Проблем с набиране при iphone 5
Re: Проблем с набиране при iphone 5
Имам iPhone 5 от Февруари'13 закупен от Мтел и още преди с iOS 6, имах проблема с набирането на моменти и когато мен ме търсят, съобщава, че телефона е извън обхват. Преинсталирала съм го, но без резултат. Дадох го на ремонт в сервиз на Мтел, но ми го върнаха след около 2 седмици като становището беше, че не е открит проблем и отново бяха преинсталирали телефона. Смених софтуера с iOS 7, но проблема го има все още като в момента съм с 7.0.4. Може би проблема е в самият iPhone 5 или поне в някой от партидите, защото има познати, които го нямат проблема.
Ами освен па да си пуснеш 3Г то за постоянно 
Няма как не EDGE и телефония едновременно да не се получава това. Дори и да не браузваш, някое приложение може да дърпа и да се рефрешва и в този момент телефона ти е извън линия

Няма как не EDGE и телефония едновременно да не се получава това. Дори и да не браузваш, някое приложение може да дърпа и да се рефрешва и в този момент телефона ти е извън линия

Не правете глупости като да го носите в сервиз, преинсталирате и т.н. Проблема го има в цяла Европа и по наблюдения e само при Vodafone групата (където попадат и Мтел). На накои го прави по-често, при други - по-рядко. Доколкото четох е свързано с едновременното използване на 3G и WiFi и изключването на 3G решава проблема, макар и да не е точно решение.
Единствено ни остава да чакаме ъпдейт, който да отстрани бъга. Не съм сигурен, но някъде май четох, че 7.1 го оправя.
Единствено ни остава да чакаме ъпдейт, който да отстрани бъга. Не съм сигурен, но някъде май четох, че 7.1 го оправя.
Точно обратното. Трябва да спре 3г-то и проблем се оправя на 100%!kawabiker написа:Ами освен па да си пуснеш 3Г то за постоянно
iPhone 5 16GB
Здравейте , и аз съм с 5ца от Мтел и да ви кажа проблема се появи със сигурност с ios 7 и наистина е адски дразнещо това с рестарта. Надявам се да го оправят по скоро.
Може да опитате следното (видях го в друга тема):
Setting --> Carrier --> изключете Automatic. След доста чакане ще ви изкара списък с БГ операторите. Изберете Глобул, изчакайте горе-вляво да изпише No Service и така изчакайте още 10-15 сек. След това изберете Мтел и може да включите Automatic отново.
Нямам представа дали е случайно или не, но откакто го пробвах на два различни телефона, проблема изчезна. Може и да е просто шанс и след малко бъга отново да се появи, но вече 5-6 дни е ОК.
Setting --> Carrier --> изключете Automatic. След доста чакане ще ви изкара списък с БГ операторите. Изберете Глобул, изчакайте горе-вляво да изпише No Service и така изчакайте още 10-15 сек. След това изберете Мтел и може да включите Automatic отново.
Нямам представа дали е случайно или не, но откакто го пробвах на два различни телефона, проблема изчезна. Може и да е просто шанс и след малко бъга отново да се появи, но вече 5-6 дни е ОК.
А задължително ли трябва да е на автоматично избиране на мрежата!?
Не, няма проблеми и да е на ръчно.
Благодаря за съвета .Сега ще го направя и аз . Ще те помоля само , ако ти се случи отново бъг-а да пишеш тук.theuser написа:Може да опитате следното (видях го в друга тема):
iPhone 5 16GB
Случи се отново днес 

И на мен ... Единствения изпитан метод остава изключване на 3г-то. Работи на 100% !! Ще чакаме ъпдейт , дано стане нещо.
iPhone 5 16GB
-
При мен е същото на 7.04, iPhone 5. Забива на набиране на номер и прекъсване преди другата страна да дигне. След това и не може да се набере отсреща. Пробвах рестор и set as new, също и reset network settings обаче не помага. Аз качих директно от 6.04 и там да го е направило 1-2 пъти за 3 месеца а тук е по няколко пъти на ден. Мислех че може да е от сим картата обаче пък тук казвате че не е от това...
iPhone 6S plus 64GB black
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
kiriku написа: Трябва да спре 3г-то и проблем се оправя на 100%!
iPhone 5 16GB