iOS 7

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
MARSABOY

Re: iOS 7

Мнение от MARSABOY »

Здравейте.Инсталирах си чудото IOS7 и на първо четене много ми харесва.Проблемът ми е ,че когато получавам съобщения от FB излизат много големи и постоянно се плъзгат надолу.Досега си излизаше първото посредата и останлите се нареждаха в малки полета а сега са огромни направо.Промених стила на буквите на най малките и освен ,че sms и контактите станаха много малки друго не се забелязва.Някой с идея ?
Аватар
keeponrollin

Мнение от keeponrollin »

operacom написа:
keeponrollin написа:Aбе в началото доколкото си спомням на ОС7 имах снимки вляво от контактите в списъка, а сега нямам(само на favorites)...къде е настройката да има снимки на всички в контакт листата?
Мисля че нямаше такава опция в общия списък. Цъкаш на конкретното име от списъка с контакти, вдясно горе - промени и в ляво срещу името се добавя снимка ако желаеш.
Може би съм се объркал с вайбър, защото там открай време си има снимки в контакт листата. Мерси все пак.
iphone X 64GB silver
iPhone 6S 16GB Silver
iPhone 5S 16GB
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 16GB
iPhone 8GB
iPod Touch 32GB
immelman

Мнение от immelman »

Колеги имам проблем с IMESSAGE и МТЕЛ , на мен и на колеги не е активно като номер а само като мейл акаунт , идеи какво да правя
Един мъж пуснал обява във вестника: „Търся съпруга“.
На следващия ден получил стотина писма. Във всички пишело: „Вземете моята“.
sasho2210

Мнение от sasho2210 »

За imessage понякога трябва да изчакаш малко докато се активира. Може да го сръчкаш малко като изключиш пръзгача и го включиш отново. Излиза ли ти съобщение, че може да бъдеш таксуван за sms? Щото тела праща активационен смс до някакъв британски номер - на виваком е към 20 стотинки на мтел не знам.
Това казват от епъл:
On iPhone, SMS messaging is required to activate FaceTime and iMessage for use with your phone number. Depending on your carrier, you may be charged for this SMS.
tuffy

Мнение от tuffy »

keeponrollin написа:Aбе в началото доколкото си спомням на ОС7 имах снимки вляво от контактите в списъка, а сега нямам(само на favorites)...къде е настройката да има снимки на всички в контакт листата?
Не знам, защо смятате че функцията за затваряне в лок скрийн я няма. Просто е сменена с ремайндър, който си дава сигнал заето на отсрещния.
Kissman

Мнение от Kissman »

да,ама е много по-неудобен този вариянт отколкото просто да си прекъснеш връзката.А и този ремайндър,както казваш ти всъщност е напомняне след време да му звъннеш ти и телефона почва да издава звуци за да ти напомня...адски тъпо и досадно.Лошото ще е ако не го променят това при следващия ъпдейт....
Bradleymatryn

Ъпдейт към iOS 7.0 проблем ?

Мнение от Bradleymatryn »

Хора като започвам да си упдейтвам телефона точно преди да свърши ъпдейта ми излиза тоова An errror occurred downloading iOS 7.0 как мога да си ъпдейтна телефона .... И между другото телефона е заключен ... Ако можете да ми помогнете ще е супер. :)
immelman

Мнение от immelman »

sasho2210 написа:За imessage понякога трябва да изчакаш малко докато се активира. Може да го сръчкаш малко като изключиш пръзгача и го включиш отново. Излиза ли ти съобщение, че може да бъдеш таксуван за sms? Щото тела праща активационен смс до някакъв британски номер - на виваком е към 20 стотинки на мтел не знам.
Това казват от епъл:
On iPhone, SMS messaging is required to activate FaceTime and iMessage for use with your phone number. Depending on your carrier, you may be charged for this SMS.
Пак ще опитам , освен мтел пак да са оакали мрежата си и ако не стане ресети ... , ползвам го защото пътувам по света, много, и ми е по-удобен
Scylla

Мнение от Scylla »

Това може да е полезно на някой, който има проблеми с батерията.

Step 1: Turn Off Motion and Parallax
Settings > General > Accessibility > Reduce Motion – OFF

Step 2: Don’t Use Dynamic Wallpaper
Settings > Wallpapers & Brightness > Choose Wallpaper > Stills > Pick anything that doesn’t move

Step 3: Disable Background App Updates
Settings > General > Background App Refresh > OFF

Step 4: Disable Location Services
Settings > Privacy > Location Services > Toggle

Step 5: Turn Off Auto App Updates
Settings > iTunes & App Store > Automatic Downloads > Updates to OFF

Step 6: Turn Off Frequent Locations
Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations > OFF

Step 7: Delete running apps on iOS 7
Double-tap the Home button, swipe up on any app preview panel to quit it
Step 8: Turn Down Display Brightness
Step 9: Disable Bluetooth
Step 10: Turn off unnecessary Notifications, and don’t allow Push
Step 11: Use Fetch for Mail rather than Push
Step 12: Lock the iPhone when not in use to reduce the time the screen is on
Step 13: Disable keyboard clicks
Step 14: Disable LTE and use a slower data network
Step 15: Reset to factory defaults and restore from backup – extreme but can work in some scenarios.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

immelman написа:
sasho2210 написа:За imessage понякога трябва да изчакаш малко докато се активира. Може да го сръчкаш малко като изключиш пръзгача и го включиш отново. Излиза ли ти съобщение, че може да бъдеш таксуван за sms? Щото тела праща активационен смс до някакъв британски номер - на виваком е към 20 стотинки на мтел не знам.
Това казват от епъл:
Пак ще опитам , освен мтел пак да са оакали мрежата си и ако не стане ресети ... , ползвам го защото пътувам по света, много, и ми е по-удобен
Явно iPhone, не може да праща SMS.

Я набери този номер:

*#5005*7672#

Трябва да ти излезне , номера на Центъра за съобщения на М-тел.

Ако неизлаза, спри iMessenge и набери:

*5005*7672*+35988000320#

Рестартирай iPhone и пусни iMessenge.
Аватар
svetoslav ivanov

Мнение от svetoslav ivanov »

При следващ ъпдейт през телефона до 7.0.1 трябва ли да правя пак Рестор на телефона,или не е задължително.
Iphone 5S 16GB Space Grey
immelman

Мнение от immelman »

gogi71 написа:
immelman написа:
Това казват от епъл:
Явно iPhone, не може да праща SMS.

Я набери този номер:

*#5005*7672#

Трябва да ти излезне , номера на Центъра за съобщения на М-тел.

Ако неизлаза, спри iMessenge и набери:

*5005*7672*+35988000320#

Рестартирай iPhone и пусни iMessenge.

мнго благодаря оправих се още на първия код . трябва да черпя
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

svetoslav ivanov написа:При следващ ъпдейт през телефона до 7.0.1 трябва ли да правя пак Рестор на телефона,или не е задължително.
По принцип - не е задължително. Всъщносто - не се налага да правиш чист рестор, освен ако нямаш проблем. В огромната част от случаите, с ъпдейт си е екстра. Вече ако имаш някакъв проблем като някои хора по-горе, да кажем да не ти работи нещо, да се губи обхват и т.н. бози... чак тогава правиш рестор. Като също както стана дума по-горе - след рестора, може да върнеш бекъп от iCloud. И чак в краен случай ако пак има проблем, се налага да правиш чист рестор. Въпрос на проба е... няма как да се каже предварително дали ще имаш проблем и ще се налага някакъв рестор. Но в стандартния случай - няма нужда от чист рестор и ъпдейта си върви безгрижно. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
svetoslav ivanov

Благодаря колега за отговора.Направих рестор като минах на иос 7 защото постоянно ми забиваше мобилната мрежа и неможех да набирам или да ме търсят,но след рестора вече два дена нямам никакви проблеми и батерията почна да си държи учудващо добре.
de6ev

Мнение от de6ev »

Здравейте,

ъпдейтнах си телефона iPhone 5(ФО) до ios 7 и след няколко дни започнаха проблемите. Телефона ми е включен, но получавам съобщения за пропуснати повиквания, съответно казва на хората които ме търсят, че телефона ми е изключен. Докато разговарям с някого, може би всеки 3-ти от 4 разговора е провален - просто спирам да чувам отсрещната страна и трябва да прекъсна разговора. И още един проблем понякога не ми дава да набера номер, просто го набира и не ми дава сигнал, та дори е трудно да прекъсна набирането.
Звънях на оператор на Мтел, той ми каза, че доста хора имат същият проблем, но след като си вкарат телефона в Airplane mode, изключат го и след това го включат отново и изключат Airplane mode телефона се оправя. Уви при мен положението е същото.
Някакви идеи
Благодаря
bestof

Мнение от bestof »

От както съм с iOS 7 горе до логото на мобилния оператор по някога ми изписва "GPRS", защо е това, от какво се получава?
iPhone 4 16 GB ФЗ Мтел
geleto91

Мнение от geleto91 »

Аз пък имам проблем с imessage и facetime.. Като въвеждам паролата за apple id и дам sign in минават няколко свкунди и ми излиза ерор с нетуорка..
Аватар
svetoslav ivanov

de6ev написа:Здравейте,

ъпдейтнах си телефона iPhone 5(ФО) до ios 7 и след няколко дни започнаха проблемите. Телефона ми е включен, но получавам съобщения за пропуснати повиквания, съответно казва на хората които ме търсят, че телефона ми е изключен. Докато разговарям с някого, може би всеки 3-ти от 4 разговора е провален - просто спирам да чувам отсрещната страна и трябва да прекъсна разговора. И още един проблем понякога не ми дава да набера номер, просто го набира и не ми дава сигнал, та дори е трудно да прекъсна набирането.
Звънях на оператор на Мтел, той ми каза, че доста хора имат същият проблем, но след като си вкарат телефона в Airplane mode, изключат го и след това го включат отново и изключат Airplane mode телефона се оправя. Уви при мен положението е същото.
Някакви идеи
Благодаря
Колега и аз имах същите проблеми.Направи Рестор през Itunes и всичко ще се оправи.Вече втори ден без никакви ядове :)
Sovar

Мнение от Sovar »

Има ли разлика между "restore" от iTunes и "restore" със свален firm на компютъра (shift + restore)?
icem@n

Мнение от icem@n »

iPhone 4

Изображение
Последно промяна от icem@n на 26 Сеп 2013, 20:05, променено общо 2 пъти.
vladi1

Мнение от vladi1 »

На айпада съм със 7цата, а на айфона със 6 и като снимам с телефона, не ми качва снимките в photo stream или поне не веднага - тъпо.
6S factory unlocked
Ipad 4 wifi
Аватар
svetoslav ivanov

Веднага го слагам да го тествам :)
gost

Мнение от gost »

И аз го тегля за 5, ама от описанието нищо важно по проблемите с лагването.
Iphone 5 16GB, iOS 7

Ipod Touch 2G 8GB, 4.2.1
sasho2210

Мнение от sasho2210 »

Аз го инсталирах. Това което не разбирам при заключването с парола е защо има възможност да се изключи телефона. Би трябвало да е блокирано за да може да си го потърся веднага в файнд функцията. А така гепят го, изключват и довиждане...
Публикувай отговор