Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
прочетох темата и имам същия проблем- на виваком съм, с Iphone 3gs 32GB 4.0 въвеждам си ръчно настройките и за мобилен интернет и за ММси и нищо, активирам 3G-то, но в лентата не ми се появява нищо, нито 3G , нито ме свързва към нета. Пробвах с Мтелска карта- всичко си върви перфекттно, веднага ми пуска 3G-То ,свързва си ме и мога да си ползвам мобилен интернет. Дайте ми съвет какво да направя?! май трябва да си ъпдейтна софтуера, а не знам как става
А телефонът как точно е отключен за да работи с РибаСом - фабрично ли е; или с къстъм 4.3.1 фирмуер със запазен стар модем + ултрасняг; или с турбо-СИМ?
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
hitman написа:zdravko,
Data Roaming пуснал ли си? Ако не си пробвай.
Пуснал съм го, естествено, но това се отнася само за нета през 3г.
Аз не мога да си направя настройки за ммс и фейстайм...Фейстайма ми стои в режим "изчакване за активация" и е така от един месец...
don Baro написа:Здравей,
С фирмуер със запазен стар модем (sn0wbreeze-v2.5.1) + ултрасняг.
Е, значи трябва да работи... провери си пак -> Settings -> General -> Network -> Cellular Data Network. И попълваш полетата както е писано по-горе. Не знам как може да го няма менюто - трябва да е там. После (евентуално) пускаш Cellular Data (+ евентуално) и 3G и трябва да работи.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Да оправих се, но имам друг проблем с моб.интернет през Виваком!
Като съм на 2G мрежа- не мога да приемам обаждания. Все едно, че тел е изключен!
Трябва постоянно да съм с вкл. 3G, но мн хаби батерия.
Сменях чип, писах настройки и все така.
Имам интернет, но все още имам проблеми...
И аз имах същия проблем.Въведете настройките ръчно в Cellular data network,след което дайте на Data Roaming-On и вече работи не дърпа пари освен ако не сте в чужбина
Вместо ръчно да въвеждате настройки влезте с wifi през safari в www.unlockit.co.nz
и намерете настроиките на вашия оператор
При някои апарати нета тръгва без проблем защото настроиките на оператора ги има по подразбиране.
ако имате проблем с нета посетете горепосочения сайт и създайте от там вашия профил. http://www.youtube.com/watch?v=WR4DvjOhuJM
lapotishkin написа:Моят проблем е че при липса на каквито и било настройки имам сметка 200 лева за интернет . Как става този номер ?
Ами много просто настроиките на оператора са заложени по подразбиране от производтеля. На някои апарати липсват и се налага да се добавят ръчно. А ти за по сигурно вместо да слагаш дата блокери ако няма да ползваш нета се обади на оператора да спре услугата.
Здравейите !
Взех 4с , който от днес работи със Гевей на виваком и аз имам същия проблем. Нямам менюто за настройки , както и слайда за включване/изключване на 3джи-то.Интересно ,че имам интернет ,даже 3джи без никъкви настройки, а на стария ми 4с (който също беше със гевей имах менюто и слайда) , но трябваше да въведа настойки ?
Здравейте! При мен е същия проблем с интернета на Виваком. Въведох си настройките и въпреки това не става. Рестартирвах го, пусках data roaming, също и airplane mode и пак не става.Преди това бях на Globul и тяхния интернет изобщо не го хващах. Ако някой е имал същия проблем и се е оправил моля да ми пише.
Здравейте, моля за съдействие от някой който може да помогне за разрешаване на следния проблем. Имам IPhone 4s купен от Sprint USA, разкодиран с X-SIM и работи от 3 дни с карта на Виваком. Немога, т.е няма къде да запиша настройките на APN за интернет на Виваком. В менюто на телефона няма къде да ги запиша. Влизам в Setings - General - Cellular/mobile data/ - Липсват ми и настройките (Cellular Data Network), където да въведа APN, password и т.н.Имам и друг проблем - получавам но не мога да изпращам съобщения. Mоля ако някой може да помогне.