iOS 7

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
jim

Re: iOS 7

Мнение от jim »

Да, разбира се там са настройките.

Аз правих рестори, пробвах от първа бета (понеже съм регистриран apple developer)
то е просто такава политика на аппле да уничтожат 960Х640 апарати от пазара. Ъпгрейда е необратим, и после телефоните могат да се утилизират. Като разработчик, напълно поддържам тоз геноцид (за да се останат само свежи модели), ама като ползвател разбира се съм в ярост.
Аватар
basssforever

Мнение от basssforever »

ircninja написа:А дали с Reset All Settings ще се оправи?! :(
По добре както е писал Beaver,за да избегнеш проблемите.Чист рестор най добре особено щом е забил на ОТА ъпдейт.
iPhone 6s White FO iOS 9.2
iPhone 5 White FO iOS 7.1 (beta1)
IPad 3 iOS 7.0.4 JB
IPad MINI i0S 7.0.4 JB
IPad MINI 2 ios 9.3.2
Аватар
Sashiko20

Мнение от Sashiko20 »

@Jim - не знам как реши, че iOS 7 е неизползваем на iPhone 4-ка - аз съм с такъв и вярно, че е по-бавен от iOS 6, ама чак пък неизползваем... След ъпдейт на 7.0.3 лага с клавиатурата го няма. Единствените проблеми дето ме дразнят е, че от време на време ми цъфва някакво пропуснато повикване, а всъщност нямам такова и проблема с "натиснатите" икони. Друго не забелязвам. Батерията ми кара повече от iOS 6. Работил съм и с 4S на 7 и пак върви доста добре.
iPhone X
Apple Watch Series 1 38mm
MacBook Pro Retina Early 2015
spok0

Мнение от spok0 »

Здравеите със iPhone 4S съм, бях качил със рестор през DFU към iOS 7.0.2 и зададен като ново устройство и бях много доволен, докато не направих същата процедура и към 7.0.3 рестор през DFU към iOS зададен като ново устройство. И сега телефона стана 2 пъте по бавен Safari-то сече припоженията секат а да не говорим за Facebook-а. Много съм разочарован, знам че модела е вече на 2 години, но за устройство за което дадох 1500 лева и на което съм голам фен да работи толкова бъгаво просто ужас...... Но и това очаквах да се случи след като Стив Джобс вече го няма лека му пръс, дано и компанитяда не си замине с него. Вместо да си оправят бъговете те ги правят още по бъгави със всеки нов фикс, и настроиките са ми еднакви и на 7.0.2 така и на 7.0.3 просто със 7.0.3 iphona стана трагичен.
iPhone 3GS 16GB White - Neverlock, iPhone 4S 32GB White - Neverlock и iPhone 5S 32GB Space Gray - Neverlock.

https://www.facebook.com/moskovhunt
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Добре, защо не ъпдейтваш през Software Update в телефона дето е?
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
basssforever

Мнение от basssforever »

spok0 написа:Здравеите със iPhone 4S съм, бях качил със рестор през DFU към iOS 7.0.2 и зададен като ново устройство и бях много доволен, докато не направих същата процедура и към 7.0.3 рестор през DFU към iOS зададен като ново устройство. И сега телефона стана 2 пъте по бавен Safari-то сече припоженията секат а да не говорим за Facebook-а. Много съм разочарован, знам че модела е вече на 2 години, но за устройство за което дадох 1500 лева и на което съм голам фен да работи толкова бъгаво просто ужас...... Но и това очаквах да се случи след като Стив Джобс вече го няма лека му пръс, дано и компанитяда не си замине с него. Вместо да си оправят бъговете те ги правят още по бъгави със всеки нов фикс, и настроиките са ми еднакви и на 7.0.2 така и на 7.0.3 просто със 7.0.3 iphona стана трагичен.
При всички положения 7.0.3 е по лек от 7.0.2,ти си първия който има оплаквания спрямо 7.0.2.Повтори процедурата с рестора може и да не е през дфу,пробвай да не качваш веднага всички приложения и като ги качваш го прави през appstore,не с itunes.Следи дали някое приложение не натоварва телефона ти и от там да бави.При мене се получи няква такава аномалия,играя bingo bash и телефона ми почва да пари направо,батерията изчезва мн стабилно,пускам си real racing,(мн по тежка),няма грижи и не се усеща да е топъл даже?Правих чист рестор - зададен като нов и все същото.Мисля че може да има няква несъвместимост между ios -a и някои от приложенията и би трябвало при update,да ги оправят.Може би и на теб проблема ти е нещо такова.Друг ако знае да помага.
iPhone 6s White FO iOS 9.2
iPhone 5 White FO iOS 7.1 (beta1)
IPad 3 iOS 7.0.4 JB
IPad MINI i0S 7.0.4 JB
IPad MINI 2 ios 9.3.2
spok0

Мнение от spok0 »

Благодаря колега за отделеното време, приложенията не съм ги качвал през iTunis-а, а през appstora а за да проследя всяко едно приложение, ще е малко трудно защото примерно 15 - 20 приложения да отделя на всяко поне по 10 минути за да видя при кое загрява + инсталацията, ще отнеме доста време. А освен приложенията и в менюто има лаг в сафарито и галерията и ни помня още къде. А със 7.0.2 всичко ми беше перфектно освен батерията, че пада бързо и за това качих 7.0.3 дано поне нея да са я направили малко по стабилна в близките дни и това, ще се види. Но мисля, че преминаването към новото ОС съм направил всичко необходимо за да не се получават бъгове от моя страна.
iPhone 3GS 16GB White - Neverlock, iPhone 4S 32GB White - Neverlock и iPhone 5S 32GB Space Gray - Neverlock.

https://www.facebook.com/moskovhunt
Аватар
harlamp

Мнение от harlamp »

Изображение

:)) и Сири добре се справя с iOS7.
iPod Touch 1 16GB > iPod Touch 4 32GB > iPhone 4 16GB Black FW > iPhone 5 16GB Black Globul
iPhone 5c 16GB White iOS 8.4 ФО Jailbroken
iPod Touch 4 32GB Black iOS 6.1.5 Jailbroken
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
jim

Мнение от jim »

оО за какво тя пита това?
Eklektik

Мнение от Eklektik »

Сериозно ли не може да се decline-не разговор докато е заключен телефона, като нормален човек.
Аватар
georgilsfc

Мнение от georgilsfc »

Засега, не! Много е неудобно, но ми прави впечатление, че когато затворя с двойно натискане на пауър бутина и веднага светна екрана, за секунда се появява пропуснат разговор, както си беше преди и после изчезва. Дано върнат стария вариант, защото сега е повече от неудобно.
Eklektik

Мнение от Eklektik »

georgilsfc написа:Засега, не! Много е неудобно, но ми прави впечатление, че когато затворя с двойно натискане на пауър бутина и веднага светна екрана, за секунда се появява пропуснат разговор, както си беше преди и после изчезва. Дано върнат стария вариант, защото сега е повече от неудобно.
Аз лично затварям с Message > Custom > Cancel, защото не обичам да натискам много hardware бутони, защото имам страх, че от много ползване ще заминат, както беше едно време със Sony Ericsson-ните.
Прочетох, че е имало опция в iOS 6, нещо от сорта като swipe-неш нагоре, защо ли са го махнали.
Eklektik

Мнение от Eklektik »

Интересувам се как стоят нещата с Cache на апповете. На един коментар прочетох, че iPhona сам си ги чисти един път на седмица или когато се напълни много. Колко е истина това и какъв е другия вариант, да трия апп-а и да го инсталирам пак?
Rufasss

Мнение от Rufasss »

Здравейте аз съм 5с със последният ъпдейт апарата е на пет дни и батерията ми държи по един ден при положение че не го използвам много за разговори а най вече за чат и то не по цял ден
sdimov

Мнение от sdimov »

Rufasss написа:Здравейте аз съм 5с със последният ъпдейт апарата е на пет дни и батерията ми държи по един ден при положение че не го използвам много за разговори а най вече за чат и то не по цял ден
Моя е 7 часа и 20 мин използване, 1 ден и 5 часа изчакване и има 23% батерия. По цял ден ми е пуснат Wi-fi, защото служебната ми поща е настроена на телефона и в офиса ползвам мрежата. Вкъщи също, защото тука у хамериката двете карти с 4 ГБ интернет - 150$ и гледам като има Wi-Fi да си го ползвам. Допълнително имам по 1 час на ден блутуут към колата ползване, скайп и вайбър на ден около час разговори.

Харчи ти ток нормално :) особено щом го ползваш за чат - свети ли екрана дърпа ток. За да ти е мирна главата можеш една чиста инсталация да направиш, но не мисля, че ще се подобрят нещата.
Интересувам се как стоят нещата с Cache на апповете. На един коментар прочетох, че iPhona сам си ги чисти един път на седмица или когато се напълни много. Колко е истина това и какъв е другия вариант, да трия апп-а и да го инсталирам пак?
Не съм обръщал внимание, защото си ги чистя често. Но със стария iOS не е било автоматично със сигурност.
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Eklektik

Мнение от Eklektik »

sdimov написа: Не съм обръщал внимание, защото си ги чистя често. Но със стария iOS не е било автоматично със сигурност.
Как ги чистиш ми е въпроса. С reinstall?

EDIT: То имало програма, iFunBox
sdimov

Мнение от sdimov »

Под Settings, намираш апликацията и там има опция clear Cookies and Data. Лошото е, че не на всички от аппсовете я имаш тази опция.
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Eklektik

Мнение от Eklektik »

Това го нямам на нито една от които ми трябва, но мерси. Тази i-FunBox ми свърши перфетна работа, а имало и iCleaner за jailbreak телефони, която си я инсталираш направо на телефона и ти чисти, както при Андроидите.
fuji

Мнение от fuji »

Дайте съвет какво да направя.Ъпдейтнах ipad mini до 7.0.3. и имам проблем само с игрите real racing 3 и dead trigger 2.Много насичат,много лаг и от скоро направо се изключват.Всички останали програми които имам си работят без проблем.Имам и ipad 2 също ъпдейтнат до 7.0.3. там обаче игрите си вървят.Само рейсинга от време на време забива.Само да уточня че съм нямал такива проблеми преди да ъпдейтна до IOS 7.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
harlamp

Мнение от harlamp »

и аз нямах никакви проблеми преди да сложа 7. :)) така и не го доизпипаха. някой по-нагоре беше казал, че под лупа гледаме, ама при 1000 лева за телефон и под микроскоп ще е малко. пробвай с чист рестор, но не е никаква гаранция. не е гаранция и, че в следващия ъпдейт ще го оправят, ама ти е втората надежда. друго няма какво да направиш засега.
iPod Touch 1 16GB > iPod Touch 4 32GB > iPhone 4 16GB Black FW > iPhone 5 16GB Black Globul
iPhone 5c 16GB White iOS 8.4 ФО Jailbroken
iPod Touch 4 32GB Black iOS 6.1.5 Jailbroken
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
fuji

Мнение от fuji »

Благодаря ти за отговора!Ще пробвам с рестор.Вчера изтрих Dead Trigger играта,че направо изнервяше с тия лагове.Странно,но сега рейсинга върви както преди без насичания.Но все пак ще направя чист рестор.
Iphone SE Ipad Mini
kerenski

Мнение от kerenski »

Адски много съм разочарован от Apple - как може да не мислиш за клиентите си ами да правиш каквото си искаш без да те интересува мнението им.Как може да направят така че да не може да се връщаш към по-стара версия,било то заради iphone 4 или заради това че просто не ти допада iOS 7.Може да е добър но за последните модели тоест 5S и 5C, при iphone 4 доста неща не работят и какъв е смисъла тогава от ios 7.То все едно имам някакъв шарен андройд с който не мога да правя нищо.Защо премахнаха изчистения дизайн, функционалността и хубавите икони за да направят този боклук iOS 7, който идва в повече на iphone 4 ките.Поне да има опция или едното или другото като искаш 6 като искаш 7..... :-S :-S :-S Някой беше писал по назад в темата - защо е този геноцид !!!
iPhone 4 16GB -> Black -> ФО -> OS Version:6.1 -> Model:MC603GB/A -> Firmware: 04.12.05
Used apple devices: iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6S :) and always JB..
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

+1
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
killersset74

Мнение от killersset74 »

И аз се бях заразил на тема 7 от както излезе....Но ми мина мерака точно за един месец.Определено не е за 4-те....кой каквото ще да си говори,иска си хардуер и това си е...Аз си се върнах пак на 6.1.3 и съм повече от доволен!Ако някой ден си взема нещо от 5 нагоре тогава ще му мисля(не,че ще имам много избор де)
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

4-ката според мен това ще и е последен Software Update...
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Публикувай отговор