iOS 7
Re: iOS 7
Здравейте.Инсталирах си чудото IOS7 и на първо четене много ми харесва.Проблемът ми е ,че когато получавам съобщения от FB излизат много големи и постоянно се плъзгат надолу.Досега си излизаше първото посредата и останлите се нареждаха в малки полета а сега са огромни направо.Промених стила на буквите на най малките и освен ,че sms и контактите станаха много малки друго не се забелязва.Някой с идея ?
- keeponrollin
Може би съм се объркал с вайбър, защото там открай време си има снимки в контакт листата. Мерси все пак.operacom написа:Мисля че нямаше такава опция в общия списък. Цъкаш на конкретното име от списъка с контакти, вдясно горе - промени и в ляво срещу името се добавя снимка ако желаеш.keeponrollin написа:Aбе в началото доколкото си спомням на ОС7 имах снимки вляво от контактите в списъка, а сега нямам(само на favorites)...къде е настройката да има снимки на всички в контакт листата?
iphone X 64GB silver
iPhone 6S 16GB Silver
iPhone 5S 16GB
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 16GB
iPhone 8GB
iPod Touch 32GB
iPhone 6S 16GB Silver
iPhone 5S 16GB
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 16GB
iPhone 8GB
iPod Touch 32GB
Колеги имам проблем с IMESSAGE и МТЕЛ , на мен и на колеги не е активно като номер а само като мейл акаунт , идеи какво да правя
Един мъж пуснал обява във вестника: „Търся съпруга“.
На следващия ден получил стотина писма. Във всички пишело: „Вземете моята“.
За imessage понякога трябва да изчакаш малко докато се активира. Може да го сръчкаш малко като изключиш пръзгача и го включиш отново. Излиза ли ти съобщение, че може да бъдеш таксуван за sms? Щото тела праща активационен смс до някакъв британски номер - на виваком е към 20 стотинки на мтел не знам.
Това казват от епъл:
On iPhone, SMS messaging is required to activate FaceTime and iMessage for use with your phone number. Depending on your carrier, you may be charged for this SMS.
Това казват от епъл:
On iPhone, SMS messaging is required to activate FaceTime and iMessage for use with your phone number. Depending on your carrier, you may be charged for this SMS.
Не знам, защо смятате че функцията за затваряне в лок скрийн я няма. Просто е сменена с ремайндър, който си дава сигнал заето на отсрещния.keeponrollin написа:Aбе в началото доколкото си спомням на ОС7 имах снимки вляво от контактите в списъка, а сега нямам(само на favorites)...къде е настройката да има снимки на всички в контакт листата?
да,ама е много по-неудобен този вариянт отколкото просто да си прекъснеш връзката.А и този ремайндър,както казваш ти всъщност е напомняне след време да му звъннеш ти и телефона почва да издава звуци за да ти напомня...адски тъпо и досадно.Лошото ще е ако не го променят това при следващия ъпдейт....
-
Ъпдейт към iOS 7.0 проблем ?
Хора като започвам да си упдейтвам телефона точно преди да свърши ъпдейта ми излиза тоова An errror occurred downloading iOS 7.0 как мога да си ъпдейтна телефона .... И между другото телефона е заключен ... Ако можете да ми помогнете ще е супер. 

Пак ще опитам , освен мтел пак да са оакали мрежата си и ако не стане ресети ... , ползвам го защото пътувам по света, много, и ми е по-удобенsasho2210 написа:За imessage понякога трябва да изчакаш малко докато се активира. Може да го сръчкаш малко като изключиш пръзгача и го включиш отново. Излиза ли ти съобщение, че може да бъдеш таксуван за sms? Щото тела праща активационен смс до някакъв британски номер - на виваком е към 20 стотинки на мтел не знам.
Това казват от епъл:
Това може да е полезно на някой, който има проблеми с батерията.
Step 1: Turn Off Motion and Parallax
Settings > General > Accessibility > Reduce Motion – OFF
Step 2: Don’t Use Dynamic Wallpaper
Settings > Wallpapers & Brightness > Choose Wallpaper > Stills > Pick anything that doesn’t move
Step 3: Disable Background App Updates
Settings > General > Background App Refresh > OFF
Step 4: Disable Location Services
Settings > Privacy > Location Services > Toggle
Step 5: Turn Off Auto App Updates
Settings > iTunes & App Store > Automatic Downloads > Updates to OFF
Step 6: Turn Off Frequent Locations
Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations > OFF
Step 7: Delete running apps on iOS 7
Double-tap the Home button, swipe up on any app preview panel to quit it
Step 8: Turn Down Display Brightness
Step 9: Disable Bluetooth
Step 10: Turn off unnecessary Notifications, and don’t allow Push
Step 11: Use Fetch for Mail rather than Push
Step 12: Lock the iPhone when not in use to reduce the time the screen is on
Step 13: Disable keyboard clicks
Step 14: Disable LTE and use a slower data network
Step 15: Reset to factory defaults and restore from backup – extreme but can work in some scenarios.
Step 1: Turn Off Motion and Parallax
Settings > General > Accessibility > Reduce Motion – OFF
Step 2: Don’t Use Dynamic Wallpaper
Settings > Wallpapers & Brightness > Choose Wallpaper > Stills > Pick anything that doesn’t move
Step 3: Disable Background App Updates
Settings > General > Background App Refresh > OFF
Step 4: Disable Location Services
Settings > Privacy > Location Services > Toggle
Step 5: Turn Off Auto App Updates
Settings > iTunes & App Store > Automatic Downloads > Updates to OFF
Step 6: Turn Off Frequent Locations
Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations > OFF
Step 7: Delete running apps on iOS 7
Double-tap the Home button, swipe up on any app preview panel to quit it
Step 8: Turn Down Display Brightness
Step 9: Disable Bluetooth
Step 10: Turn off unnecessary Notifications, and don’t allow Push
Step 11: Use Fetch for Mail rather than Push
Step 12: Lock the iPhone when not in use to reduce the time the screen is on
Step 13: Disable keyboard clicks
Step 14: Disable LTE and use a slower data network
Step 15: Reset to factory defaults and restore from backup – extreme but can work in some scenarios.
Явно iPhone, не може да праща SMS.immelman написа:Пак ще опитам , освен мтел пак да са оакали мрежата си и ако не стане ресети ... , ползвам го защото пътувам по света, много, и ми е по-удобенsasho2210 написа:За imessage понякога трябва да изчакаш малко докато се активира. Може да го сръчкаш малко като изключиш пръзгача и го включиш отново. Излиза ли ти съобщение, че може да бъдеш таксуван за sms? Щото тела праща активационен смс до някакъв британски номер - на виваком е към 20 стотинки на мтел не знам.
Това казват от епъл:
Я набери този номер:
*#5005*7672#
Трябва да ти излезне , номера на Центъра за съобщения на М-тел.
Ако неизлаза, спри iMessenge и набери:
*5005*7672*+35988000320#
Рестартирай iPhone и пусни iMessenge.
- svetoslav ivanov
При следващ ъпдейт през телефона до 7.0.1 трябва ли да правя пак Рестор на телефона,или не е задължително.
Iphone 5S 16GB Space Grey
gogi71 написа:Явно iPhone, не може да праща SMS.immelman написа:Пак ще опитам , освен мтел пак да са оакали мрежата си и ако не стане ресети ... , ползвам го защото пътувам по света, много, и ми е по-удобенsasho2210 написа:За imessage понякога трябва да изчакаш малко докато се активира. Може да го сръчкаш малко като изключиш пръзгача и го включиш отново. Излиза ли ти съобщение, че може да бъдеш таксуван за sms? Щото тела праща активационен смс до някакъв британски номер - на виваком е към 20 стотинки на мтел не знам.
Това казват от епъл:
Я набери този номер:
*#5005*7672#
Трябва да ти излезне , номера на Центъра за съобщения на М-тел.
Ако неизлаза, спри iMessenge и набери:
*5005*7672*+35988000320#
Рестартирай iPhone и пусни iMessenge.
мнго благодаря оправих се още на първия код . трябва да черпя
По принцип - не е задължително. Всъщносто - не се налага да правиш чист рестор, освен ако нямаш проблем. В огромната част от случаите, с ъпдейт си е екстра. Вече ако имаш някакъв проблем като някои хора по-горе, да кажем да не ти работи нещо, да се губи обхват и т.н. бози... чак тогава правиш рестор. Като също както стана дума по-горе - след рестора, може да върнеш бекъп от iCloud. И чак в краен случай ако пак има проблем, се налага да правиш чист рестор. Въпрос на проба е... няма как да се каже предварително дали ще имаш проблем и ще се налага някакъв рестор. Но в стандартния случай - няма нужда от чист рестор и ъпдейта си върви безгрижно.svetoslav ivanov написа:При следващ ъпдейт през телефона до 7.0.1 трябва ли да правя пак Рестор на телефона,или не е задължително.

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
- svetoslav ivanov
Благодаря колега за отговора.Направих рестор като минах на иос 7 защото постоянно ми забиваше мобилната мрежа и неможех да набирам или да ме търсят,но след рестора вече два дена нямам никакви проблеми и батерията почна да си държи учудващо добре.
Здравейте,
ъпдейтнах си телефона iPhone 5(ФО) до ios 7 и след няколко дни започнаха проблемите. Телефона ми е включен, но получавам съобщения за пропуснати повиквания, съответно казва на хората които ме търсят, че телефона ми е изключен. Докато разговарям с някого, може би всеки 3-ти от 4 разговора е провален - просто спирам да чувам отсрещната страна и трябва да прекъсна разговора. И още един проблем понякога не ми дава да набера номер, просто го набира и не ми дава сигнал, та дори е трудно да прекъсна набирането.
Звънях на оператор на Мтел, той ми каза, че доста хора имат същият проблем, но след като си вкарат телефона в Airplane mode, изключат го и след това го включат отново и изключат Airplane mode телефона се оправя. Уви при мен положението е същото.
Някакви идеи
Благодаря
ъпдейтнах си телефона iPhone 5(ФО) до ios 7 и след няколко дни започнаха проблемите. Телефона ми е включен, но получавам съобщения за пропуснати повиквания, съответно казва на хората които ме търсят, че телефона ми е изключен. Докато разговарям с някого, може би всеки 3-ти от 4 разговора е провален - просто спирам да чувам отсрещната страна и трябва да прекъсна разговора. И още един проблем понякога не ми дава да набера номер, просто го набира и не ми дава сигнал, та дори е трудно да прекъсна набирането.
Звънях на оператор на Мтел, той ми каза, че доста хора имат същият проблем, но след като си вкарат телефона в Airplane mode, изключат го и след това го включат отново и изключат Airplane mode телефона се оправя. Уви при мен положението е същото.
Някакви идеи
Благодаря
От както съм с iOS 7 горе до логото на мобилния оператор по някога ми изписва "GPRS", защо е това, от какво се получава?
iPhone 4 16 GB ФЗ Мтел
Аз пък имам проблем с imessage и facetime.. Като въвеждам паролата за apple id и дам sign in минават няколко свкунди и ми излиза ерор с нетуорка..
- svetoslav ivanov
Колега и аз имах същите проблеми.Направи Рестор през Itunes и всичко ще се оправи.Вече втори ден без никакви ядовеde6ev написа:Здравейте,
Някакви идеи
Благодаря

Има ли разлика между "restore" от iTunes и "restore" със свален firm на компютъра (shift + restore)?
На айпада съм със 7цата, а на айфона със 6 и като снимам с телефона, не ми качва снимките в photo stream или поне не веднага - тъпо.
6S factory unlocked
Ipad 4 wifi
Ipad 4 wifi
- svetoslav ivanov
И аз го тегля за 5, ама от описанието нищо важно по проблемите с лагването.
Iphone 5 16GB, iOS 7
Ipod Touch 2G 8GB, 4.2.1
Ipod Touch 2G 8GB, 4.2.1
Аз го инсталирах. Това което не разбирам при заключването с парола е защо има възможност да се изключи телефона. Би трябвало да е блокирано за да може да си го потърся веднага в файнд функцията. А така гепят го, изключват и довиждане...