проблем с нов iphone 5 - десния ред не работи
-
проблем с нов iphone 5 - десния ред не работи
Здравейте,
миналата седмица го взех от мтел нов, бял 16ГБ. Проблема се появи още след първоначалното включване - най-десните бутони "P" и "backspace" се натискаха много трудно - фактически трябваше да се натиснат 1мм настрани вляво за да проработят. Не бях инсталирал нищо, още в самото начало при създаване на акаунт в apple - направо се побърках от грешно натискане и триене...
Първоначално си мислех че проблема е в мене че не мога да натискам правилно, но после видях доста подобни оплаквания в нета:
https://discussions.apple.com/message/19844848#19844848
https://discussions.apple.com/thread/43 ... 0&tstart=0
направих и клипче: http://www.youtube.com/watch?v=MNtNvUo4EgM&hd=1
Има ли някой с подобни проблеми? Вече минаха 5 дена от както го оставих в офиса на мтел, колко се чака обикновено и дали има шанс да го сменят (във форумите на Епъл хората казват че им ги сменяли).
Ааа, забравих да кажа че направих рестор от телефона и после от itunes, също и "set as new" но нямаше ефект.
миналата седмица го взех от мтел нов, бял 16ГБ. Проблема се появи още след първоначалното включване - най-десните бутони "P" и "backspace" се натискаха много трудно - фактически трябваше да се натиснат 1мм настрани вляво за да проработят. Не бях инсталирал нищо, още в самото начало при създаване на акаунт в apple - направо се побърках от грешно натискане и триене...
Първоначално си мислех че проблема е в мене че не мога да натискам правилно, но после видях доста подобни оплаквания в нета:
https://discussions.apple.com/message/19844848#19844848
направих и клипче: http://www.youtube.com/watch?v=MNtNvUo4EgM&hd=1
Има ли някой с подобни проблеми? Вече минаха 5 дена от както го оставих в офиса на мтел, колко се чака обикновено и дали има шанс да го сменят (във форумите на Епъл хората казват че им ги сменяли).
Ааа, забравих да кажа че направих рестор от телефона и после от itunes, също и "set as new" но нямаше ефект.
iPhone 6S plus 64GB black
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
Re: проблем с нов iphone 5 - десния ред не работи
Ще ти сменят телефона. И аз имам петицата, но нямам проблем с нея. Успех!
Imac 21,5 inch 2014
Iphone 6 Plus white
Iphone 5 16gb black
MacBook Air 11-inch (Mid 2012)
Ipod Touch 4g 8gb
Iphone 4S 16gb white
Ipad 1 64gb+3g
Iphone 6 Plus white
Iphone 5 16gb black
MacBook Air 11-inch (Mid 2012)
Ipod Touch 4g 8gb
Iphone 4S 16gb white
Ipad 1 64gb+3g
Това не го бях забелязал, но току що пробвах на моя и той е така. И аз не мога да местя on/off airplane mode, докато на 4s-ката нямам проблем. Обаче с тази програма Tonepad нямам проблем, цъкам си както левия така и десния ред. Интересна работа. Дали не е от софта нещо. Наистина интересна работа, защото когато въвеждам текст буквата "Р" която е най-в дясно си работи нормално. Нека чуем и други мнения.
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
аз също не мога да преместя airplane копчето, иначе тъча работи навсякъде
Не мога и Do not disturb и ред други плъзгащи се копчета. Мога само с тъч и се местят от ON/OFF, но не мога да ги плъзгам от дясно на ляво иначе от ляво на дясно мога.
-
май не е само при вас: http://www.networkworld.com/news/2012/1 ... 63494.html, http://www.youtube.com/watch?v=1D5YMwqkXb0 - коментарите.
Това поне не е нещо сериозно, някои казват че е от последната версия на софта и може да се оправи с ъпдейт. Все пак значи моя не е бил в ред защото при вас с бутоните няма проблем.
Това поне не е нещо сериозно, някои казват че е от последната версия на софта и може да се оправи с ъпдейт. Все пак значи моя не е бил в ред защото при вас с бутоните няма проблем.
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
- angelovarna
- Обратна връзка:
Затова като си вземате телефона - тествайте го на място в офиса им.
Аз дори изнаглях и си ресторнах телефона от iCloud backup-a (5-6 минути отне). Прецъквайте всички копчета по телефона, огледайте го внимателно, изпробвайте чувствителността при допир на екрана, камерата (да знаете, че задното фабрично фолио оставя зеленикав оттенък на снимките/видеото) и чак тогава си тръгнете.
Ако има проблем - сменят ви телефона веднага на място пред вас (и пак трябва да минете през същата процедура).
Но веднъж излезете ли от офиса им - вече ако има нещо ще се занимавате със сервиза на Мтел, които при установен проблем ще ви подменят устройството с ново до 5 работни дни (можете да си поискате и оборотно, но това би бил смартфон от 2005-2006г).
Аз дори изнаглях и си ресторнах телефона от iCloud backup-a (5-6 минути отне). Прецъквайте всички копчета по телефона, огледайте го внимателно, изпробвайте чувствителността при допир на екрана, камерата (да знаете, че задното фабрично фолио оставя зеленикав оттенък на снимките/видеото) и чак тогава си тръгнете.
Ако има проблем - сменят ви телефона веднага на място пред вас (и пак трябва да минете през същата процедура).
Но веднъж излезете ли от офиса им - вече ако има нещо ще се занимавате със сервиза на Мтел, които при установен проблем ще ви подменят устройството с ново до 5 работни дни (можете да си поискате и оборотно, но това би бил смартфон от 2005-2006г).

Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
-
хм, сега говорих с магазина - казаха че телефона бил поправен... Аз казах че съм чел във форумите на Епъл че ги сменяли и дали този е бил сменен или поправен - казаха поправен (щели да се обадят когато им го занесат в офиса от сервиза да си го взема)..
Тъпа работа, в темите за оплаквания (западните) не видях един дето да са му го "оправили". Тея нашите сервизни техници са по-добри от техните ли, що ли...
Най - вероятно нямам право да искам нов но някакси започвам да се чувствам малко прецакан, все едно тука сме по-втора стока..
EDIT: намерих гаранционното споразумение: http://www.apple.com/legal/warranty/pro ... arian.html
"КАКВО ЩЕ НАПРАВИ APPLE В СЛУЧАЙ, ЧЕ ГАРАНЦИЯТА Е НАРУШЕНА?
Ако по време на Гаранционния период подадете валидно оплакване към Apple или АСАП, Apple, по своя преценка ще (i) поправи Apple продукта като използва нови или вече използвани части, еквивалентни на новите като производителност и надеждност, (ii) замени Apple продукта с продукт, който е поне функционално еквивалентен на Apple продукта и се формира от нови и/или вече използвани части, които са еквивалентни на новите като производителност и надеждност; или (iii) размени Apple продукта срещу възстановяване на покупната цена."
т.е. излиза че ако е поправен гаранцията е нарушена?? Не го казват в прав текст че трябва да се смени с нов но излиза че е така? Или аз бъркам някъде?
EDIT 2: подразбрах че телефоните от Мтел не се носят в официалния сервиз на Apple в България а си ги ремонтират сами...има ли такова нещо?
Тъпа работа, в темите за оплаквания (западните) не видях един дето да са му го "оправили". Тея нашите сервизни техници са по-добри от техните ли, що ли...
Най - вероятно нямам право да искам нов но някакси започвам да се чувствам малко прецакан, все едно тука сме по-втора стока..
EDIT: намерих гаранционното споразумение: http://www.apple.com/legal/warranty/pro ... arian.html
"КАКВО ЩЕ НАПРАВИ APPLE В СЛУЧАЙ, ЧЕ ГАРАНЦИЯТА Е НАРУШЕНА?
Ако по време на Гаранционния период подадете валидно оплакване към Apple или АСАП, Apple, по своя преценка ще (i) поправи Apple продукта като използва нови или вече използвани части, еквивалентни на новите като производителност и надеждност, (ii) замени Apple продукта с продукт, който е поне функционално еквивалентен на Apple продукта и се формира от нови и/или вече използвани части, които са еквивалентни на новите като производителност и надеждност; или (iii) размени Apple продукта срещу възстановяване на покупната цена."
т.е. излиза че ако е поправен гаранцията е нарушена?? Не го казват в прав текст че трябва да се смени с нов но излиза че е така? Или аз бъркам някъде?
EDIT 2: подразбрах че телефоните от Мтел не се носят в официалния сервиз на Apple в България а си ги ремонтират сами...има ли такова нещо?
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
Какво става колега, има ли промяна в работата на телефона? Какво са му оправяли толкова?
-
хм, значи май нещо аз не съм разбрал или не са го казали както трябва... Когато се обадих в сервиза ми казаха че е поправен, аз питах дали е заменен - не, поправен бил. Съответно аз помислих че имат предвид че е отварян и затова се ядосах. На второ обаждане обаче при запитване какво точно са му правили отговора беше че те нямат право да го отварят (както се оказа в другата тема която пуснах) а само са направили рестор: най - вероятно DFU според мен. Били го оправили преди няколко дена, обаче сега няма явно кой да го занесе в офиса да си го взема.. вече 10-и ден откакто го оставих.
От множеството теми във форума на Епъл обаче видях че това не оправяло проблема и след 10 минутно разцъкване се появявал отново. Та ще последвам съвета на колегата по-горе да го ресторна от Icloud (ако ми пуснат wifi в офиса) или ще си занеса лаптопа защото имам сейф и на него.
От множеството теми във форума на Епъл обаче видях че това не оправяло проблема и след 10 минутно разцъкване се появявал отново. Та ще последвам съвета на колегата по-горе да го ресторна от Icloud (ако ми пуснат wifi в офиса) или ще си занеса лаптопа защото имам сейф и на него.
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
Какво стана колега с проблема?Сега установих,че и при мене е така.И моят е от Мтел.Да го нося ли в сервиз или не 

При М-Тел си трябва яко натискане в сервиза. Отидете направо в сервиза на Кукуш. На мен 4S-а ми го смениха три пъти в рамките на 2 дена. Но при мен се случиха нещата по този начин, защото имам познат в М-Тел и ги натискаше постоянно. Ако нямах - щеше да ме чака голяма разправия. Отивате направо в сервиза и действате там. По офисите нищо не разбират и не им се занимава.
-
Здравейте,
ами значи след "ремонта" които се оказа рестор, поцъках телефона в офиса но не го ресторнах понеже нe носех лаптопа а и там нямат wifi. Поцъках клавиатурата - проблема беше намалял малко но не изчезнал - на 3-4 цъкания единия път не сработва. Дадоха ми да пробвам и един друг телефон на колежка и там също ми се стори че го има това съвсем малко отместване та вече не знаех нормално ли е или не и реших поне за празниците да го взема да го разцъкам в нас. После излезе и 6.02 IOS но там май ъпдейта е само за wifi-то - същата работа. Вчера минах през едно магазинче за gsm-и и човека каза че определено има проблем тъй като този на жена му взет от мтел, не показва такива дефекти. Аз нямам реферънс така да се каже понеже не съм хващал "нормален" 5ца и не мога да преценя правилно. Един човек в темата във форума на Епъл пише че с нов телефон го нямало това: https://discussions.apple.com/message/20623559#20623559 Струва ми се че когато взех телефона за първи път той нямаше и едни зелени чертички като от маркер които се появиха след "ремонта".
http://store.picbg.net/pubpic/DB/B1/e83 ... 40dbb1.jpg- странно, като че ли не могат да се направят без да се дигне панела...?
Та ще го нося пак определено, само че на Кукуш ми е далеч, може първо да пробвам пак в офиса и после да пускам жалба, ще видя де!
ами значи след "ремонта" които се оказа рестор, поцъках телефона в офиса но не го ресторнах понеже нe носех лаптопа а и там нямат wifi. Поцъках клавиатурата - проблема беше намалял малко но не изчезнал - на 3-4 цъкания единия път не сработва. Дадоха ми да пробвам и един друг телефон на колежка и там също ми се стори че го има това съвсем малко отместване та вече не знаех нормално ли е или не и реших поне за празниците да го взема да го разцъкам в нас. После излезе и 6.02 IOS но там май ъпдейта е само за wifi-то - същата работа. Вчера минах през едно магазинче за gsm-и и човека каза че определено има проблем тъй като този на жена му взет от мтел, не показва такива дефекти. Аз нямам реферънс така да се каже понеже не съм хващал "нормален" 5ца и не мога да преценя правилно. Един човек в темата във форума на Епъл пише че с нов телефон го нямало това: https://discussions.apple.com/message/20623559#20623559 Струва ми се че когато взех телефона за първи път той нямаше и едни зелени чертички като от маркер които се появиха след "ремонта".
http://store.picbg.net/pubpic/DB/B1/e83 ... 40dbb1.jpg- странно, като че ли не могат да се направят без да се дигне панела...?
Та ще го нося пак определено, само че на Кукуш ми е далеч, може първо да пробвам пак в офиса и после да пускам жалба, ще видя де!
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
Здравейте,
и аз си взех iPhone 5 от М-Тел и забелязах този проблем само при натискането на On/Off при Airplane Mode, Wi-Fi и Location Services. Въпросът ми е дали това е софтуерен проблем, и някой успял ли е да се справи с него?
PS. С iOS 6.0.2 съм.
и аз си взех iPhone 5 от М-Тел и забелязах този проблем само при натискането на On/Off при Airplane Mode, Wi-Fi и Location Services. Въпросът ми е дали това е софтуерен проблем, и някой успял ли е да се справи с него?
PS. С iOS 6.0.2 съм.
-
aз също имам проблем с писането ,крайните клавиши не ми отчита лесно ,дано е софтуерно и го оправят......... тоя айфон 5 ще излезне най бъгавия телефон
Абе дано да е само това 

-
така, оставих го преди седмица за 2ри път и днеска се обадиха че е в офиса - отивам, гледам - пак рестор правили, пак същата работа (качили една две песни - явно явно големи тестове са му правили....). Момичето каза че на три пъти оставяне за ремонт го сменяли и го оставих пак. Молбата не знам кога да я пиша - сега докато е в сервиза или като го върнат пак на същото дередже евентуално...?
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
Никакви молби - жалба в КЗП. В мотива за жалбата пишеш, че при очеваден хардуерен проблем, те не правят нищо по въпроса - ресторът не е ремонт!
"Мисля-значи съществувам"
-
снощи засякох по СКАТ подобен случай: http://www.skat.bg/videos/13-01/news_13-01-22_9.wmv
Иначе аз пуснах жалба в сайта на Мтел - хитро са го измислили - жалбата се пуска не от мейла на човек за да си го пази на "изпратени", а от техния.
Писах че ще уведомя КЗП и Apple и веднага след това ми пратиха смс че до следващия ден ще ми отговорят и кой е номера на жалбата...и така до днеска - вече мина една седмица (пуснах я на 15-и) и няма нищо. Обаждах се на *88 но от там казаха че още се разглеждала...
От както е купен са минали 53 дена а телефона е ползван 15....благодаря Мтел!!!
Иначе аз пуснах жалба в сайта на Мтел - хитро са го измислили - жалбата се пуска не от мейла на човек за да си го пази на "изпратени", а от техния.
Писах че ще уведомя КЗП и Apple и веднага след това ми пратиха смс че до следващия ден ще ми отговорят и кой е номера на жалбата...и така до днеска - вече мина една седмица (пуснах я на 15-и) и няма нищо. Обаждах се на *88 но от там казаха че още се разглеждала...
От както е купен са минали 53 дена а телефона е ползван 15....благодаря Мтел!!!
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
- angelovarna
- Обратна връзка:
В iOS6 има една нова функционалност за държане на устройството с един пръст (по краищата) без да се отчита натиска на този пръст и същевременно - боравене с друг из останалата част на екрана. Това се въведе заради по-лесното държане на iPad mini, както и на iPhone 5 в landscape mode.
Така че едва ли е бъг, който да бъде софтуерно "поправен".
Така че едва ли е бъг, който да бъде софтуерно "поправен".
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
-
може и да е така но от множеството коментари които изчетох по темата това обяснение го срещам за първи път. Повечето коментират че при смяна на телефона проблема изчезва (както и някои по-нагоре в темата беше писал че при него го няма това). Освен това не виждам логика бутона да покрива някаква площ но да реагира само в левия край - защо са го направили с такава повърхност ако тя не работи? При опит за бързо писане е кошмар - трябва да се връщаш да поправяш по 10 пъти - направо откачаш! Също и от 3-4 бързи натискания сработват само 2 пъти!
Ако телефона беше за 200лв. карай ама при такава цена мислех че качеството ще е на ниво...
Добре, да речеме че това е "нормално" (точно тук е проблема, че не е да речеме жълто петно или примигване на черти на дисплея а нещо малко но много дразнещо за мен) - имам ли право в такъв случай да го върна или заменя, защото на мен тази ...... функционалност, не ми харесва?
Ако телефона беше за 200лв. карай ама при такава цена мислех че качеството ще е на ниво...
Добре, да речеме че това е "нормално" (точно тук е проблема, че не е да речеме жълто петно или примигване на черти на дисплея а нещо малко но много дразнещо за мен) - имам ли право в такъв случай да го върна или заменя, защото на мен тази ...... функционалност, не ми харесва?
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
На този етап още не съм срещал iPhone 5 без този "проблем". Всички го имат, но това явно не е проблем, а по скоро бък, който евентуално може да бъде преодолян в последващи версии на софта.
При мен го няма това, бъг ли е, дефект ли е. Пиша си без проблем и слайдвам самолетния режим и уай фай.
6S factory unlocked
Ipad 4 wifi
Ipad 4 wifi
Кои имаш предвид под "всички"? Нямам петица, но съм ползвал на познати няколко пъти. Един имаше такъв проблем и го замениха(слава Богу, не от ментел - Епъл стор Лондон), другите са чук.niksan76 написа: Всички го имат
"Мисля-значи съществувам"
Всички петици които съм виждал слайдват нормално от ляво на дясно но от дясно на ляво малко по-трудно. Тествал съм и всички изложени в офисите на операторите телефони. Не мисля, че това е проблем с десния ред на дисплея, защото обърнат телефона в Landscape режим за писане Space клавиша, който е на ръба на дисплея си функционира без проблем дори натиснат най доло почти на рамката на телефона.