Счупено стъкло на дисплей

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
winder

Re: Счупено стъкло на дисплей

Мнение от winder »

На мен ми смениха задния панел (3GS бял) + лсд екрана + дигитайзера за 170лв, стана като нов :)
Nikola12

Мнение от Nikola12 »

Здравеите.Днес си испуснах ipoda и се чуда колко ли пари ще струва едно ново за ipod touch 1G.
Ipod touch 1G 3.1.2
sean

Мнение от sean »

MadM@X написа:Ето и тук ще намерите за 3Г направо стъкло с дигиталайзер, което ще улесни и подмяната.

Repair Part Replacement Touch Screen/Digitizer Module with Bus Wire for iPhone 3G $23.68 (налично след 8 дена)

и ето само стъклото - Repair Parts Replacement Glossy Screen Cover for iPhone 3G $6.55 (налично след 2 седмици)

Хайде, някой да ми каже трябва ли да си купувам стъкло с дигизастер или мога да мина само със стъкло ???????

Изображение
Аватар
m0v3mp3

Мнение от m0v3mp3 »

през тоя телефон танк ли е минал ?
victor11

Мнение от victor11 »

@sean: на 2G трябва да се смени целия панел. Това, което си цитирал, се отнася за 3G.
sean

Мнение от sean »

Значи няма никакъв шанс да си купя само стъклото и да го сменя, както е на това клипче http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... T7wRXeYsyg

В смисъл счупено е не само стъклото (предния панел) ? Дигитаизера (не знам това какво е) и LCD работят ли ?

Изображение
tugh69

Мнение от tugh69 »

Аз на моя 3гс си смених само стъклото и ми взеха 50лв като питах за дисплея и стъклото 120лв ако някой има проблем мога да дам телефон
Аватар
s100

Мнение от s100 »

Значи на 2G само залепеното стъкло да махаш e трудно и то много, не се лъжи от клипове или ръководства. Целия преден пакет, копче, сензори, ЛЦД, е $50. и се сменя много по-лесно от това да стържеш само стъклото. А за 3G не от най-гадните китайци е $37 целия комплект, само стъкло е $7 сега сметни можеш ли да го смениш сам или да си платиш в сервиз. Разбира се за труда в сервиза ти става от 7 долара на 50 лв. :)
Soze написа:Едно нещо ако работи не го подобрявайте ! Че да не се присъедините към iPod потребителите.
Аватар
XTYLING
Обратна връзка:

Мнение от XTYLING »

Интересно ми стана дали от на някоя реплика не може да изпадне дисплеи по тънкана или нямат общо?
Apple iPhone 5 16GB Black Edition
••• iOS 7.0.6 (11B651) ••• MF 5.02.00 ••• Фабрично заключен /globul/ •••
/Последна промяна 27.02.2014/
Torev

Мнение от Torev »

Сам си отговори :)
Верига магазини MLgroup - всички услуги за вашето устройство
Контакти:

София, Студентски град, ул. акад. Николай Стоянов 1 (срещу студентска поликлиника) 0895 94 72 40, - viber локация - натиснете тук

София, ул. Иван Вазов 2 , до Театър Иван Вазов 0895 94 72 40 локация - натиснете тук
xukc

Мнение от xukc »

Здравейте .. днес моята съпруга ми поднесе "приятната" изненада, че си е изпуснала телефона (Iphone 4) на плочките в банята. В момента телефона изглежда като на снимката няколко поста по-нагоре .
След известно проучване из интернет и спарвки в няколко сервиза реших да си поръчам Replacement LCD Display + Touch Screen Digitizer Assembly и да си го сменя сам. Има доста добри ръководства как се прави .
В българските онлайн магазини намерих такива на доста високи цени (около 120 лева и нагоре), затова съм се спрял на два модела от чужбина :

Replacement LCD Display + Touch Screen Digitizer Assembly for iPhone 4 - Black - 36$ (около 60лв с безплатна доставка)
http://www.dealextreme.com/p/replacemen ... 42?item=36

LUPO iPhone 4 Replacement LCD Touch Screen Digitizer + Tools - £31.99 (около 80 лв без доставката)
http://www.amazon.co.uk/LUPO-iPhone-Rep ... 023&sr=8-1

Като към първия мога да добавя комплект инструменти за около 2-3 долара.

Та въпроса ми е : някои има ли наблюдение и опит с подобни комплекти, има ли някъде такива които са изпитани и качествени, какво мислите за горните два които съм харесал ?
martiv

Мнение от martiv »

Здравейте. Изчетох всичко и все пак не знам какво да правя. Почнах дори да търся работа, за да си платя сервиза, тъй като наще ако научат съм труп. Имам iPod touch 4G бял. Мислех да поръчам от ebay за около 25 лева май LCD с дигиталайзер и стъкло (май това включват). Но се чудя дали така ще ми излезе по-евтин сервиза, ако им дам материала, а те направят само услугата. И още един въпрос - тези "те" кои ще са? Кой сервиз ще ми препоръчате? Ако е възможно да не струва повече от самият iPod. До 100лв. ще е добре, но все пак питам за мнения.
vaseto19

Мнение от vaseto19 »

Във същото положение като колегите съм и аз http://prikachi.com/images.php?images/194/5465194F.jpg
Само дето моя падна от има няма 20 метра.
И сега сладурите от Мтел ми искат 400 лв уж да го пратят в САЩ та те да ми пратели нов за този
за пореден път се убеждавам че нашите оператори само гледат как да ни изсмучат докрай...
Някой ако има идея за по евтин варянт моля да сподели
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Ментел(както и грабул) нямат оторизиран сервиз за тях и наистина пращат за рециклиране. Иначе, по въпроса ти:
http://www.alekserviz.com/цени
"Мисля-значи съществувам"
vaseto19

Мнение от vaseto19 »

Благодаря за помоща колега :)
Днес го дадох на Мтелковците да видим какво ще направят те и ако нестане при тях ( в което съм сигурен)
ще прибегна до сервиза
Притеснява ме само че повечето сервизи непредлагат железния обков на телефона да се сменя или ми предлагат китайска част
vaseto19

Мнение от vaseto19 »

Имам развитие по проблема колеги :)
Ментел (мтел) ми искаха 390 лв за да ми заменят счупения телефон с нов =))

П.П кприятели да ви се похваля Мтел ми дадоха нов телефон и отново съм в играта :)
Sirius

Мнение от Sirius »

Alxx написа:Ментел(както и грабул) нямат оторизиран сервиз за тях и наистина пращат за рециклиране. Иначе, по въпроса ти:
http://www.alekserviz.com/цени
Оня ден и аз си изтървах телефона (4-ка) и напрао нали трябва да ми е гадно ми се счупи лсд-то а не дигитайзера.. и без това ми изтече гаранцията от мтел викам си да отворя телефона който ми беше подменен с нов от мтел заради познатия проблем със жълтите петна.. и какво да вида.. то си личеше, че телефона е бил отварян преди това и мръсотията беше проникнала под капака.. А тука някой из форума мисля, че продаваше ретина дисплей комплект със дигитайзер и стъкло на добри цени ама не мога да му изнамеря темата.. а пук ако някой му се намира черно стъкло+дигитайзер+диспллей за 4-ка на по нормална цена да пише :)
gogo766

Мнение от gogo766 »

Здравейте, скоро и аз си счупих стъклото на телефона Айфон 4. Смениха ми го в сервиз, комплекта и смяната 100 лева.
Идеята ми е, дайте го на сервиз за да не пристигне не работеща или дефектна част от ибей и да ви излезне двойно. Аз също си мислех да си го сменя сам, не е трудно.
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Като пристигне не работеща част,можеш да я върнеш (пише го дори върху самата част).
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
gogo766

Мнение от gogo766 »

Да знам аз много пазарувам от ибей, но като започнеш да връщаш става ужас.
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Да,и това е вярно.
- Steve Jobs
streetracer77

Iphone 5 счупен дисплей.

Мнение от streetracer77 »

Здравейте,вчера телефона ми падна от джоба и се пръсна стъклото и сега го крепи фолиото на него.Иначе телефона си работи нормално.Въпроса ми е от къде мога да поръчам и по-точно дали само стъкло трябва да е или стъкло и тъча към него във м-тел ми казаха към 500 лева.Какво можете да кажете вие?Лек ден.
Аватар
donchos

Re: Iphone 5 счупен дисплей.

Мнение от donchos »

Трябва да се смени целия екран + диджитайзера (те си вървят заедно), но по-добре доплатина М-ТЕЛ, защото екраните за 5-ците са много скъпи. Само да знаеш, че ти го заменят с рециклиран.
- Steve Jobs
streetracer77

Мнение от streetracer77 »

Значи ако дам 500 лева във м-тел те ще ми вземат счупения айфон и ще ми дадат нов айфон?
Sovar

Мнение от Sovar »

Yes!
Публикувай отговор