Някой сменял ли си е батерията на iPod touch 4 ?
Някой сменял ли си е батерията на iPod touch 4 ?
Някой сменял ли си е батерията на iPod-a ? От къде мога да си купя нещо близо до оригинала, понеже тези в е-бей ми изглеждат малко "китайски".
-
Re: Някой сменял ли си е батерията на iPod touch 4 ?
да, моето запитване е същото, току що се регнах поради тая причина 

Каква е причината за смяната?
- angelovarna
- Обратна връзка:
Китайски са, но смених наскоро на един iPod touch 1gen батерията с такава от ebay за 15лв с дотавката.
Резултата бе -> батерията държи до 3 часа на максимално натоварване (само игране на игри), при зареждане не грее, зарежда се нормално като време (за час, час и нещо).
С оригиналната батерия караше от 1 до 10 минути. Така че имаше смисъл от цялата гимнастика.
От тук можете да си намерите необходимото ръководство за смяна на батерията на вашия модел ipod touch и да действате. Имайте в предвид, че пластмасовите инструменти, които се продават заедно с батериите не вършат особена работа и ще ви е нужно нещо по-стабилно.
Резултата бе -> батерията държи до 3 часа на максимално натоварване (само игране на игри), при зареждане не грее, зарежда се нормално като време (за час, час и нещо).
С оригиналната батерия караше от 1 до 10 минути. Така че имаше смисъл от цялата гимнастика.
От тук можете да си намерите необходимото ръководство за смяна на батерията на вашия модел ipod touch и да действате. Имайте в предвид, че пластмасовите инструменти, които се продават заедно с батериите не вършат особена работа и ще ви е нужно нещо по-стабилно.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
-
престой във вода.vivera9 написа:Каква е причината за смяната?
angelovarna, благодаря, ще се възползвам от информацията, ако се стигне до смяна на батерия.

Благодаря за мнението от първа ръка angelovarna. Вече си поръчах една батерия и като пристигне ще се захващам.
Преди месеци си купих ей такава външна батерия. Нищо не става от нея. Зарежда но изключително малко - за 10-15мин и пада.

Вчера пък ми пристигнаха 2 от тези.

Вадят 5V, не много стабилни, но вършат работа. Имам един GPS, който може да се захранва през USB и като го включа се зарежда. Като включих обаче Ipod-a ми изкарва съобщение "charging is not supported with this accessory" . . . Все пак успокоението е, че тези две ще ми вършат работа за другите ми устройства, които се зареждат през USB.
Преди месеци си купих ей такава външна батерия. Нищо не става от нея. Зарежда но изключително малко - за 10-15мин и пада.

Вчера пък ми пристигнаха 2 от тези.

Вадят 5V, не много стабилни, но вършат работа. Имам един GPS, който може да се захранва през USB и като го включа се зарежда. Като включих обаче Ipod-a ми изкарва съобщение "charging is not supported with this accessory" . . . Все пак успокоението е, че тези две ще ми вършат работа за другите ми устройства, които се зареждат през USB.
Нека допълня. Оказа се, че последните 2 emergency charger-a които си взех работят. Батериите, които бях сложил явно са използвани. С две чисто нови Ipod-a започна да се зарежда. Ще го изтощя и ще видя един комплект до къде ще го зареди.
Батериите са обикновени, когато си взема металхидридни предполагам ще има по-добри резултати.
Батериите са обикновени, когато си взема металхидридни предполагам ще има по-добри резултати.
Вчера пристигна батерията, която си бях поръчал от ебей за 10долара. Като за първи път успях да си я сложа за 3 часа. Сешоар за подгряване, пластмасовите инструменти в комплект с батерията, най-малката отверка, която е от китайските комплекти за 1-1.5лв ( след изпиляване с малка пила по малко от всички страни ) и един скалпел за отрязване на лепилото, което е по-навътре под екрана около home бутона и после в горната част под металната пластина над батерията. Наистина много търпение, внимание и едно надигане от 3-4мм е достатъчно с фенерче да видите къде къде лепилото все още държи ( това особено при металната пластина. На клипчетата в ютуб я махат много лесно, но въобще не е така поне при мен. В горната част под трите черни правоъгълничета имаше доста лепило )
Ръководих се от клипчета в ютуб и особено от това ръководство макар че за разлика от в него не съм махал платката изцяло, а както в някои от клипчетата само я разхлабих и леко я надигнах за да може да имам по-добър достъп до батерията и да я отделя от задния капак.
http://www.ifixit.com/Guide/iPod+Touch+ ... ent/9829/1
Ръководих се от клипчета в ютуб и особено от това ръководство макар че за разлика от в него не съм махал платката изцяло, а както в някои от клипчетата само я разхлабих и леко я надигнах за да може да имам по-добър достъп до батерията и да я отделя от задния капак.
http://www.ifixit.com/Guide/iPod+Touch+ ... ent/9829/1
Новата батерия изкара 29 часа пусната музика на слушалки усилени средно преди да падне на 20%. На ново устройство му дават до 40. Като си го купих така и не съм пробвал колко ще издържи.
За 15лв. толкова. Остава съжалението че apple не продават оригинални батерии и това че не съм милионер да си сменям Ipod-a на 2 години.
За 15лв. толкова. Остава съжалението че apple не продават оригинални батерии и това че не съм милионер да си сменям Ipod-a на 2 години.