Здравеите пак...порових малко,почетох малко повече...и сега да кажа кви бози натворих и има ли вариант да се оправи нещо или да пия студената вода...
имам iphone 3gs фабрично заключен със софт 3.1.3 и Model Firmware 5.12.01,купуван от глобул през май месец 2010г
октомври същата година му направих джейлбреик директно от телефона през сайта
www.jailbreakme.com и инсталирах сидия,инсталъс и некви сорсове...
всичко чудесно,бях много доволен от телфона,вършеше ми чудесна работа,но напоследък почна да става все по-невъзможно да качвам апликейшъни...искат по-нови версии на софта и нормално...реших да ъпдейтвам моята стара,но любима играчка...инсталирах най-новия айтюнс от сайта на ейпъл и си направих пълен бекъп на телефона...с идеята да ми запази контакти,мейли,бележки,и прочее и прочее...бях си инсталирал малко след като го джейлбреикнах на самия телефон една програма,която ми казаха,че е важна,а именно iSHSHit и бях правил манипулации с нея - имам на мейла два файла завършващи с разширение .shsh и текст в мейла Don't lose this email! ...и аз пазя естествено
до тук всичко прекрасно,след бекъпа в айтюнс реших,че всичко е ок и започнах да ъпдейтвам софтуера на телефона до заветния 6.0.1(10А523) със Model firmware 05.16.07 ...намерих глобулска карта,защото ми беше ясно,че телефона ще бъде отново фабрично заключен след приключване на ъпдейта...активирах телефона и оттам тръгна ходенето по мъките.
телефона не пожела да се джейлбреикне - мъчих се цяла нощ и в 04:40АМ се предадох,нито пожела да направи рестор на бекъпа - дава ми следната грешка iTunes could not restore the iPhone "iPhone" because the iPhone disconnected.
и понеже съм супер скаран с цялата ябълска история и етц...има ли някакъв вариант да възстановя контактите си и бележките,тъй като ще ми отнеме много време,усилия и средства да ги събирам на ново.
извинявам се за дългия пост,готов съм да черпя,плащам и етц...просто ми трябва играчката ми в стария й вид