Не си правете автокаско в Армеец!!!
Не си правете автокаско в Армеец!!!
Здравейте колеги!
Преди две седмици претърпях ПТП (докато паркирах една жена ме удари отзад), при ударът задната броня на Аудито ми (Ауди А3 1998г.) се спука и изкриви доста сериозно (около 30см.). Заведох си щетата в Армеец и когато днес отидох да си взема парите се оказа, че "великото" застрахователно дружество Армеец е оценило щетата ми на 101лв и 22ст.!!! Мисля, че всички тук са на ясно, колко струва ремонтът на такава щета и затова... НЕ СИ ПРАВЕТЕ КАСКО В АРМЕЕЦ!!! Само ще Ви вземат парите, а когато трябва да Ви платят нещо, ще се подиграят с Вас!!!
Преди две седмици претърпях ПТП (докато паркирах една жена ме удари отзад), при ударът задната броня на Аудито ми (Ауди А3 1998г.) се спука и изкриви доста сериозно (около 30см.). Заведох си щетата в Армеец и когато днес отидох да си взема парите се оказа, че "великото" застрахователно дружество Армеец е оценило щетата ми на 101лв и 22ст.!!! Мисля, че всички тук са на ясно, колко струва ремонтът на такава щета и затова... НЕ СИ ПРАВЕТЕ КАСКО В АРМЕЕЦ!!! Само ще Ви вземат парите, а когато трябва да Ви платят нещо, ще се подиграят с Вас!!!
Re: Не си правете автокаско в Армеец!!!
На мен ли ми се струва че говорим за 15 годишна кола!
Бронята ти беше чисто нова и с оригинална боя без една драскотина в момента когато застрахова колата ?
п.п. Дай малко снимки че така си говорим на сляпо !
Бронята ти беше чисто нова и с оригинална боя без една драскотина в момента когато застрахова колата ?
п.п. Дай малко снимки че така си говорим на сляпо !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Ами да на 14г. и малко е колата, но въпреки това те лапат всяка година по около 400лв от мен! Доколкото бронята... да беше перфектна, защото когато купих колата я пребоядисах цялата!
Значи 400лв каско се равнява грубо на 14 000лв застрахователна стойност. Няма как това Ауди да е оценено на повече от 6 000лв. Правил съм каско на доста коли и застрахователи. Най-пресния пример е от август - Форд Фокус 2004г. максималната му застрахователна стойност беше 5700лв. Смятай за твоята кола колко ще е. Отделно имаш отстъпка ако направиш и гражданска в същия застраховател - 10% , имаш също и 10-15% отстъпка ако не си завеждал щети. На тоя Форд от Булстрад ми предлагаха каско за 190лв. оценено на 5500лв. Направих на Левинс за 240лв оценено на 5700лв, защото и гражданската ми е там. Не знам, но някой много яко те е изпързалял.
Относно бронята, предполагам че не е бил толкова сериозен удара и има майстори които залепват за 10-30лв и вече боядисването както си намериш. Иначе морга и търсиш същия цвят. Като цена - е нормално 100лв ако си завел само броня без маски,калници и други изкривявания. Да не очакваше 300лв ? Застрахователите не са прости, но си има методи, с които може да ги цакаш.
Поздрави и със здраве!
Относно бронята, предполагам че не е бил толкова сериозен удара и има майстори които залепват за 10-30лв и вече боядисването както си намериш. Иначе морга и търсиш същия цвят. Като цена - е нормално 100лв ако си завел само броня без маски,калници и други изкривявания. Да не очакваше 300лв ? Застрахователите не са прости, но си има методи, с които може да ги цакаш.
Поздрави и със здраве!
iPhone 6+
При плащане на ръка(нарича се "по експертна оценка"), парите за труда са наполовина и без ддс, а цените на детайлите са пазарни цени(обикновенно невъзможно ниски) от вносители на неоригинални части. Друг е въпросът, че за качествено боядисване на броня се плаща около 200лв в София. За да нямаш такива главоболия, изборът ти е да доплатиш към каското опция "ремонт по фактура в сервиз по избор" или "ремонт в официален сервиз"(стандартно при коли до 5 години). При "ремонт в сервиз посочен от застрахователя" е дървено, защото много често чакаш месеци за да ти я приемат и обикновенно е с камара забележки за изпълнението.
Иначе, въпросната оценка която си получил - просто не трябваше да я подписваш, а само да вземеш проформата и ако намериш законно основание, да отнесеш въпроса до комисията по застрахователен надзор.
П.П. Колата ми е японска, на 5 години и каското със всички опции ми е 1000лв, при оценка на колата 10800. Ползвам Булстрад - скъпо е но, с минимални главоболия
Иначе, въпросната оценка която си получил - просто не трябваше да я подписваш, а само да вземеш проформата и ако намериш законно основание, да отнесеш въпроса до комисията по застрахователен надзор.
П.П. Колата ми е японска, на 5 години и каското със всички опции ми е 1000лв, при оценка на колата 10800. Ползвам Булстрад - скъпо е но, с минимални главоболия

"Мисля-значи съществувам"
Alxx, с какъв мотор е тая кола че плащаш 10% каско? Верно има значение, кубатура, възраст на водача, стаж, предишни ПТП-та, дали плащаш наведнъж и какви отстъпки ще хванеш, ама 10% каско за сефте чувам. Другата ми кола е 2012 Опел с 2.0 CDTI с каско 1800лв оценена на 48 000лв. Не мога да си обясня защо ти плащаш 1000лв !?
iPhone 6+
Плащайте евтинкото, после ще пускате теми като горната. Казах: каското ми е със всички опции. Моторът е 2,3, бензин, колата е Сузуки Аерио.
Стажът ми е бая, птп имам само едно.
Стажът ми е бая, птп имам само едно.
И моите са със всички опции, пътни помощи и асистенции в чужбина. Едното е на Lev Ins, другото на Uniqa. И другото , че като правих и на двете коли от Булстрат беше най-евтино. Както и да е, всеки с късмета си и умната на пътя !
iPhone 6+
-
Няма сила която да ме накара да платя 10%!
Като караш кочина с един, единствен(и безобразно скъп) вносител на части и пълна липса на такива втора ръка, ще плащаш и хорце ще играеш. Не ме питай колко ми е каското на другата кола - произведена е в 446 екземпляра и частите са само с поръчка.
П.П. За коли над 150кс, сумата нараства сериозно - Аериото е 159. След 350, цифрата става безобразна, втората кошница е 450...
П.П. За коли над 150кс, сумата нараства сериозно - Аериото е 159. След 350, цифрата става безобразна, втората кошница е 450...
Истината е само една - да имаш твой човек в застрахователната компания, към която си - това е!
Всичкото друго е бошлаф работа и хвърлени пари на вятъра! Давайте и по 10000лв. ако щете, файдата никаква! 

Mr. Bean
извинявай се за офтопика , но Alхх, каква ти е втората кола, интересно ми стана 

before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion

Няма да кажа, имам си причина. Не е особенно популярна по тия ширини.
П.П. Бай Гого е 100% прав този път

Аз карам 2001 година кола застрахована в ДЗИ,за 6000 лева.Каското ми е 380 лева.Доволен съм от тях.Досега каквото и да са правили не съм плащал допълнително нищо.
Iphone SE Ipad Mini
Аз винаги съм бил прав, въпроса е дали съм бил удобен!Alxx написа:Няма да кажа, имам си причина. Не е особенно популярна по тия ширини.

Mr. Bean
- The Shaman
- supporter
Умря циганката дето те хвалеше и...
Alxx, Заинтригува ме! Да не е DeLorean? хихихихAlxx написа:Няма да кажа, имам си причина. Не е особенно популярна по тия ширини.
Иначе по темата - съгласен съм, че без човек в застрахователна компания трудно ще бъде доволен от крайния резултат!
Каза го...The Shaman написа:Умря циганката дето те хвалеше и...

Mr. Bean
-
- Обратна връзка:
Армеец съкс ....
Всичко за pvc дограма, промоции и информация за всички видове дограма и услуги.
Цената, която е платил колегата е такава защото във всички компании има минимален параг за застраховката. Даже и автомобила ти да е оценен на 2000 лв пак плащаш минималната цена. В повечето комапнии автомобилите над 10 години нямат право на доверен сервиз, обезщетение се изплаща по експертна оценка. Моят съвет е да се консултирате със застрахователен брокер преди да си направите каско и да го накарате, да Ви обясни как се изплащат обезщетенията. За предпочитане е да имате право на доверен сервиз, това че се чака по 2 месеца не е много сигурно, ако каското Ви е направено през читав брокер, най-вероятно той ще си е избрал с кои сервизи да работи и ще може да Ви уреди ден за приемане на автомобила съгласуван с Вас и вероятно ще настоява ремонта да е качествен, за да не Ви загуби, като клиент.
Сравни цените за автокаско - автокаско калкулатор