Няколко въпроса за MAC OS X

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
TheSkorpion
Обратна връзка:

Няколко въпроса за MAC OS X

Мнение от TheSkorpion »

Здравейте! До сега ползвах уиндоус 8 и общо взето ми върши работа, но чета все повече положителни коментари за MAC OS X и се замислям дали да я пробвам. По принцип се справям с инсталацията на уиндоус, но за МАК знам, че ще ми трябва доста повече четене и ровичкане в нета...Та имам въпроси към хората, които ползват MAX OS X:
1. Могат ли да се качват пиратски версии на програмите, ако сложа hacintosh (нелицензиран MAC OS X) и има ли такива версии за основните програми - iWork iMovie iPhoto FaceTime и разни други такива, като например Traktor Dj (много обичам да си я разцъквам и да миксирам музика).
2. В zamunda.net има качена MAC OS X 10.8 Mountain lion, но е 4.4 ГБ, докато в един друг форум четох, че ми трябва флашка от 8ГБ за ОС-а. Предполагам, че там е качена само тази надграждаща версия, защото пише, че се изисква 10.6 версия, а нея как да кача? Не мога ли направо 10.8 да кача или трябва една по една да ги инсталирам като ъпгрейд на предишната.
3. Има ли сайт, който да тества доколко ми е съвместима конфигурацията на лаптопа с тази ОС?
4. Като съм качил хакинтош, мога ли да свалям от без проблем от Mac App Store? (С епъл акаунта за айфона си)
5. Дали да не изчакам да излезе 10.9 версия?
6. Има ли нещо друго, което трябва да знам за MAC OS X?
Поне за сега това са въпросите, ако се сетя още нещо ще питам. Моля, който има време и желание (и евентуално нерви) да отговори на въпросите ми. Само се надявам да не почнете с коментари от рода на "това не е за нубове, деца и разни такива" - доста бързо се уча и искам да пробвам тази операционна (а има ли желание, има и начин) и съм мотивиран и надъхан да се науча да я инсталирам и ползвам...(пък кой знае, за вбъдеще може и да имам възможност да си взема MACbook...)
Благодаря предварително на всички, които се отзоват и се опитат да ми помогнат :)
iPhone 5 white version 8.1.3
iPad mini 2 Retina 8.1.3
iPod nano 6 gen 8 GB
Think Different...
Аватар
Alxx
supporter

Re: Няколко въпроса за MAC OS X

Мнение от Alxx »

"Мисля-значи съществувам"
Публикувай отговор