Липса на интернет при свързан Wi-Fi?
Липса на интернет при свързан Wi-Fi?
Здравейте, вчера си взех iphone 4 6.0.1 (от форума) всичко е супер, но сега забелязах един проблем, когато се свържа с рутера вкъщи имам интернет около минута след това изведнъж интернетъ на телефона спира, като продължава да е свързан с рутера а в същото време с компютъра няма проблем? Когат рестартирам телефона пак се оправя за 1 мин. има интернет от Wi-Fi после нета спира като Wi-Fi си остава свързан с телефона?
Iphone 3GS Black 16GB AT&T - 5.0.1 BB: 06.15.00 Jail
Iphone 4 White 16GB М-тел 6.1 Jail
HTC EVO 3D
HTC EVO 3D
Re: Липса на интернет при свързан Wi-Fi?
Settings>General>Reset>Reset Network Settings
какъв ти я security метода на рутера влез му в опциите и виж имаше един от трите (поне при мен) който не пуска нет към смартфони.
На други телефон (HTC) има интернет без да спира от същия рутер, а Reset Netwrok напраших 3 пъти без резултат, има интернет точно за 1 минута след това спира. Като дам Airplane Mode ON после OFF нета пак идва за малко време и спира, Wi-Fi си стои посточнно на максимален сигнал кънектит
Пробвах със статично IP 192.168.1.2 нета се задържа пак за малко и изчезна, не съм го пробвал с друг рутер, но сестра ми също има iphone 4 с 6.0.1 и не е имало проблем с този wi-fi, другите устройства имат безпроблемно интернет. На този телефон има нет през 3G постоянно без да изчезва но wi-fi не се задържа, спира от рас докато не се кънкетне на ново към wi-fi и пак е аза малко.
Пробвах със статично IP 192.168.1.2 нета се задържа пак за малко и изчезна, не съм го пробвал с друг рутер, но сестра ми също има iphone 4 с 6.0.1 и не е имало проблем с този wi-fi, другите устройства имат безпроблемно интернет. На този телефон има нет през 3G постоянно без да изчезва но wi-fi не се задържа, спира от рас докато не се кънкетне на ново към wi-fi и пак е аза малко.

Iphone 3GS Black 16GB AT&T - 5.0.1 BB: 06.15.00 Jail
HTC EVO 3D
HTC EVO 3D
Този проблем го има на Iphone5. Има излязъл ъпдейт до 6.0.2 точно заради проблема с WiFi , но някои се оплакват от по-висока консумация с новия ъпдейт.
Иначе руснаците съветват рутера да се настрои само на mode "b" , а не на "b g n mixed" , това помагало в някои случаи.
Иначе руснаците съветват рутера да се настрои само на mode "b" , а не на "b g n mixed" , това помагало в някои случаи.
Добре рутера на "b", а пък аз предлагам колите да си ги караме МАКСИМУМ с 40 км щото при 100 км много проблеми..... ;-) Сега малко сериозно. Що се отнася до проблема с рутера мога да предложа един рестор и ако и той не помогне така ще си остане най-вероятно докато излезе новата версия на iOS. Ако имаш зор има вариант и смяна на рутера с друга марка и модел. Що се отнася до новата версия 6.0.2 за iPhone 5 тя беше за малко по различен проблем от този и с две думи няма нищо общо.
Ако искате може да карате с 200км/ч , оставяте само "N" вместо "mixed" , нищо не пречи да се пробва.
- naso_95402
- Обратна връзка:
update-ни си firmware-a на рутера
Iphone 5 iOS 9.3 ФЗ R-sim mini
Iphone 4 iOS 7.1.1 ФО
Iphone 4 iOS 7.1.1 ФО