Нов голям пробив в сигурността на фирмуеър 2.0.2 беше открит.С помощта на един много лесен трик в няколко стъпки,ще можете да получите достъп до информацията записана в телефона(поща,смс,контакти и Сафари)!
Ето как:
Първо сложете парола на ваяшия iPhone;
-Отключете телефона;
-Натиснете Emergency call бутона;
-Натиснете 2 пъти Home бутона.
След тези стъпки ще можете да видите бързите контакти в телефона и дори да им се обадите или пратите СМС.
След това получавате достъп до Adress Book и клавиатурата за набиране,а също така и гласовата поща.
Това не е всичко.Ако натиснете синята стрелка срещу името на някой от контактите-получавате информацията сложена за него-телефони,е-мейл и т.н. Ако натиснете на е-мейла,приложението за електронна поща,ще се отвори.
А ако в контакта имате записан интернет сайт и го натиснете,ще се отвори и Safari!
Методът е бил тестван на устройства с 2.0.1 и 2.0.2,като само 2.0.2 се е подал на атаката.
Дали да ъпгрейдвате или не,остава ваша работа!
Пробив на сигурността в firmware 2.0.2!
Пробив на сигурността в firmware 2.0.2!
iPhone 8GB 3.0
Re: Пробив на сигурността в firmware 2.0.2!
те контактите се синхронизират през itunes и apple сървъри.....пробив....
ако имам секретни контакти, най-малкото на телефона ще си ги държа

ако имам секретни контакти, най-малкото на телефона ще си ги държа

Мен лично не ме засяга толкова този пробив. А важи ли това, ако си сложил БossPrefs опцията за Double Tab?
iPhone 8GB, FW 3.0.1, InvisibleShield, Belkin Slim-Fit Case, iPow External Backup Battery Leather Case
Star Wars Federation Bulgaria
Star Wars Federation Bulgaria
за BossPref важи пък най-много,защото тогава заради функцията "док икони" на практика човека,който ти е взел телефона има достъп до всички приложения в телефона ти.
За сега се препоръчва,който смята че има потенциал да му вземат важни данни,да остави функцията за двойно натискане На Home бутона,на iPod приложението.
За сега се препоръчва,който смята че има потенциал да му вземат важни данни,да остави функцията за двойно натискане На Home бутона,на iPod приложението.
iPhone 8GB 3.0
2.0.1 ми е фирмуера и става и на него
, каквото сетнеш на Double Tap това се отваря 

iPhone 5 16GB 8.1.3 Фабрично отключен
Едно лесно решение да оправите проблема е като в настройките смените двойното натискане на Home бутона да извиква "Home" вместо "Phone Favorites"
iPhone 2G, 8GB, 2.2.1
iMac 2.00 GHz, 20", 4 GB RAM, 10.6 - Snow Leopard
HP Mini 1000, 1,6 GZHz, 2GB RAM, 10.5.7 - Leopard
iMac 2.00 GHz, 20", 4 GB RAM, 10.6 - Snow Leopard
HP Mini 1000, 1,6 GZHz, 2GB RAM, 10.5.7 - Leopard
Все пак да не забравяме че този пробив работи само ако имаме физически достъп до устройството, ремоутли няма как да стане. Аз почти не се сещам за систем която не може да бъде кракната при положение че имаме физически достъп до нея. Все едно паролата на Уин,Мас и Linux не се премахва за минути при положение че имаме физически достъп 
Все пак добре е да знам че има такъв секюрити ишу, когато ходя да се напивам няма да си вземам iPhone с мен понеже като съм пиян не знам кой какво прави на телефона

Все пак добре е да знам че има такъв секюрити ишу, когато ходя да се напивам няма да си вземам iPhone с мен понеже като съм пиян не знам кой какво прави на телефона