Омръзна ли ви iOS ?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
berry3gs

Омръзна ли ви iOS ?

Мнение от berry3gs »

Здравейте , някои от хората във форума доста време притежават айфони - та не ви ли омръзва софтуера , защото на мен лично за 1 година ми омръзна и мисля да преминавам на андроид ....
Аватар
donchos

Re: Омръзна ли ви iOS ?

Мнение от donchos »

На мен лично не ми е омръзнал,и така като гледам няма и да ми омръзне,поради причината,че няма на какво друго да премина,което е по-хубаво от това.
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Отначало преди години и аз си мислех, че ми е омръзнала iOS. Минах на Андроид и много бързо осъзнах, че съм направил грешка.
Така че дерзай или си смени тапета. :)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Не, не ми е "омръзнал" иОС. Напротив - харесва ми повече отколкото в началото, защото сега знам доста по-добре как да се възползвам от силните страни (които обикновено, "новобранците" дори не знаят) и да заобикалям слабите страни (от които "новобранците" се нервят, защото нямат достатъчно знания как да се справят). И определено ми харесва повече от всяка друга мобилна ОС. Нямам никакво намерение да сменям платформата скоро. За по-нататък - нищо не се знае. Както съм свикнал да казвам - компютрите (в случаят - и смартфоните, като частен случай на компютрите) НЕ правят това, което ИСКАШ... те правят това, което МОЖЕШ да ги накараш да правят. :-w

П.П. Говоря принципно. Нищо лично и НЕ намеквам за никой от участниците в темата. L-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
the_krasi

Мнение от the_krasi »

И какво имаш предвид по-точно под слаби и силни страни
berry3gs

Мнение от berry3gs »

омръъъзва
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Омръзва на децата, които не знаят какво искат и още се радват основно на картинки и шаренийки.
Когато обаче работата опре до надеждност, стабилност, качество - iOS няма равна (а визията й е - полирана до съвършенство).
berry3gs

Мнение от berry3gs »

еми аз като си върша работата , главно използвам речници , интернет ... много ми забива .. особено като отворя ПОНС. ресторвал съм 100 пъти ... вижда ми се слаб А4 процесора ...
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Сигурно си джейлвал. Моята бивша 4ка не се е случвало да ми забие. Имало е гаснещи приложения и това бе скайп в по-старите му версии (при зареждане на хронологии с над 500 реда, но това го оправиха).
asen4o0

Мнение от asen4o0 »

Че на мен и 3GS-а не ми забиваше. :D
Сега: iPhone 5 16 GB; iPhone 4 16 GB; iPad 2 Wi-Fi + 3G 16 GB
Преди: iPhone 2G 8GB; iPod Touch 2G 8GB; iPhone 3GS 8 GB; iPhone 4S 16 GB
azey

Мнение от azey »

Не само ми омръзна, но и много ме нерви, НИКОГА андроида не ми се е рестартирал заради FC... Също, просто ти се плясват едни иконки и дири... Клавиатурата е ужасна, та даже няма фийдбек?!?! WTF!? Алтернативна кб, също липсва, а на мен ми се налага да пиша адски много и доста често от телефона. Аз лично си позволих лукса, да закупя и андроид и аЙфон, ползвам ги всеки ден, един до друг, аЙфона изостава и то с много... Най-много ми липсват Live wallpapers... Стабилността на дроида... И сменяемите батерии. На аЙфон-а най-много ми харесва дизайна, една стъклена тухла! 5-цата е грозновата,а алу. зимата НЕ СТАВА за държане, не съм педо и та нося ръкавици ,само при минус 5 не по-малко и мразя телефона ми да е по-студен от ръката ми... Един фулл ковър кейс Д/Г оправя нещата, но и в пъти вдига дебелинАта на дивайса. А малкият екран е най-голям недостатък и най-голямо предимство, същевременно.
Аватар
icaka-p12

Мнение от icaka-p12 »

Пичага, по-полека с изказванията! Вярно е, че всеки има вкус и предочитания, но твоето е малко пресилено!
Аз съм на този принцип като дългогодишните колеги тук във форума, айфона е изчистен до съвършенство и мен ме радва това, че като искам да свърша нещо го правя с един замах без да има засичане. Вече дали ще има live wallpapers това според мен не е водещ критерии. Мен ако питате даже айфона ми си стоеше със стоковата картинка от ios6. Аз лично в момента ползвам галакси с2, но това е само и единствено поради финансова причина. Исках да си купя макбук и го направих и парите за айфон 5 заминаха, но и не съжалявам, защото с2ката също ми върши работа :)

П.с.: iОS не ми е омръзвал :)
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion :))
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Стабилността на дроида.
К'о каза, к'о? =))
Стабилен е, да - кон да му го блъсне, пра'й крачка назад. Това е най - големият бисер в тази тема.
"Мисля-значи съществувам"
jester

Мнение от jester »

Колегата с изказването си за стабилност ме "зарадва мног". като погледнем реално повечето приложения на Андроида са купирани от IOS. И ми омръзна да слушам как IOS устройствата нямали блутут и там темподобни глупости. В светът на технологиите са измислени над 3000 вида мрежи за пренос на данни, което прави блутуда вече не толкова потребен за прехвърляне на картинки и музика. Приложенията за андроид неса така добре написани и са пълни с бъгове които никои не обръща внимание на това да бъдат коригирани, и това води до повишаване разхода на използвани ресурси. За сметка на ШАРАНИЙКИТЕ, Apple има за цел да оптимизира приложенията си, и да намали разхода на ресурси, а именно с това кодът да бъде по добре написан и да не е свързан с извършването на ненужни операции. Както спомена колегата по горе , проблема е в хората които незнаят как да го използват. И в краина сметка всеки преценя какво да използва според нуждите си :) и много ми е смешно като попадна на приложение което е написано за разулюция 240х320 да тръгне на таблет който е HD.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

=))
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
azey

Мнение от azey »

Инсталнах Barrel от сидия, пускам го и хоп, сейф мод... WTF? Никой нищо не каза за фийдбека на клавиатурата или че няма друга клавиатура в стора. Да много по-стабилен е, дори при наличието на 200+ apps... Къде ще си събера всичко? Дроида ми е с 16gb вътрешни + 32гб сд карта. Тук разликата между 16 и 64 е.... Та на мен само полу-ЛЕГАЛНАТА лослесс музика ми е 20гб... Та, трябва да джейлна и да сложа сбс. за да имам он/офф суич в статусбара, при дроид-а просто придърпваш с 2пръста... Още неща ли трябва да кажа, защо иОС е скучен ас хелл, монотонен и НЕфукционална ос. За скалирането, я пусни iPhone app на iPad и да видим или да ти пусна шот, как изгледа. И още, и още, НО това НА МЕН НЕ МИ ХАРЕСВА, вие ползвате системата от н-на брой години и сте свикнали, телефона ви да е сив, като ежедневието ви. ;)
asen4o0

Мнение от asen4o0 »

Всъщност сме свикнали когато дадем х пари за нещо да си го ползваме без бъгове. :)
Сега: iPhone 5 16 GB; iPhone 4 16 GB; iPad 2 Wi-Fi + 3G 16 GB
Преди: iPhone 2G 8GB; iPod Touch 2G 8GB; iPhone 3GS 8 GB; iPhone 4S 16 GB
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

azey, поне 15-16 имаш ли навършени? Ръсиш бисер, след бисер. Какво разбираш под "нефункционална"? Липса на шаренийки? По - добре "нефункционална"(според твоя критерий), отколкото неФУНКЦИОНИРАЩА.

Синът е със СГС3, който заработи сносно добре, едва след рефлаш с цианоген. И, пак е бъгав. Иначе е джиджен, радва окото :)
телефона ви да е сив, като ежедневието ви.
Телефонът ми е черен. Ежедневието прекрасно, устройствата ми РАБОТЯТ и не забиват. Знам за какво съм си дал парите и не се моля на корейския господ, дали няма да ми подминат уреда при следващия ъпдейт.

П.П. Снощи търсих 15 мин и минах през триста подменюта, докато намеря откъде се затварят тропащите във фонов режим приложения в жАЛъКси таб 7.0 =))
"Мисля-значи съществувам"
vivera9

Мнение от vivera9 »

Да I-). С нетърпение очаквам Blackberry 10
azey

Мнение от azey »

Отговорите ви, съответват на '"атентата" над Доган. Взимате само пасажи от целия текс и то само тези ,които ви "удисват"... Аз 1000лв за телефон не съм давал, общо за дроида и аЙфона съм дал около 750лв... Обаче, дроида работи и ми върши работа, докато аЙфона-НЕ, факт, а не пистолет без пълнител...
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

vivera9 написа:Да I-). С нетърпение очаквам Blackberry 10
В България ли живееш? Защото, ако е да, то не виждам какво толкова си се развълнувал по този Blackberry 10.

Blackberry-тата в България не са толкова срещани. Основното, заради което хората избират Blackberry пред друг модел телефон (било то iPhone/Andriod/...) е така нареченото приложение Blackberry Messanger (BBM), което е нещо като социална мрежа за хората, които използват Blackberry. ББМ позволява да се изпращат безплатно съобщения на други потребители с Blackberry-та. След като в България Blackberry-тата не са толкова срещани не знам какво друго приложение може да ти даде този Blackberry 10, което друг телефон не може. Говоря ти от личен опит. Тук в Канада всеки втори (не е официална статистика разбира се, просто от наблюдения съдя) има Blackberry, и то именно заради ББМ. Така че, ако си в България, не виждам за какво ти е този телефон просто.

А коментар по бисерите на azey - няма да давам.

Иначе по темата - нещо, което работи не виждам как би могло да ти омръзне. Не избрахме ли именно заради това iPhone - да работи? Замислете се.
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
vivera9

Мнение от vivera9 »

Не,не живея в българия ,но искам нещо НОВО iOS е толкова скучен I-) макар и стабилен.На мен лично не ми харесва че ме ограничава

П.П Според мен най-хубавата(красива) операционна система за телефони ще си остане Symbian belle! L-)
Аватар
didotooo

Мнение от didotooo »

Реших да продам 2г айфона вече морално и технически и всякак остаря ,приятелката ми си взе галакси 3 и доста често е в мен вече от 2 месеца.Получи се много хубаво ,понеже за първи път ползвам най-новото от андроид и това много ми помогна в избора на нов телефон. Не е лош телефона ,но мамка му живея за деня в който ще има доставки на петицата и пак да мина на IOS 8-}

На който му е скучен да минава на андроид там даже е по-забавно да търсиш някой опция два дена от колкото да играеш игри на устройството :))
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Имам iPhone 3G от 1 месец и честно да ви кажа не ми омръзва и мисля, че няма да ми омръзне по темата за андроида ами това е най смотаната и бъгава операционна система за телефон, че не е истина.В даскалото аз се вързвам от раз към Wi-Fi онези още се мъчат защо ли?Защото телефоните им дават грешки, че не могат да се свържат към една елементарна Wi-Fi мрежа преди iPhone-то бях със Нокия 1208.Блутуут не ми трябва, защото вече е толкова остарял, че не е истина.Сега ще ме нападнете защото съм новак и ще кажете ти нищо не разбираш.Аз съм си доволен от iOS макар и да карам на 4.2.1 апък вие си стойте с калпавите андроиди който постоянно дават грешки :)
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
vivera9

Мнение от vivera9 »

O:-) Моето андроидче досега не е забивало нито веднъж *да чукам на дърво*
Публикувай отговор