Голяма сметка без нищо да съм правила

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
tfthcgh

Голяма сметка без нищо да съм правила

Мнение от tfthcgh »

Фак! Взех си iphone 5, 16GB преди 2 седмици и днес сутринта ми пращат смс, че надвишавам кредитния лимит и след това, сметка 105лв???А преди това беше 20лв!! Не съм влизала в интернет, не съм сваляла приложения, нищо още не съм правила ,поради липса на време. Единствено говорих по телефона, и няколко снимки и клипове направих. Моля Ви , кажете от къде ми смуче пари? Сумати пари се израсих за телефона,бях сигурна, че няма да правя големи сметки, но ...на всичкото отгоре батерията му пада бързо. Моля за помощ с приложенията и настройките...кое от къде да спра , кое смуче пари по дяволите ? За сега спрях гейм центъра от "notifacation center - off" , всичко в notifications съм го направила на off без Phone и Messages....а долу където пише"view in lock screet и badge App icon" трябва ли да ги направя на off? И Location Services, добре ли направих като кликнах на off? Оф, параноята ме хваща вече... Спрях "passbook updates"... Celluar Data и Enable 3g да ги спирам ли? Спрях го пък... java scripta и block pop-ups ги направих на off, тъй като не съм влизала изобщо в интернет... Security - fraund warning го направих на off. Може да ми се смеете, ама от къде да знам кое от къде смучи.....Между другото най-отгоре до часа ми се появи "пр. об"" какво означава пък това? Ух, едва ли съм направила всичко необходимо за да не ми трупа сметка от екстри, надявам се в тази тема да влязат съфорумци, които да са ми полезни и да са човечни. Лек ден на всички!
Последно промяна от tfthcgh на 07 Юли 2013, 09:39, променено общо 2 пъти.
tfthcgh

Re: Голяма сметка без нищо да съм правила

Мнение от tfthcgh »

Ох, забравих да питам "3g" добре ли е да спре и celluar data, software updates? Съжалявам за 'подробното' ми питане, но не мога да позволя да ми трупа повече сметка от някъде и то за 2 седмици, какво остава за повече.
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Първо виж от какво точно е "високата сметка"... от разговори ли е; от СМС-и ли е; от данни/Интернет ли е. Като видиш от какво е сметката и ще може по-добре да се каже как да се "ограничи". Все пак - най-вероятно е от връзка за данни, което много бързо трупа сметка ако нямаш план за данни (по над 2лв. на MB). За да спреш данните е достатъчно да сложиш "Cellular Data" на "Off". Все пак щом имаш iPhone аз лично бих ти препоръчал вместо да спираш данните, да си пуснеш някакъв план за неограничен Интернет. Дори и най-евтиният (с минимално количество данни на висока скорост, но задължително - неограничен като обем, макар и на ниска скорост) ще свърши работа. Май при всички оператори има подобни планове за около 5лв. на месец. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
tfthcgh

Мнение от tfthcgh »

mitku - 14лв ми е интернета на месец...на неограничен съм... гледам да не използвам мн интернет. Иначе натрупаната сметка мисля, че е от приложенията...смисъл не съм използвала нищо, но не бях спряла нито уайфай,нито нищо от notifications. Страх ме е че до края на месеца сметката ще нарасне :S . 3g-то добри ли направих като го спрях? Остава тая сметка да е от телефонните разговори +месечната такса за интернет+ екстрите, които изобщо не са безплатни. И този personal hotspot какъв е,защото съм го спряла... и Location Services? Всичко е на офф. Иначе, има екстри, които са доста полезни, но майка му стара всичко взима пари... А екстрата HDR , която ми е вградена, безплатна ли е? Въобще, как да разбера кое е безплатно и кое не е?
Последно промяна от tfthcgh на 07 Юли 2013, 12:26, променено общо 1 път.
Аватар
D3an

Мнение от D3an »

Ти на практика си направила телефона неизползваем с изключването на всички тези неща :)) Няма смисъл да изключваш нищо друго, освен може би Celluar Data, но при положение, че си плащаш за неограничен интернет не виждам защо трябва да го правиш.
Най-вероятно сметката ти идва от обаждане в чужбина или де да знам, или е станала някаква грешка, провери си.
Не се панирай така и си включи Notifications и Location services.
tfthcgh

Мнение от tfthcgh »

D3an паникьосах се бе човек с тази сметка :D. Иначе да говорих с човек от чужбина, но и тея екстри, четох в нета , че доста засмукват. Сега последно, какво да включа и какво не?? Смисъл кое от Notiifications смуче? Тези Passbook , mail,game center съм ги спряла, не са безплатни нали? За мейла знам, ама др...? Location Services включих xD обаче там където пише System Services нещо трябва ли да пипам, всичко ли тр. да е на on? Cellular Data съм я изключила, ами Enable 3G? Би трябвало да е включен нали? xD
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Що не си прочетеш инструкциите за употреба, на първо време и да си погледнеш разпечатката?
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

Ти пък с тая инструкция...
www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.
www.Home-Plast.com
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Па'там си пише кое е платена услуга и кое не.
beaver

Мнение от beaver »

Никое е от посочените неща ,които е изключила не могат да увеличат сметката. Единствено и само мобилният интернет ,но спомена,че е на неограничен трафик за 14 лв
За по-добър живот на батерията
1. 3g не е нужно да непрекъснато включено,може само cellular data(2g)
2. Brightness да е на автоматично,защото ако е на 100% непрекъснато батерията пада много по-бързо
3. Изключи location service
Другите неща не е нужно да ги изключваш ,защото от смартфон се превръща в телефон с хубава камера и до там
Iphone 5 16gb, ipad mini 16gb
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

И как ако смея да попитам ще ти трупа сметка интернета, ако си на неограничен? Аз правя по 2-3 ГБ трафик на месец и плащам само месечна такса , защото и разговорите са ми от включените минути.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Иначе да говорих с човек от чужбина,

Какво се напрягате незнам , то си е написано - кой ми ср.@ в гащите ;)
whitesnake84

Мнение от whitesnake84 »

Малко интернет .... повечето потребители започват така с нов Iphone хаха :)
Добре дошъл,някой хора правят по 500 лв за 2 часа, бъди спокоен :))) !
IPAD 3 16 GB 4G 8.1.1
Iphone 5C 8.1.1
Mac Book Pro Midle 2012
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

Хора купих си джип, харчи 14л/100км , кво да правя много мие, баси не мислех , че толкова ще харчи. А изчетох всичко, уж! /irony /sarcasm

схвана ли? Не интернета ти е проблема а разговора с чужбина.

Но въпреки това не мога да схвана защо с Америка разговорите ми са по евтини от с Румъния или Сърбия!
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Щото "зонирането" го правят педер@сти, Такеда сан. :)
Публикувай отговор