Проблем с набиране при iphone 5

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
alisa_131

Re: Проблем с набиране при iphone 5

Мнение от alisa_131 »

Имам iPhone 5 от Февруари'13 закупен от Мтел и още преди с iOS 6, имах проблема с набирането на моменти и когато мен ме търсят, съобщава, че телефона е извън обхват. Преинсталирала съм го, но без резултат. Дадох го на ремонт в сервиз на Мтел, но ми го върнаха след около 2 седмици като становището беше, че не е открит проблем и отново бяха преинсталирали телефона. Смених софтуера с iOS 7, но проблема го има все още като в момента съм с 7.0.4. Може би проблема е в самият iPhone 5 или поне в някой от партидите, защото има познати, които го нямат проблема.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Ами освен па да си пуснеш 3Г то за постоянно ;)
Няма как не EDGE и телефония едновременно да не се получава това. Дори и да не браузваш, някое приложение може да дърпа и да се рефрешва и в този момент телефона ти е извън линия ;)
theuser

Мнение от theuser »

Не правете глупости като да го носите в сервиз, преинсталирате и т.н. Проблема го има в цяла Европа и по наблюдения e само при Vodafone групата (където попадат и Мтел). На накои го прави по-често, при други - по-рядко. Доколкото четох е свързано с едновременното използване на 3G и WiFi и изключването на 3G решава проблема, макар и да не е точно решение.

Единствено ни остава да чакаме ъпдейт, който да отстрани бъга. Не съм сигурен, но някъде май четох, че 7.1 го оправя.
Аватар
kiriku

Мнение от kiriku »

kawabiker написа:Ами освен па да си пуснеш 3Г то за постоянно ;)
Няма как не EDGE и телефония едновременно да не се получава това. Дори и да не браузваш, някое приложение може да дърпа и да се рефрешва и в този момент телефона ти е извън линия ;)
Точно обратното. Трябва да спре 3г-то и проблем се оправя на 100%!
iPhone 5 16GB
tcaria

Мнение от tcaria »

Здравейте , и аз съм с 5ца от Мтел и да ви кажа проблема се появи със сигурност с ios 7 и наистина е адски дразнещо това с рестарта. Надявам се да го оправят по скоро.
theuser

Мнение от theuser »

Може да опитате следното (видях го в друга тема):

Setting --> Carrier --> изключете Automatic. След доста чакане ще ви изкара списък с БГ операторите. Изберете Глобул, изчакайте горе-вляво да изпише No Service и така изчакайте още 10-15 сек. След това изберете Мтел и може да включите Automatic отново.

Нямам представа дали е случайно или не, но откакто го пробвах на два различни телефона, проблема изчезна. Може и да е просто шанс и след малко бъга отново да се появи, но вече 5-6 дни е ОК.
Krasiadi

Мнение от Krasiadi »

А задължително ли трябва да е на автоматично избиране на мрежата!?
theuser

Мнение от theuser »

Не, няма проблеми и да е на ръчно.
Аватар
kiriku

Мнение от kiriku »

theuser написа:Може да опитате следното (видях го в друга тема):

Setting --> Carrier --> изключете Automatic. След доста чакане ще ви изкара списък с БГ операторите. Изберете Глобул, изчакайте горе-вляво да изпише No Service и така изчакайте още 10-15 сек. След това изберете Мтел и може да включите Automatic отново.

Нямам представа дали е случайно или не, но откакто го пробвах на два различни телефона, проблема изчезна. Може и да е просто шанс и след малко бъга отново да се появи, но вече 5-6 дни е ОК.
Благодаря за съвета .Сега ще го направя и аз . Ще те помоля само , ако ти се случи отново бъг-а да пишеш тук.
iPhone 5 16GB
theuser

Мнение от theuser »

Случи се отново днес :-S
Аватар
kiriku

Мнение от kiriku »

И на мен ... Единствения изпитан метод остава изключване на 3г-то. Работи на 100% !! Ще чакаме ъпдейт , дано стане нещо.
iPhone 5 16GB
codename47

Мнение от codename47 »

При мен е същото на 7.04, iPhone 5. Забива на набиране на номер и прекъсване преди другата страна да дигне. След това и не може да се набере отсреща. Пробвах рестор и set as new, също и reset network settings обаче не помага. Аз качих директно от 6.04 и там да го е направило 1-2 пъти за 3 месеца а тук е по няколко пъти на ден. Мислех че може да е от сим картата обаче пък тук казвате че не е от това...
iPhone 6S plus 64GB black
Ipad Air 3G 64GB
Аватар
kiriku

Мнение от kiriku »

kiriku написа: Трябва да спре 3г-то и проблем се оправя на 100%!
iPhone 5 16GB
Публикувай отговор