Хайде и моят 6 месечен iPhone 5 16GB Black е в сервиза на Мтел - пратих го на 24ти в понеделник. Проблема - екрана пожълтява в горния десен ъгъл при ползване над 10 минути (малко като загрее апарата, и колкото повече загрява толкова пожълтяването започва да клони към кафяво), като е хладно устройството - проблема не се проявява.
Вече 4 дни стои при тях и като им звъннах днес отговора бе, че устройството се било тествало още и да съм чакал техен сътрудник да ми се обади.
При положение, че нямат право да ремонтират Apple устройства, се чудя колко ли време ще трябва да тестват за проблема, след като е нужно само да наберат произволен номер и да оставят телефона за 10 минути...
Преди година-две им ползвах услугите при аналогичен проблем с iPhone 4 - беше заменен гаранционно в рамките на точно 5 дни (колкото и бяха ми казали, че е максимума за сервизиране на apple устройства и политиката им за тях е такава). А сега ми шикалкавят, че трябвало да го ремонтират. След като им изтъкнах, че знам, че нямат право да ремонтират/отремонтират тези у-ва, а само да ги заменят или отхвърлят заявката за сервизиране ми казаха - да съм чакал, като имало резултат щели да ми се обадят и толкова.
Не ги интересува, че това устройство се води "smartphone" и идеята е да върши работа свързана с email, office apps, web access (все услуги за които плащам не малка месечна такса). А иначе знаят да си искат фактурите на момента и с излизането им ми пращат по 2-3 известия накуп.
Поправен = Заменен?
- angelovarna
- Обратна връзка:
Re: Поправен = Заменен?
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Гаранцията е сравнително голяма - 2 години, та какво става ако примерно на 4тия месец ти се разваля телефона, подменят го с нов, и след още 6 отново се разваля ? Може ли в рамките на гаранцията телефона да бъде заменян повече от 1 път ?
Благодаря предварително за отговора.
Благодаря предварително за отговора.
Iphone 5 16GB, iOS 7
Ipod Touch 2G 8GB, 4.2.1
Ipod Touch 2G 8GB, 4.2.1
Дори и след замяна по гаранция същата продължава до нейното изтичане, така че и заменения телефон е с гаранция!
iPhone5-16GB-FU-iOS 7.0.4-JB
Здравейте, и аз "ударих на греда"
Случая е следния. Работя в заложна къща, и ми бе заложен чисто нов 4s. Закупих го за себе си, и преди около 25 дена даде дефект. Вчера ми се обаждат, че телефона е оправен, но след като го тествах на място в магазина проблема си го имаше. Питанията са ми: Какво следва от тук на татък? Ще чакам пак ли 30 дни? Имам ли шанс за замяна с нов или възстановяване на паричната сума при положение че телефона не е на мое име и е взет на лизинг?
Благодаря ви.
Случая е следния. Работя в заложна къща, и ми бе заложен чисто нов 4s. Закупих го за себе си, и преди около 25 дена даде дефект. Вчера ми се обаждат, че телефона е оправен, но след като го тествах на място в магазина проблема си го имаше. Питанията са ми: Какво следва от тук на татък? Ще чакам пак ли 30 дни? Имам ли шанс за замяна с нов или възстановяване на паричната сума при положение че телефона не е на мое име и е взет на лизинг?
Благодаря ви.
Ако не плащат лизинга, гърмиш. Какво му е, пиши лс?
"Мисля-значи съществувам"
На 12.08 апарата беше занесен в глобул. На 04.09 се опитаха да ми го върнат със същия проблем, но им го оставих отново. На 18.09 апарата беше заменен с нов - успех на всички.
by the way: Продавам апарата, че 5цата ме впечатли.

by the way: Продавам апарата, че 5цата ме впечатли.
Здравейте,
аз имам следният проблем!
Миналата година Юни си купих от Германос iPhone 4s на лизинг. Около коледа го изтървах и се счупи задният панел! Нямаше никакви други дефекти в работата дори и на камерата и светкавицата! имах платена и застраховка и реших да го дам за отремонтиране!
Както всички знаете несе ремонтират! Телефонът се изпрати за снемане на гаранцията а след това в сервиз! минаха общо 45 дена някъде и ми се обадиха че ще ми пратят нов но без кутия и зарядни!
Аз се съгласих! Като си получих елефона ми дадоха протокол на който пише че новият е с 3 месеца гаранция! Питах защо е така но казаха че след отнемане на гаранция и предоставяне на нов телефон винаги е така! Нямах време и въобще не проверих за какво става въпрос!
след 3 месеца и 1 седмица ми спря пермаменно wi-fi на телефона а преди 2 седмици при работа във фейсбук или вайбър повече от 2-3 минути телефона се рестартира. В началота на няколко дена а сега по няколко пъти на ден! Става все по неизползваем!
Въпросът ми е как е възможно на нов апарат да ми дадат 3 месеца гаранция и имат и такова право при положение че моят телефон беше на 7 месеца при подмяната!
Моля за съдействие!
аз имам следният проблем!
Миналата година Юни си купих от Германос iPhone 4s на лизинг. Около коледа го изтървах и се счупи задният панел! Нямаше никакви други дефекти в работата дори и на камерата и светкавицата! имах платена и застраховка и реших да го дам за отремонтиране!
Както всички знаете несе ремонтират! Телефонът се изпрати за снемане на гаранцията а след това в сервиз! минаха общо 45 дена някъде и ми се обадиха че ще ми пратят нов но без кутия и зарядни!
Аз се съгласих! Като си получих елефона ми дадоха протокол на който пише че новият е с 3 месеца гаранция! Питах защо е така но казаха че след отнемане на гаранция и предоставяне на нов телефон винаги е така! Нямах време и въобще не проверих за какво става въпрос!
след 3 месеца и 1 седмица ми спря пермаменно wi-fi на телефона а преди 2 седмици при работа във фейсбук или вайбър повече от 2-3 минути телефона се рестартира. В началота на няколко дена а сега по няколко пъти на ден! Става все по неизползваем!
Въпросът ми е как е възможно на нов апарат да ми дадат 3 месеца гаранция и имат и такова право при положение че моят телефон беше на 7 месеца при подмяната!
Моля за съдействие!
Застраховката ти е изяла главата, ако си беше кихнал някъде за смяна на панела, нямаше да ти свалят гаранцията(при механично увреждане е така). Не знам, при цялостна смяна с нов(ако не е рециклиран, за което също са длъжни да те уведомят и получат съгласие) дали могат да те хлъзнат с 3 месеца, като за резервна част. Обърни се към КЗП за тълкуване на казуса. Иначе по същество: телефонът ти е за сериозен ремонт и колкото по - скоро го направиш, толкова по - голям шанс има за оцеляване. Цъфнат ли пистите вътре в платката, правене няма.
"Мисля-значи съществувам"
Здравейте,
Използвах си телефона почти 2 години, но след ъпгрейд до IOS 7 ми се появиха жълти петна и го дадох за поправка тъй като е в гаранция още 2 месеца. От сервиза ми казаха, че гаранцията ми е отказана защото имало корозия по кънектора за захранването. Може ли да направя нещо за да ми поправят телефона?
Използвах си телефона почти 2 години, но след ъпгрейд до IOS 7 ми се появиха жълти петна и го дадох за поправка тъй като е в гаранция още 2 месеца. От сервиза ми казаха, че гаранцията ми е отказана защото имало корозия по кънектора за захранването. Може ли да направя нещо за да ми поправят телефона?