IPhone от Ebay с доставка до България

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
AnnaI

IPhone от Ebay с доставка до България

Мнение от AnnaI »

Здравейте,

Искам да ви попитам, някой от вас дали си е купувал IPhone от EBay с доставка до България.
И ако да има ли ли сте някакви проблеми?

Благодаря предварително,
Анна
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Re: IPhone от Ebay с доставка до България

Мнение от Bloody »

Проблеми може да имаш много, може и да нямаш никакви... много зависи как, откъде и най-вече от кой поръчаш телефона.
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
cristiano_sv

Мнение от cristiano_sv »

В БГ прекалено много отварят пратките от САЩ затова не ти го препоръчвам. Ако им хареса нещо - брой го изгубено::))) Виновници няма.......пре***цакана ще си ти......
Glory Glory Man United!!!
AnnaI

Мнение от AnnaI »

Здравейте и благодаря за отговора.

Харесах си оферта в Ebay.., човекът,който я предлага се намира в Америка и предлага international shipping.

Предполагам наистина въпросът ми не е бил съвсем конкретен, и осъзнавам че наистина проблеми винаги могат да възникват, но не съм сигурна какво може да е естеството им и за това бих ви помолила за някой съвет

Да попитам за 'най-вече от кой го купуваш' ,съжалявам за глупавия въпрос , но с какво трябва да се съобразя по отношение на този, който предлага офертата?
Аватар
cristiano_sv

Мнение от cristiano_sv »

В ебей има на всяка оферта от купувач един процент горе в дясно като негов реитинг се води доколко купувачите са доволни от него (от доставка, стока и др). Гледай този процент да е над 95 и нагоре!!! Но процента не трябва да е 100% в никакъв случай защото доста хора спекулират с този процент, тоест някви измамници са! Гледай и този продаяач да е с над 100 продажби (това число го пише точно до рейтинга му). Добрите продавачи са с над 1000 такива - на тях може да имаш вяра. Но като човек който доста е пазарувал от там ти препоручвам само ако си в САЩ да си купиш, в противен случай крие голям риск някой от БГ пощи да се сдобие с айфон ::)))
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

При поръчка от САЩ ще трябва да ис подготвиш 1 ден за бюрокрация на митницата (независимо коя от двете) и 20% от цената допълнително за ДДС, което ще трябва да платиш, за да си получиш телефона. Вероятността да ти изчезне безследно не е толкова голяма, но не пречи да платиш няколко долара повече за застраховка. Плащането задължително през PayPal, за да може да ти върнат парите в последствие ако нещо не е както трябва...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
AnnaI

Мнение от AnnaI »

Благодаря би много за отговорите :)

Бяха ми много полезни и засега най-вероятно няма да рискувам.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Рискът е нищожен. Аз съм похарчил над 4000 долара досега в ибей и нямам никави грижи. Трябва само да внимаваш от кой купуваш. Можеш да избегнеш митницата, ако накараш продавача да напише, че стоката е GIFT и стойност 50 долара. При евентуално загубване обаче, ще получиш застраховка върху 50 долара. На мен до сега нищо не ми е изчезвало. Можеш да се договориш с продавача да ти го прати с куриер - DHL, UPS, TNТ, FedEx. Тогава транспорта ще по-скъп, но рискът от загуба го няма и ще дойде за 2-3 дни.
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

А ако дадена стока се изпрати по DHL плаща ли се ДДС, мито и т.н. ? Тоест айФон по DHL ?
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

Хареса ми на авторката ника <):)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Дали е L последната буква? :)
DHL се много стриктни и ако фактурата е за повече от 50 долара, плащаш си ддс като поп. Мито няма. Хубавото на DHL е, че можеш да ги упълномощиш да те представляват на митницата и тогава те правят митническа декларация и освобождават стоката.
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

За мен си е живо L =)) А иначе благодаря за отговора :) :)
Аватар
cristiano_sv

Мнение от cristiano_sv »

КОйто за каквото си мисли.......::))))
Публикувай отговор