Какво ни очаква в близко бъдеще?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Какво ни очаква в близко бъдеще?

Мнение от ammcfc »

Изображение
Изображение
Ето, какво е подадено в американското патентно ведомство....
Ще се мятаме ли? :)
Последно промяна от ammcfc на 31 Авг 2008, 22:03, променено общо 1 път.
Dimitrov

Re: Какво ни очаква в близко бъдеще?

Мнение от Dimitrov »

За първата картинка иска регистрация в айфон.ру,а това ми прилича на рамка с клавиатура на която пише world processor <):)
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Dimitrov написа:За първата картинка иска регистрация в айфон.ру,а това ми прилича на рамка с клавиатура на която пише world processor <):)
дай F5 :)
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

Първото е пълен ташак и смях, разтеглен iPhone. Излишно е да споменавам колко ужасно нефункционално би било таблет с един единствен бутон и въобще РС с един единствен бутон, пък дори и с най-уникалния мултитъч екран.
Иначе в патентното ведомство всеки ден се подават десетки заявления за какви ли не устройства, включително от големите производители, които не стигат дори и прототип. От Епъл, конкретно, има по няколко такива случая на година.

От Axiotron от 1-2 години продават Modbook:
Изображение
Което е Macbook с малко модификации. Екранът е на мястото на клавиатурата, има тъчскрийн. Като фен на таблетите от няколко месеца се точа на такъв, но цената от $2300 ми идва в повечко...
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Аватар
tnt

Мнение от tnt »

Хмм , не съм съвсем съгласен, че няма да е функционално.
Мултитъч-а е бъдещето, просто сега нямаме интерфейс за това.(Никоя os не е одходяща за цъкане с пръст направо.. има прекалено малки и дребни цъкалки на куп)
Говоря за пълнофункционален компютър, въпреки,че iphone ни показа една нова насока за взаимодействие с техниката... големи зони и икони , по-малко детайли на едно view - по-голямо фокусиране върху едно действие и т.н.
Убеден съм , че Аpple подготвят нещо хибридно между mac book и iphone и го оптимизират за osx интерфейса си.
Колкото до modbook-а B-) .. и аз му се точех, ... продават го не от 1-2 а от по-малко от една година , на миналия macworld имахме агент там и после доста ни разочарова с разказите си за този mod.
На практика таблет на wacom вместо kb... cool но става предимно само за художници, иначе си остава с функционалност на мишка но вместио нея цъкаш с писалка.Даже по-неудобно на моменти.А и с пръст не бачка... а аз на това разчитах поне. Има едни Troll Touch дислплеи , но и те куцат за сега.
Искам нещо необичайно, нещо ново и то (поне според мен) няма да е стилус а именно масов и достъпен mutitouch.
Apple няма да си изпуснат пазара за развлекателни джаджи, като можеби ще го обединят с по-професионални такива.
Оставам оптимист за такъв multitouch mac с размер около А5 или най-много А4 , с екран на 160ppi и истинска mac osx , с вграден като в modbook gps и wifi...Дано.
:)
iPhone original 8GB 1.1.2 OTB > 1.1.4>2.0.1>2.2
iPhone 4 8GB 6.1.3
iPhone 5 32GB
iPhone 7 Plus 128GB
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

Основният недостатък му е теглото и размерът. Ужасно е дебел. Като цяло това им е драмата на таблетите. Повечето са доста масивни и в един момент ръката ти се откинва от държане. Сегашният ми HP tc4200 след 30 минути държане вече ми е трудно да го държа. Най-добър в това отношение е всъщност предходния на моя модел: tc1100 с тегло около 1300гр без клавиатурата и 10" екран.

На писалка е въпрос на време да се свикне и в доста отношения е по-добре от активен тъчскрийн (реагиращ на всякакъв натиск). До голяма степен зависи и от употребата. На UMPC-то бях с такъв екран, макар че там имаше ограничение от към малък (6,5") екран. С пръсти почти всичко е изключително неудобно за боравене и в крайна сметка се опира отново до стилус, поради което се губи основното предимство спрямо пасивните екрани с магнитна писалка. Въвеждането на текст пък е ад, защото леко докосване с длан нацъква десетки неща.
На работа използвам два 17" TFT монитора с тъчскрийн (LG-та някакви, ако не се лъжа), отново активни (реагират на натиск). Софтуерът, който се ползва е специализиран и позволява сам да си изградиш интерфейса (бутони, плъзгачи, етикети и т.н.), но всичко останало е адски неудобно и в крайна сметка се налага използването на мишка и клавиатура.
Писалковите (Wacom) таблети предлагат удобството да можеш спокойно да натиснеш с ръка, пишейки, а и точността на придвижване на курсора е неимоверно по-голяма.

Изграждането на операционна система, която да е finger friendly изисква тя по начало да е замислена с тази идея, а не да бъде натъкмявана. Най-добре се видя с iPhone. До преди него практически всички тъчскрийн системи бяха замислени за работа със стилус (и дори мишка), но никой не бе имал успех дори опити нямаше много) за finger only система. Ето че може.

В този ред на мисли, дори да се появи мултитъч система, която да се управлява с ръце, а не писалки и прочие, ще има големи затруднения с всичкия съществуващ софтуер. А сме далеч от времето, когато тъчскрийнът ще бъде дефакто интерфейсът с компютъра и всичкият софтуер ще бъде създаван с тъчскрийн в предвид.

Най-идейно, за момента е решението с два екрана - един активен и един пасиве. Тоест хем с ръце, хем с писалка, като може да се превключва. Така е например при Lenovo X61 TabletPC, както и последната Тошиба, М800, ако не се лъжа.
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Публикувай отговор