток).
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
OFFTOPIC: Зарядното за айпад мини и айфон 5 едно и също ли е? Защото ми се струва, че зарядното на таблета ми зарежда доста по-бързо телефона, или така ми се струва?