Първо зареждане

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Blahzay

Re: Първо зареждане

Мнение от Blahzay »

Cristensen написа:Ако си пуснал Find My iPhone,харчи доста батерия, в началото като качих 4.2.1 доста бързо ми намаляваше батерията. Махнах я и всичко си е наред сега, 2 дена с включено 3G. Ако имаш някакви грижи с батерията има много теми в Apple.com > Support > Discussions > iPhone Hardware > iPhone 4
Здравейте, както колегата по-горе и аз имах този проблем със първото зареждане на телефно снощи. Зареждаше се 13 часа, а на сутринта батерията беше на 97%. В интерес на истината днеска доста го бъзиках и в момента батерията е на 65 %, ще видя как ще е сутринта.

Искам да попитам къде мога да намеря това Find My iPhone за да го спра и да видя?
Iphone 4/Factory Unlocked/4.1
MacBook Pro 17-inch /2.8GHz Intel Core i7 /8GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2X4GB
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Ти инсталирал ли си Find My iPhone ,че да го спираш?
Blahzay

Мнение от Blahzay »

uomoto написа:Ти инсталирал ли си Find My iPhone ,че да го спираш?
да беше инсталиран, но го намерих и спрях.

Мисля да изтегля програмата Free Battery Full Cycle Charge, която housemd70 и при следващото зареждане ще видя как е батерията.
Iphone 4/Factory Unlocked/4.1
MacBook Pro 17-inch /2.8GHz Intel Core i7 /8GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2X4GB
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Здравейте, както колегата по-горе и аз имах този проблем със първото зареждане на телефно снощи. Зареждаше се 13 часа, а на сутринта батерията беше на 97%. В интерес на истината днеска доста го бъзиках и в момента батерията е на 65 %, ще видя как ще е сутринта.

Колега да разбирам ли, че телефона ти е нов и при първото зареждане се е заредил само до 97% ?
Значи станахме двама с подобен проблем. Наистина до този момент не съм обръщал на колко % е заредена батерията на предните ми телефони, дори в повечето случаи съм ги изключвал преди изобщо да се заредят напълно, но сега просто забелязах, че след близо 15 часа зареждане батерията е на 96-95%. Първия път ми се случи още с 4.2 версията и понеже знам че не е толква важно какво показва горе защото е възможно да не е вярно просто качих версията на 4.2.1 но когато и тук се получи същото вече има място за притеснение. Ходих да попитам в М-тел дали имат други подобни случаи и дали знаят нещо по въпроса, познайте какво ми отговориха? Не е за разправяне вдигнаха ми кръвното на 200.

Има ли други колеги с подобен проблем, защото явно аз не съм единствения.
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
playboyko_
supporter

Мнение от playboyko_ »

Нужни са няколко цикъла на зареждане преди батерията да достигне пълния си капацитет. Би трябвало да се оправи след като минат 5-6 цикъла на зареждане. Успехи!
ALLEX

Мнение от ALLEX »

Извинявайте , искам да попитам наистина нужни ли са толкова дълги първи зареждания на батерията, при положение че при пълна батерия телефона дори и да е включен в мрежата, спира да се зарежда ?
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Що за въпрос! Много ясно,че е нужно!!!
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Глупости на колелета. 12 часа... 8-}
"Мисля-значи съществувам"
Genataa

Мнение от Genataa »

Здравейте колеги :) Вчера си закупих iPhone 4S :) след цял ден ровичкане батерията му падна напълно.. При първо зареждане 14 часа, батерията ми се зареди на 35 % като през известно време ми пише че има лоша връзка с зарядното устройство. Пробвах през USB-то и пак същото, пробвах със зарядното на баща ми на iPhona и пак изписва същия проблем.. Някой ако знае решение на този проблем, ще съм благодарен ако каже как да го отстраня, за да не го носа в гаранцията .. Благодаря предварително :)
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

Казваш, че си сменил зарядното! А с друг кабел пробва ли? Ако смениш кабела и проблема остане, се разходи до сервиза да погледнат конектора.
Genataa

Мнение от Genataa »

Да и кабела смених, пробвах като цяло друг комплект зарядно устройство и пак същото.. Мерси :) ще отида да го погледнат гаранционно :)
Аватар
gogispain

Мнение от gogispain »

Здравейте..Днес си купих батерия..Колко време да я заредя първия път?
iPhone 5 8GB ФО 8.1.2
Collapse86

Мнение от Collapse86 »

Аз моята я изчаках да падне на 15% и след това може би около 10-12 часа я зареждах,но все тая ми се струва....
iPhone 6 Plus Space Gray 64GB
ko3mo

Мнение от ko3mo »

здравейте, искам да Ви попитам след 1то зареждане, което направих батерията ми се зареди на 100% за около 4 часа, за следващите зареждания е хубаво да изчакам да ми се изключи телефона и тогава да го пусна да се зарежда, та въпроса ми е след като се изключи и го пусна да се зарежда, мога ли да си включа телефона или трябва да е изключен докато се зарежда ?
manika92

Мнение от manika92 »

На мен в магазина като си купувах моя ми казаха да изчакам да изключи и след това да го пусна да се зарежда, да се зареди на 100% и след това още 12 часа и така три пъти, после можело да го зареждаш когато ти скимне.
Slavchev

Мнение от Slavchev »

Аз моята батерия не съм я зареждал по 12-13 часа първите месеци изобщо :D Взе да ми се случва да стои по цяла нощ като се прибера много късно и на другият ден съм на работа/лекции (което взе да се случва често). По принцип доста хора, които разбират от това са ми казвали, че и да стои цял ден не е проблем, защото при съвременните телефони, след като се заради батерията на 100% по някакъв начин едва ли не не достига ток до нея, но не казвам, че това е така, просто го чух от доста страни. Идеята ми беше, че първите месеци не е зареждам по повече от 2 часа и батерията ми си изкарва 1 ден, като се има в предвид, че 3G винаги е пуснато, проверявам си facebook-а ежедневно, пощата също. Имам fifa 13, nfs mw, plants vs zombies, field runner, 8 ball pool и още куп игрички, които си ги връткам през деня, когато няма какво да се прави. Разбира се, когато много го тормозя - gps, youtube, 1-2 часа игра без спирка ;d и т.н., и 10 часа са му много :) Повече е до употреба не до зареждане ..
iPhone 5 Black 16GB - iOS 8
DiM4OU.

Въпрос за зареждане на iphone 5s

Мнение от DiM4OU. »

Здравейте от вчера съм собственик на iphone 5s.Изчаках да се изтощи батерията му напълно и после го зареждах 12 часа.Това правилно ли е ?
п.п И в момента използвам apple id който е само за безплатни приложения,след месец мога ли да използвам нов apple id който е регистриран с кредитна карта ?
Аватар
harlamp

Re: Въпрос за зареждане на iphone 5s

Мнение от harlamp »

DiM4OU. написа:Здравейте от вчера съм собственик на iphone 5s.Изчаках да се изтощи батерията му напълно и после го зареждах 12 часа.Това правилно ли е ?
п.п И в момента използвам apple id който е само за безплатни приложения,след месец мога ли да използвам нов apple id който е регистриран с кредитна карта ?
първият въпрос е според. всеки твърди различно. а и нали вече си го свършил, да не ти пука. според battery doctor обаче повече от 9 часа зареждане е вредно за телефона. това не означава да бдиш над него постоянно, просто избягвай.
кретитна карта можеш да добавиш в своя акаунт (тоест този, с който е телефонът сега). не знам защо ти е да влизаш в друг.
iPod Touch 1 16GB > iPod Touch 4 32GB > iPhone 4 16GB Black FW > iPhone 5 16GB Black Globul
iPhone 5c 16GB White iOS 8.4 ФО Jailbroken
iPod Touch 4 32GB Black iOS 6.1.5 Jailbroken
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
megi1611

Мнение от megi1611 »

Здравейте бих желала да попитам получих подаръх iphone 6 и не знам как да го зареря в началото , някой може ли да ми даде съвет. Благодаря предваарително.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Вадиш зарядното от кутията и пъхаш кабела в дупката отдолу. Като изпише 100% е готов. По - "русо" не мога да ти го обясня.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
teditonch

Мнение от teditonch »

След като първоначално заредих новия си Iphone-12 часа, сега трябва ли да изчакам да падне напълно батерията и да се изключи преди да го заредя отново или не е добре да се прави разреждане първия път?
Извинявам се, че може би повтарям въпросите, но имах огромни проблеми със старата батерия и искам с тази да нямам :)
Благодаря предварително.
Аватар
speeder

Мнение от speeder »

Абе, хора, в коя ера живеете!? Не се занимавайте с подобни глупости! Батериите на телефоните ви се продават готови за употреба. Това значи взимаш и ползваш. Зареждаш, разреждаш колкото и както си поискате. Няма такива щуротии като 12, 13 часа.
iPhone 8 64GB
iPhone 6S 16GB
iPhone 5C 16GB
iPhone 3G 8GB
Публикувай отговор