Отключване СИМ след края на договора?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Публикувай отговор
PavelAndreev

Re: Отключване СИМ след края на договора?

Мнение от PavelAndreev »

да пусна и аз 1 пост ,въпреки че едв али е от значение.
имам 4ка ,на която й изтече договора за изплащане и при вземането на 5ца ги питах за отключването и хората ми казаха просто да го занеса след като свърши гаранцията.Говорим за Mtel.НЕ съм го носил още ,но като го направя ,което се надявам да е скоро :D ще кажа.Офиса ,в който го носих е във Варна ,срещи класика на центъра.За София не съм опитвал ,тъй като 4ката ми е във Варна.След време като отварям 5цата пак ще пиша.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

:) и за какво ще носиш телефона,след като си подновил договора просто звънни на *88 или им пиши на съпорта.
Посочваш на IMEI на устройството и договора за мобилна услуга със който е закупен iPhone 4 !
PavelAndreev

Мнение от PavelAndreev »

благодарим
човек се учи докато е жив ;)
S.Stoyanova

Мнение от S.Stoyanova »

Здравейте,

Бих искала да споделя и моя казус по темата. Откраднаха ми телефона преди месец и половина, при което отидох в Мтел с желанието да си прекратя договора - естествено такава опция не ми беше предоставена. Единственото, което ми предложиха като вариант, беше да подпиша нов двугодишен договор със същите условия, закупувайки същия телефон от тях. Взех решение да изчакам, за да видя дали случайно няма да се появи отнякъде моя откраднат телефон, но уви - никакви новини и до днес.

Тъй като реших да си закупя отново същия телефон (много си го харесвах...), имам следния въпрос: Понеже когато ми откраднаха телефона вече бяха изминали 7 месеца, откакто бе закупен (платен в брой) и ми се иска да не преподписвам наново за 2 години с Мтел, ИМА ЛИ начин да закупя отключен iPhone 4s и да си продължа по този план без да преподписвам?

Извинявам се предварително, ако въпросът ми е глупав или не e съвсем по темата, разчитам на отзивчивостта ви. :)

Благодаря!
Аватар
nino_xman

Мнение от nino_xman »

Не се занимавайте с Мтел след като можете да си закупите нов тел,но задължително да е ФО!Няма нужда да подписвате нов договор след като вече имате действащ такъв.Изваждате си една нова карта на същия номер и сте ОК.
Успех
iPhone5-16GB-FU-iOS 7.0.4-JB
klincharov

Мнение от klincharov »

Здавейте!

В подобна ситуация съм и аз, ръчкайки МТЕЛ да ми отключат телефона.
След поредната чат сесия снощи, ми обясниха, че от 27.05.2013 има нови цени и такси, според които, въпросните 150 лева се изискват при отключване при предсрочно отключване на телефона - без изтекъл лизинг и/или договор. Преди да мога да разпитам още, любезно ми прекъснаха вече дългата чат сесия със съпорта :))

Цени и такси на сайта им е същия, вероятно не са го обновили.
Някой някаква информация ?

Успех на всички!
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

Какво значи прекъснаха сесията? Тва е като да ти затворят телефона. Ако ще да ги псуваш са длъжни да са на линия докато ти кажеш , че проблама ти е решен или на момента няма решение и взаимно се съгласите с това. Мтел са много долна работа. Виваком ги гони стабилно. Тва да чакаш 35 минути да ти вдигнат е безобразие.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Аватар
nino_xman

Мнение от nino_xman »

След разговор на*88 се оказа,че има промяна по отношение на начина за отл. след изтичане на договора............което вече става без задължителното изнудване за преподписване на нов договор :))Вече всички които са с изтекъл договор ще могат без преподписване да им се окл. устройството,давате си IMEI на *88 прави се проверка по договор и в рамките на 3 дни ще бъде окл.За тези на които не им е изтекъл договора могат срещу 150 лв.да им бъде отключен.
iPhone5-16GB-FU-iOS 7.0.4-JB
klincharov

Мнение от klincharov »

DanteIX написа:Какво значи прекъснаха сесията? Тва е като да ти затворят телефона. Ако ще да ги псуваш са длъжни да са на линия докато ти кажеш , че проблама ти е решен или на момента няма решение и взаимно се съгласите с това. Мтел са много долна работа. Виваком ги гони стабилно. Тва да чакаш 35 минути да ти вдигнат е безобразие.
Точно като затваряне на телефона !
"Бла бла мога ли с още нещо да помогна, имате ли друг въпроси" и прас, край. А това го правят всеки път, може би защото дълго ги занимавам. Това им е работата де.
Друго, което беше дразнещо е невъзможността да се копира/изпрати по мейл копие на чат сесията. Ама това май всички знаем защо го правят. Трябва да пробвам с изкл. джаваскрипт дали няма да позволи маркиране на текста и копиране.
Аз тъй като съм в чужбина, вече направих пълномощно на майка ми, пращам и пари и утре са в България и почвам прекратяването. Само се притеснявам нещо да не започнат да я баламосват...

Дали КЗП са ги ошляпали заради тия 150 лева на отключване и са решили, че не им е рентабилно ? :^o
venci362

Мнение от venci362 »

Направи няколко скрийншота и ще са по-сигурни доказателства отколкото копие на чата. :)
Apple iPhone 6 64GB
Аpple iPad Аir Wi-Fi 16GB
Sovar

Мнение от Sovar »

Подадох молба за отключване на 4S в Мтел, как ще разбера кога е отключен?
krasifer

Мнение от krasifer »

Ще ти се обадят за потвърждение, и 24 часа след това ще е отключен.На мене ми се наложи да замина за чужбина,платих си оставащите вноски от лизинга накуп и ми го отключиха- нямаше проблем (да не повярваш като става вдъпрос за мтел)
Sovar

Мнение от Sovar »

И аз така направих, но нямам друга микро сим, за да тествам. Иначе ми казаха, че вече е отключен.
Kenary

Мнение от Kenary »

Моят договор с Мтел изтече, обадих се на *88 да ги информирам (не да ги помоля) че искам да ми се отключи телефона. След няколко часа ми се обадиха и казаха, че телефона вече e отключен, но за да проработи с друга карта, трябва да сложа картата в него и да има включен интернет - 3G или WIFI. Предполагам прави някаква връска някъде с нещо. От тогава 3 месеца вече а все още не съм пробвал... :)
krasifer

Мнение от krasifer »

Да- прави връзка с епъл, фактически те го отключват а не мтел.Затова ми е странно че за един ден са те оправили, при мене стана за около два-три дена,защото изпращали рикуест до епъл,след това те им потвърждават и дрън дрън....
villan

Мнение от villan »

Добър ден и от мен. Искам да попитам имате ли идея ако закупя Iphone 5s от Мтел при подновяване на договора ми, мога ли да го отключа и да го ползвам с глобулска карта, защото тя ми е приоритет. Мисълта ми е дали в магазина още могат да ми го отключат и имат ли такава практика. Благодаря предварително!
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

krasifer написа:Да- прави връзка с епъл, фактически те го отключват а не мтел.Затова ми е странно че за един ден са те оправили, при мене стана за около два-три дена,защото изпращали рикуест до епъл,след това те им потвърждават и дрън дрън....
Рикуеста е автоматичен! Праща се имейл по шаблон с данни на оператора и на апарата и системата го освобождава автоматично. Може да отнеме до 24 часа в зависимост от натоварването на системата.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
filkata88

Мнение от filkata88 »

И аз сега се обадих да ми отключат телефона, понеже отдавна съм го изплатил и ми казаха, че до 24 часа ще получа обаждане от колегите за да ми кажат, че е отключен. Единствено искат IMEI и с какъв айфон си. Предполагам след като се отключи към всички оператори, няма да пречи на работата на самия апарат ?:-/ :)) Да не вземе да се бъгне нещо =))
Iphone 6 64GB No Jailbreak
Ipad Air 16GB Wifi No Jailbreak
Аватар
beckhem
supporter

Мнение от beckhem »

Няма такава опасност, не се притеснявай.
Проверки и консултации!
krasifer

Мнение от krasifer »

villan написа:Добър ден и от мен. Искам да попитам имате ли идея ако закупя Iphone 5s от Мтел при подновяване на договора ми, мога ли да го отключа и да го ползвам с глобулска карта, защото тя ми е приоритет. Мисълта ми е дали в магазина още могат да ми го отключат и имат ли такава практика. Благодаря предварително!
Естествено,че не,защото като го вземеш сключваш нов договор за него,и като изтече той- тогава !
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Ако го купиш за 1329 лева във брой , ще можеш !
Аватар
beckhem
supporter

Мнение от beckhem »

gogi71 написа:Ако го купиш за 1329 лева във брой , ще можеш !

+1
Проверки и консултации!
linkinpark79

Мнение от linkinpark79 »

Аз със Ментел съм се ''развел'' много отдавна,преди малко повече от 2 години си купих 4-ка от глобул кеш с 1 година договор
и след това не съм имал проблем с отключването!!!Сега 5-та ми е е към глобул пак и не се притеснявам че след края на договора ще ми я отключат!
Iphone 6+ 64 GB-TELENOR
nikinator

Мнение от nikinator »

Здравейте,
Нов съм и изчетох цялата тема, защото имам следния случай: преди 11 месеца купих от глобул 5ца на лизинг за 2 години с договор за мобилна услуга. Картата я ползва майка ми, а телефона ползвах с фирмената карта на глобул. Но сега сменихме оператора във фирмата с Виваком и отидох до офис на глобул да ми отключат телефона, но казаха, че не мога да го направят преди изтичането на договора. Реших да попитам на 123, но там едно девойче троснато ми съобщи, че няма да го отключат преди изтичане на договора и когато попитах на какво основание ми каза да си чета договора и общите условия.
И така се амбицирах и изчетох договора за мобилна услуга, договора за лизинг, общите условия на глобул (за мобилни услуги и за взаимоотношенията им с клиенти), както и общите условия към договора за лизинг. Никъде, държа да подчертая НИКЪДЕ няма клауза, член или каквото и да било казващо, че мода да ползвам телефона само със сим на глобул или че телефона е заключен от и/или към оператора.
Обясних цялата ситуация на глобул, казвайки им, че не са ме уведомили за това писмено и ако знаех това преди покупката въобще нямаше да си взема Iphone. Питах къде в договора или условията е обяснено това нещо, защото реално са скрили много важен факт, но те се правят на ударени и се позовават на някакви вътрешни разпоредби и правила, които мен не ме засягат.
Някой имал ли е подобен случай и какво ще ме посъветвате?
Благодаря предварително :)
Един оптимист отишъл на гробищата, огледал се и си казал: Божеее, колко много плюсове
nikolay80

Мнение от nikolay80 »

Мен като си купувах Петицата служителя в магазина няколко пъти ми потвърди ,че след изтичането на първата година от договора и само подавам молба и ми го отключват.Ок изтече първата година ,този служител вече го няма и колегите му викат няма такова нещо,ние не знаем какво ви е говорил.И това е.А бе всеки прави и си говори каквото си иска.
iPhone 5 16GB iOS 10.1.1 Sim Free
iPhone 6 16GB iOS 10.1.1 Telenor
Публикувай отговор