Без обхват когато съм включил 3G

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
nikibelqta

Без обхват когато съм включил 3G

Мнение от nikibelqta »

Имам някакъв странен проблем.
Значи имам мобилен интернет на телефона,но когато съм на 2G мрежа и сърфирам в интернет или примерно съм във фейсбук,ако някой иска да ми се обади не може,именно заради тази 2G мрежа,защото докато си в интернет тя замества интернета на мястото на телефонната линия.
Затова си пуснах 3G мрежата и временно (около 30 мин) всичко беше нормално.Но по едно време обхвата изчезна и ми изписа "No Internet Connection" И горе където пише оператора пише "Searching..."
Опитах с "reset network settings",но не стана.
От глобул ми казаха,че най-вероятно си е от телефона,а не от самата мрежа,а пък в един сервиз ми казаха,че е много сложно за работа и не искат да се заемат с телефона защото не било сигурно дали ще се включи.
Някакви идеи???
П.С. Телефона е 4-ка 32GB бял,iOS 6.1.3,jailbreak e.
Аватар
Alxx
supporter

Re: Без обхват когато съм включил 3G

Мнение от Alxx »

http://www.alekserviz.com/

Вероятно е отлепил UMTS модула, вследствие прегряване. В лошия вариант е изгорял.
"Мисля-значи съществувам"
nikibelqta

Мнение от nikibelqta »

Странното е,че всичко си е нормално (много рядко се губи връзката) докато не съм около блока ми,но дойда ли около него веднага изчезва всичко когато съм с 3G.Дали пък няма нещо което да го смущава?
И да ви попитам ако е това което вие казвате колко горе-долу ще струва да се оправи?
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Носиш на диагностика, казват ти цена и си преценяваш. Диагностиката е безплатна.

Тествай и на други места, може покритието в твоя район да е зле. От друга страна, би трябвало при липса на 3г, да превключи автоматично на по - бавната мрежа. Вивакомски абонат ли си?
nikibelqta

Мнение от nikibelqta »

Ами в интерес на истината не съм се заглеждал,но мисля,че когато съм на 2G има само едно кръгче,а когато съм на 3G си пише 3G и като изгубя 3G обхвата или изчезва и телефонния обхват с надписа "Searching..." или става на кръгчето (2G).
А сервиза къде се намира?

П.С. От София съм и съм на Глобул.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Сменяй оператора, не се занимавай с глупости ;)
nikibelqta

Мнение от nikibelqta »

Въпросния сервиз къде се намира?
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

В горния линк си пише. Проблема обаче е в оператора ти, както писа колегата.
nikibelqta

Мнение от nikibelqta »

Добре защо тогава като не съм с 3г,а с 2г всичко си е нормално в смисъл имам си обхват на всякъде и пусна ли 3г-то обхвата отива по дяволите хаха?В много редки случай хващам за 10-тина минути и 3г и всичко си е нормално.Съмнявам се пък да им е толкова зле обхвата на глобул.Все пак имам и приятели с 3г на глобул и не е такова положението...
nikibelqta

Мнение от nikibelqta »

И като вкл.3G не се губи само интернета,ами и телефонния сигнал
Публикувай отговор