Гаранция за iphone 5

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
gogi71

Re: Гаранция за iphone 5

Мнение от gogi71 »

От Apple а втората е от търговеца и невиждам смисъл да го пращаш във София :) и във Варна има офис ........
severushka

Мнение от severushka »

Да, но понеже е в гаранция, нали трябва да го върна в Техномаркети те да се "заемат".
Знам, че открили и във Варна Криейтив...
Абе..общо взето, затова казах още една изпищяла потребителка (да не се изразя по друг начин)
Ще изчакам още малко и след 30-1 ден, пак отивам. :-/
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

severushka написа:Понеже имах запаметен тел. на служителя в София (поне така се представи), му се обадих след като излязох от Техномаркет и му разказах и напомних, че наближават празници и сервизите като "запразнят", дали ще го получа обратно в този 30 дневен срок, той ме увери, че ще го получа... Много хубаво, не е на хубаво, но.. да видим...
Можете ли да ме "светнете", след като съм върнала тел. за рекламация на 25 Отк, т.е. кога мога да отида да си поискам парите (ако нямам тел.)? На 25 или 26 Дек? :)

Благодаря за вниманието
25.10??? Срокът е 30 дни,не 60. Отивай да си искаш парите и ако не се разберете, с приемо - предавателния протокол отиваш в КЗП и пускаш жалба за неизпълнение на гаранционно обслужване в законовия срок.
"Мисля-значи съществувам"
severushka

Мнение от severushka »

Sorry!! Техническа грешка - като бързам...На 25 Ноември го оставих, та затова чакам 25 Декември. o_O
severushka

Мнение от severushka »

Обадиха се пак днес - утре отивам да го взема (надявам се)..
Аватар
hpignatov

Мнение от hpignatov »

Здравейте на всички. Power Buton-a на айфон 5 тотално отказа да работи. Телефона е взет от Мтел на 20 февруари, 2013 г. Все още е в сила международната гаранция, но чета тук, че ако телефона има надрасквания или следи от падане, не се заменя телефона, а се прави ремонт. Въпросът е, че драскотините нямат нищо общо с бутона, който с времето все по-малко и по-малко хващане при натискане. Някой да е оставял телефон с наранявания за ремонт ?
iPhone 5
theuser

Мнение от theuser »

Спокойно, на мен ми смениха телефон със следи от падане.
simeon_gr

Мнение от simeon_gr »

Здравейте имам един въпрос купих си iphone 5 втора ръка и се появи един проблем.Отвреме на време се рестартитра сам излиза син екран или някакви черти и следва рестарт.Понякога се излючва сам и така остава и трябва да го пускам.Някой имали идея от какво може да е проблема.По принцип видях че имам гаранция от Apple до Февруари но не знам дали важи в България и като нямам касова бележка дали имам някакъв шанс за ремонт. :)
Аватар
harlamp

Мнение от harlamp »

simeon_gr написа:Здравейте имам един въпрос купих си iphone 5 втора ръка и се появи един проблем.Отвреме на време се рестартитра сам излиза син екран или някакви черти и следва рестарт.Понякога се излючва сам и така остава и трябва да го пускам.Някой имали идея от какво може да е проблема.По принцип видях че имам гаранция от Apple до Февруари но не знам дали важи в България и като нямам касова бележка дали имам някакъв шанс за ремонт. :)
ако не е заключен към оператор всичко важи. веднага го носи, нямаш време да бавене.

ще използвам темата и за един мой въпрос - на моята 5-ца почна да й се прецаква батерията. процедурата ми е ясна и знам как да постъпя, но проблемът е, че човекът от когото го взех го е купил на лизинг. и доколкото знам лизингът трябва да е плащан, за да ми важи гаранцията. звъннах преди малко на оператор (на глобул), за му задам съответния въпрос, разбира се за да провери човекът поиска ЕГН-то, което е записано в гаранционната карта, а аз с изненада установих, че такова не е написано. пише имената на клиента, адрес, ЕИК, номер на фактурата, място на сделката, но не и ЕГН. също и номерът с който е купен липсва. пък аз имам дори и кората на картата, и нея ми дадоха. но там номерът няма как да го пише. споменах това на оператора и той ми заяви, че му трябва ЕГН, за да ми даде информацията. въпросът ми е какво точно не е наред, защо липсва тази информация в гаранционната карта как мога да постъпя в случая. важи ми още и международната гаранция, но също знам, че това няма значение щом е заключен към глобул.
iPod Touch 1 16GB > iPod Touch 4 32GB > iPhone 4 16GB Black FW > iPhone 5 16GB Black Globul
iPhone 5c 16GB White iOS 8.4 ФО Jailbroken
iPod Touch 4 32GB Black iOS 6.1.5 Jailbroken
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
Аватар
hpignatov

Мнение от hpignatov »

Хората със заменени телефони колко време чакахте долу-горе ? Защото моят е оставен от една седмица и едва днес пишеше в статуса на поръчката, че е доставен до сервиза. Става въпрос за Мтел.
iPhone 5
Аватар
hpignatov

Мнение от hpignatov »

Току що говорих със сервиза и хубавците от Мтел ми казаха, че ми били преинсталирали софтуера. Power buton-a не ми работи, а те ми преинсталирали софтуера... Що за глупост ?? Жената ми каза, че ще ми се обадят от централния офис, за да се разберем как да процедираме.... Нямам думи вече !!!
Детайли на поръчката
Номер: BG02001025608
Клиентски номер: SODB01112942
Тип: Ремонт
Статус: Сервизирането е извършено. Устройството е изпратено към магазин или офис

Детайли на устройството
Производител: APPLE iPhone
Модел: iPhone 5 16GB
IMEI: .......................
Сериен номер:

Сервизна информация
Сервизен статус: Не е поправен
Статус на гаранцията: Устройството е в гаранция

Разходи
Части: 0 BGN
Работа: 0 BGN
iPhone 5
simba4

Мнение от simba4 »

Когато пише не е поправен значи е заменен!!!
iPhone 14 Pro 512gb Space Black Software 16.0.2 :)
Аватар
hpignatov

Мнение от hpignatov »

Не е заменен, преинсталиран е софтуера, така ми казаха в сервиза.
iPhone 5
Аватар
beckhem
supporter

Мнение от beckhem »

Винги преди да изпратите iPhone на сервиз актуализирате софтуера до най-новият!

Много обичат да ги преинсталират и да ги върнат за да спечелят време.

Когато се върне си го вземи и в магазина провери какво е положението, ако бутона пак работи така го връщай за ремонт отново!
Проверки и консултации!
Аватар
hpignatov

Мнение от hpignatov »

С 7.0.4 си е ... Правих и рестори и какво ли не, но проблема е хардуерен.
iPhone 5
simba4

Мнение от simba4 »

Аз ти казвам, че е заменен звънни пак!
iPhone 14 Pro 512gb Space Black Software 16.0.2 :)
Аватар
hpignatov

Мнение от hpignatov »

Не споря, просто казвам какво ми отговарят в сервиза. Телефона е с преинсталиран софтуер. След което им казах, че съм запознат с международната гаранция на Епъл, жената ми каза, че те не са последна инстанция и телефона е пратен в някакъв централен офис, което не знам как да го тълкувам и да чакам обаждане. Ще изчакам да ми се обадят от там и да им обясня отново същото. Само не знам дали е пратен към офиса от който го пратих, за да ми го върнат или в някакъв друг и какво ще прави там идея си нямам.
iPhone 5
severushka

Мнение от severushka »

Здравейте! Забравих да пиша по-рано, че си взех тел. от Техномаркет 2-3 дена отремонтиран (уж), защото вече си зарежда батерията :) само ме притенява факта, че сега леко пак чувам "движение" вътре при разклащане. Може да се наложи след време пак да ги посетя. Между другото с този "мувмънт инсайд"- моят мъж пък си взе от Мтел 5 S, който имаше същия проблем и го върна след 2 дена, сега чака (предполагам замяна). Казали му, че имало 2 различни серии, 5S, явно едната е проблемна...

Още нещо- защо като вкарам зарядното към тел (със/без захранване-няма значение), излиза съобщение "this cable or accessoru is not certified and may not work reliably with this iPhone" хммммм ?:-/ нещо не му е наред, а мисля, че си е същия кабел (моя си).
severushka

Мнение от severushka »

И между другото-смях голям в Техномаркет (но не ми се занимаваше честно казано): отивам да си взема тел и питам защо ми давате гаран. карта на Криейтив, след като не сте пратили тел там за ремонт. Те казват, че там е бил, аз: не е бил там, защото проверих лично по ИМЕИ. Те: Криейтив нямат право да ви дават инфо, защото не сте вие клиента в случая, а ние. Та както казах, гледат и ме лъжат (защото в КиК като звъннах, ми казаха, че е при тях и те си го ремонтират).
L-) Нооо не ми се занимавашееее повечеее :-E
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Те са го отремонтирали или са го сменили с нов? Ако е първото е малко странно.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
bobybravo

Мнение от bobybravo »

this cable or accessoru is not certified and may not work reliably with this iPhone

Трябва да се сертифицира кабела, чрез баркода. Подава се молба в три екземпляра до Криейтив Варна може и до К&К Панагюрище.
След 29 дена, ако не се звъни от стационарния телефон на оператор се получава iMessage, че кабела е сертифициран и с него може да се зарежда iPhone 5 ама не и този на мъжа, щото се губи сертификата и така се увеличават сметките за ток и топла вода.......
severushka

Мнение от severushka »

За моя кабел ставаше въпрос. Разбрах за сертифицирането, но защо преди "ремонта" не излизаше такова съобщение? Това не ми стана ясно.
Иначе ми го отремонтираха и върнаха (не беше заменен). Познах си го по прашинката, останала под защитното фолио :P
Sovar

Мнение от Sovar »

Ако е в гаранция, трябва да ти го заменят. Какво значи отремонтираха го?!
severushka

Мнение от severushka »

Е как трябва да го заменят?! Те са длъжни просто да ми върнат работещ телефон-дали ще го ремонтират или заменят....така си пише и гаранцията и ЗЗП. :)
Sovar

Мнение от Sovar »

Защото политиката на Епъл е да заменят гаранционни, а не да ги отремонтират :)
Публикувай отговор