iOS 7

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
icak

Re: iOS 7

Мнение от icak »

Аз написах как се оправя лага, който го има и при трите модела, ама кой да чете. "settings > general > accessibility > increase contrast - on". Така изчезва почти всякакъв лаг.
Сега остана единствено, че като натисна да набера някой има малко забавяне, докато почне да набира, при предните версии нямаше такова нещо и ме дразни малко.
Последно промяна от icak на 19 Сеп 2013, 20:42, променено общо 1 път.
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Понеже по-горе имаше няколко мнения, че по-бързо пада батерията с iOS7... да кажа няколко неща, които забелязах:
1) да се изключи "Popular near me", което по дефолт е включено (-> Settings -> Privacy -> Location Services -> System Services -> Popular near me -> Off)... А също и някои от останалите локейшън бози, като "Location based iADs", "Time zone" и т.н.;
2) и най-вече да се изключи "Frequent Locations", също включено по дефолт (-> Settings -> Privacy -> Location Services -> System Services -> Frequent Locations -> Off). Тези хора как са си представяли, че това постоянно ще ползва GPS-а?!? o_O
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
svetoslav ivanov

Мнение от svetoslav ivanov »

icak написа:Аз написах как се оправя лага, който го има и при трите модела, ама кой да чете. "settings > general > accessibility > increase contrast - on". Така изчезва почти всякакъв лаг.
Сега остана единствено, че като натисна да набера някой има малко забавяне, докато почне да набира, при предните версии нямаше такова нещо и ме дразни малко.
Колега оправи се лага с обръщането на клавиатурата :)
Iphone 5S 16GB Space Grey
ventzo

Мнение от ventzo »

freelanders написа:Имам въпрос: Някой успял ли е да накара 5цата да се връзва автоматично с някакво хендсфри. Искам като се качвам в колата като си включа bluetooth да се връзва сам с вграденото хендсфри в колата... А не всеки път да влизам в Settings - Bluetooth - и да цъкам върху съответното устройство...
Пробвал съм на различни коли и различни хендфри слушалки...

Как може нещо толкова просто да го няма :( Поне при ios7 няма ли го :(
Да,при мен става. Имах проблем с 6.1.2. Виждаха се двете устройства,но не се свързваха.
Сега с 7 няма проблем и като влезна в колата сами се кънектват.
Sovar

Мнение от Sovar »

За какво е този контраст?
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

И аз това питах icak и чакам отговор, явно го няма, защото ми е интересно! Въпреки това го направих на On и изключих няколко неща от тези който mitku беше препоръчал и като че ли стана по-добре! Провай и ти, Sovar.
Всеки живот, добре преживян, е дълъг живот!
Аватар
eclipse808

Мнение от eclipse808 »

А как да махам градовете където ги добавям да ми показват времето, пробвах какви ли не начини но не става :)) добавих си около 10 тина града и са нема махане +:)
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

Влизаш в Weather и долу в дясно имаш три чертички, натисни на тях и ще ти излезнат градовете и слайдваш на ляво и ти излиза Delete! :)
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

Искам да добавя също, че колегата(icak) помогна с оправянето на лага с това - "settings > general > accessibility > increase contrast - on" и съветите на mitku и тела си ми върви супер!!! Препоръчвам всички да го направят, защото в Messages при обръщане на клавиатурата лага е потресаващ, но след като дадох On на increase contrast и тела почна да върви по-гладко!!! (Дано icak да обясни каква роля точно играе това за лага на телефона!)
gost

Мнение от gost »

На мен Location services са ми off като цяло, има ли нужда да правя нещата които @mitku е написал, май няма да ама да си питам.

И при мен се оправи лага в messages с Increase contrast.
Iphone 5 16GB, iOS 7

Ipod Touch 2G 8GB, 4.2.1
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

Аз искам някой да обясни, защо като се даде On на Increase contrast се оправя и каква роля играе това?
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

gost написа:На мен Location services са ми off като цяло, има ли нужда да правя нещата които @mitku е написал, май няма да ама да си питам...
Е, ако са изключени Location services изцяло, няма смисъл да се цъкат отделните сървиси.
ircninja написа:Аз искам някой да обясни, защо като се даде On на Increase contrast се оправя и каква роля играе това?
Според мен... защото така намалява (или почти изцяло спира) ползването на прозрачни ефекти.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
lian

Мнение от lian »

6.1.4 подписва ли се още за iPhone 5?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Да ;)
victor11

Мнение от victor11 »

За тези неща гледайте тук: http://theiphonewiki.com/wiki/SHSH
Аватар
lian

Мнение от lian »

- 6.1.4 (5 GSM): iPhone5,1_6.1.4_10B350_Restore.ipsw с този ми изписва, че не е съвместим с този iPhone утре ще пробвам с другия!
victor11

Мнение от victor11 »

По-добре побързай, че не се знае докога ще се подписва. ;)
Аватар
lian

Мнение от lian »

Предполагам, просто ме интересуваше дали се подписва още! :)
viktor_k

Мнение от viktor_k »

Снощи и аз ъпдейтнах до iOS 7. С Айфон 5 съм.
Първите ми впечатления са, че телефонът е съвсем малко по-бавен. При набиране има леко забавяне, докато в 6-цата го нямаше това. Екранът се отваря плавно, а не веднага. На пръв поглед батерията държи по-малко. Направих ресет на телефона и като че ли проблемът долу горе се оправи, но все пак поне с около 30% по-малко държи.

Преди като излезе iOS 6 също имаше проблеми с батерията и заграяване на телефона, но след това беше пуснат ъпдейт, който оправи проблемите. Има ли надежда да има ъпдейт и за 7-цата, защото започвам да съжалявам, че ъпдейтнах. Имах по-големи очаквания? Но пък новите възможности са много добри.
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

Така с два телефона съм в ръцете в момета и двата са 4S и двата са с iOS7 и на двата телефона Increase contrast е на Off, само че на едният лагва(сече), а на другият Не?!?!?Някой да има представа, защо е така и от къде може да е проблема?! (Да добавя и на двата Location Services е Off!)
Аватар
eclipse808

Мнение от eclipse808 »

Може и хардуерна да е причината :-t
Аватар
eclipse808

Мнение от eclipse808 »

Нали по принцип времето трябва да има анимациа, и да показва примерно като има дъжд да вали по екрана @-) на мен стой на едно място каквото и да е времето , дали е заради iphone 4 ?:-/
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

Не е хардуерна причината, разбира се!
Scylla

Мнение от Scylla »

eclipse808 написа:Нали по принцип времето трябва да има анимациа, и да показва примерно като има дъжд да вали по екрана @-) на мен стой на едно място каквото и да е времето , дали е заради iphone 4 ?:-/
Да, заради това е.
Аватар
eclipse808

Мнение от eclipse808 »

Жалко :-w
Публикувай отговор