Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Ето един урок, как да подготвим телефона си за Untethered Jailbreak като излезе в неделя... ЦЪК
От сайта:
You can follow Abdelrahman Mohamed on Twitter, join our Facebook fanpage and add me on Google+ to keep yourself updated on the latest jailbreak and unlock news.
Един въпрос - има ли за момента Untethered за 6.0.1 и този, който чакате всъшност за 6.0.1 ли ще е или за 6.1? Питам, защото искам да джейлна и да знам да слагам ли 6.1.
Iphone 3GS Black 16GB AT&T - 5.0.1 BB: 06.15.00 Jail Iphone 4 White 16GB М-тел6.1 Jail HTC EVO 3D
Джейлбрейк за iOS 6.1 ще излезе на 3-ти февруари
29 януари 2013, 08:55
Едва Apple успя да пусне версията iOS 6.1 и хакери от evad3rs обещаха в най-скоро време да публикуват джейлбрейк за мобилната ОС
Едва Apple успя да пусне версията iOS 6.1 и хакери от evad3rs обещаха в най-скоро време да публикуват джейлбрейк (Jailbreak) за мобилната операционна система. Притежателите на устройства на компанията от Купъртино ще могат да ги отключат от неделя, 3 февруари.
Според изявленията на хакерите, непривързаният джейлбрейк ще се поддържа в iPhone 3GS, 4 и 5, iPod touch от четвърто и пето поколение, Apple TV от второ поколение, както и от всички таблети с изключение на първия iPad. Любопитното е, че неотдавна един от тези хакери твърдеше, че iOS 6.1 има много сериозна защита, която не може да бъде пробита.
Джейлбрейкът на мобилната OS на Apple позволява да се инсталират приложения, разширяващи функционалността на iPhone и iPad. Освен това, на отключените устройства могат да се инсталират пиратски версии на платените програми.
Що се касае до самото обновление iOS 6.1, в него няма нищо съществено. Както винаги Apple е коригирала открити грешки. Освен това, появи се бутон за нулиране на Advertising identifier, поддържат се повече LTE оператори, а за абонатите на iTunes Match е реализирана възможност за поотделно сваляне на песни от iCloud.
IPAD 3 16 GB 4G 8.1.1
Iphone 5C 8.1.1
Mac Book Pro Midle 2012
Питаха го planetbeing какъв може да е проблема,ако се обнови OTA (въздушно-капков път ) и отговора беше,че не предполага да има проблем-просто не е тестван и предлага 100% успешен метод (restore+update).Съветваше да си запазим и сигнатурите !А относно релийза-"Може да излезе по-рано или по-късно,но е предвидено за края на седмицата" ...вероятно часовите зони.... Доста скамерски сайтове се навъдиха...директно черпете информация от туитър (главната причина да си направя).Доста хора се питаха,що още вчера не са го пуснали"щом са си сверили expl0its"-отговора е,че трябвало да се прояви разбиране към разработчиците,за да си нагодят приложенията за 6.1 !
тия сигнатури последния път когато ги запазвах с umbrela-та , след това при jail-а ми даде някакъв ерор не го помня за някакъв хост файл , та така де много нерви ми създаде тоя момент и сега се чудя дали да ги запазвам има ли начин да се запазят без да създават излишни проблеми ?
ПС: може и да греша , че от тях ми се е омазал тоя хост файл , но от тогава не съм го имал тоя проблем при jail
А с кой инструмент може да ги запазим SHSH?Като гледам в инфото на iFaith се поддържат версии само до 5.0.1
Също така,вчера цял ден се опитвам да ъпдейтна до 6.0.2 през телефона,но ми изписва,че нямам връзка с нета.
Днес отварям Туньо и ми дава ъпдейт 6.1.Дали ще е кофти да се прескача версия?
Пазил съм се от ъпдейт с цел да джейлна в по късен етап.
Устройството е Iphone 5 6.0.1 локнато към M-Tel.
П.П.
lyubenof написа:тия сигнатури последния път когато ги запазвах с umbrela-та , след това при jail-а ми даде някакъв ерор не го помня за някакъв хост файл ,
Точно одеве четох разликите между umbrela и iFaith.Чадъра запазва сигнатурите през сървърите на Cydia,докато другия директно от устройството.Може поради тази причина да си имал проблеми.
след чист рестор към 6.1,нотофикациите на някои апликации ,като на пример на Facebook Messenger не работят .
поне при мен е така,на 6.0.1 всичко беше ОК
С Ъмбрелата можеш да сейваш SHSH,които все още се подписват от Епъл,да изкарваш от рекавъри лооп и т.н
При iFaith може да се "готвят" къстъми с готови изтеглени SHSH,но тук разликата с ъмрелата е,че МОЖЕШ да си свалиш SHSH на сегашната версия на телефона,независимо дали се подписват или не от Епъл ! Нека по-компетентните ме поправят ако греша някъде
Поддържа само iPhone 4 и 3GS,пази SHSH за версията със която сте във момента(ако вашето устройство е на 5.0.1 ще ви запази SHSH само на 5.0.1 ако нямате запазени).
Дали ще подържа iPhone 5 и 4S ще зависи от jailbrek ,който ще излезне ако дава възможност за направата на къстъм фирмуер-ще е добре за ФЗ устройства!