Проблем със сигнал на iPhone 5
Проблем със сигнал на iPhone 5
Здравейте,
пиша във връзка с лошия сигнал на iPhone 5 от Глобул. Скоро си взех iPhone 4S от Мтел и iPhone 5 от Глобул. Интересното е, че на 5-цата от Глобул му е много слаб сигнала. Когато си седя вкъщи, ако на 4-ката (Мтел) ми е 5 чертички, то на 5-цата (Глобул) ми е примерно 3 чертички, дори 2 или 1 от време на време. А в университета преди време дори в стаите ми изчезваше напълно сигнала.
Много се чудя от къде е проблемът, силно се съмнявам, че е от оператора. По-скоро идва сигурно от апарата.
Някой има ли подобен проблем с 5-цата и знае ли как се решава?
Мерси предварително!
пиша във връзка с лошия сигнал на iPhone 5 от Глобул. Скоро си взех iPhone 4S от Мтел и iPhone 5 от Глобул. Интересното е, че на 5-цата от Глобул му е много слаб сигнала. Когато си седя вкъщи, ако на 4-ката (Мтел) ми е 5 чертички, то на 5-цата (Глобул) ми е примерно 3 чертички, дори 2 или 1 от време на време. А в университета преди време дори в стаите ми изчезваше напълно сигнала.
Много се чудя от къде е проблемът, силно се съмнявам, че е от оператора. По-скоро идва сигурно от апарата.
Някой има ли подобен проблем с 5-цата и знае ли как се решава?
Мерси предварително!
-
- Обратна връзка:
Re: Проблем със сигнал на iPhone 5
Колега,проблема не е в апарата!
От глобул е!Много хора се оплакват от Глобул(включително и аз).
От глобул е!Много хора се оплакват от Глобул(включително и аз).
iPhone 7 Plus 128GB JetBlack
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
Стига бе! 
Аз да не живея в гората...нормално ли е да се губи обхвата в София...?

С нашите оператори е най-нормалното нещо.
На Глобул обхвата се губи напълно на няколко места в офис сграда на бул. България и до само една черта във коридорите на блок в Красна Поляна. И това само аз където съм забелязал че е постоянно...иначе кой знае колко черни дупки има из столицата...да не говорим за останалата част от страната.
Интересно как точно пък допусна да е от апарата?
Мтел ги пазаруват от Епъл, пък Глобул взимат реплики от Китай ли?
На Глобул обхвата се губи напълно на няколко места в офис сграда на бул. България и до само една черта във коридорите на блок в Красна Поляна. И това само аз където съм забелязал че е постоянно...иначе кой знае колко черни дупки има из столицата...да не говорим за останалата част от страната.
Ползвай глобулския със спрян нет, да видиш какъв сигнал ще извади
Калпави са грабулци, в момента в който ми изтече договорът: здравей свиваком!

"Мисля-значи съществувам"
И аз си мислех , че имам проблем с сигнала когато е на 3 G на iPhone 5 от Globul и няколко дни само това проверявах и на края сложих картата с адаптер на Galaxy S3 и видях , че сигнала е точно като при iPhone държи го около 97/100 dBm . Тоест на Globul 3G мрежата е много зле със сравнение на Vivacom ми държи около 50/60dBm . А и на 4S ми правише същото и като сложих на Vivacom сим карта всечко е OK . Та не се притеснявайте. В понеделник ще го отключа и ще пробвам с Vivacom карта и ще пиша как се държи сигнала на IPhone 5.
Последно промяна от wrigli на 09 Дек 2012, 14:42, променено общо 1 път.
Оф мани аз съм точно на бул. България и ми се губи обхвата от време на време... Иначе си мислех да не е някакъв дефект при този конкретен апарат нещо.. явно не трябваше да избирам ГлобулOXYGEN написа:С нашите оператори е най-нормалното нещо.aceprime написа:Стига бе!

Вярно, че при спрян нет сигнала е перфектен... Абе шашава работа.. Напрао нямам думи..Трябва да спреш нета, за да имаш добър обхват..Alxx написа:Ползвай глобулския със спрян нет, да видиш какъв сигнал ще извадиКалпави са грабулци, в момента в който ми изтече договорът: здравей свиваком!

-
- Обратна връзка:
Пробвай ако имаш възможност с една нано карта ако имаш(мтелска) на 5цата да видиш как ще върви 

iPhone 7 Plus 128GB JetBlack
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
ГАдният ГЛОБУЛ Е! И при мен е така,а колегата с м тел няма проблем
Аз на едно и също място с 5-цата (Mtel) съм на EDGE, а с 4S и Ipad 3 съм на 3G. Рестартитрам 5-цата и тя минава на 3G. След няколко минути забелязвам, че отново е на "Е", а другите устройства са си на 3G. За съжаление няма тук в офиса друг с 5-ца за да сравня. За зла участ щом отида в офисите на Мтел да покажа проблема, телефона си минава на 3G
. Не знам какво да направя, но се замислям за сервиз. Лошото е, че му залепих протектори за 50 лв. и ако се наложи замяна отиват по дяволите. Не ми е за парите, но се лепят ужасно трудно и е голяма хамалогия. Дайте съвет.

iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
Пробвайте сим картата на друг телефон или друго устройство и ще видите , че проблема не е в iPhona 5,a в картата и сигнала на оператора .Аз смених карите на iPhona 5 и Galaxy S3 и сега iPhona 5 няма никакви проблеми ама е с Vivatel ,а Galaxy с Globul сега ми прави същото изчезва 3G-то . Тоест проблема е в картата на оператора Globul.
Благодаря, Колега! Смених си картата с нова от Мтел и сега е по-добре, но пак изчезва от време на време. Обаче забелязах, че и на айпада го прави от днес. Явно 3G-то нещо съвсем е сдало багажа в центъра на София.
Хораааа телефоните са ви наред бе! Проблемът е един и в 2g i 3g и се казва ГЛОБУЛЛЛЛЛ!
Само, че моя е от Мтел, но това не е от значение. Всички са един дол дренки.
здравейте, и аз имах същият проблем с глобул. крайно неприятно - когато си иска се скапва и не мога да набирам, когато някой ме набира му дава, че съм извън обхват, а ние сме един до друг, телефона ми е с 5 чертички.
в крайна сметка се чух с глобул и решението се оказа доста простовато
ако имате проблем с глобул и обхвата, фикса отнема 1 минута и той е:
набирате *#21# показва ви се някакво USSD меню, давате dismiss
набирате за 2ри път *#21# - отново същото меню, пак давате dismiss
рестартирате телефона и сте в играта.
нз защо и как точно това помага, явно помага някак си картата да се регистрира в мрежата им.
след тази процедура моят проблем с обхвата изчезна
в крайна сметка се чух с глобул и решението се оказа доста простовато
ако имате проблем с глобул и обхвата, фикса отнема 1 минута и той е:
набирате *#21# показва ви се някакво USSD меню, давате dismiss
набирате за 2ри път *#21# - отново същото меню, пак давате dismiss
рестартирате телефона и сте в играта.
нз защо и как точно това помага, явно помага някак си картата да се регистрира в мрежата им.
след тази процедура моят проблем с обхвата изчезна

Вчера и аз имах същия проблем с Глобул и iPhone 5, не можеха да ме търсят и да получавам SMS, дадоха ми същия код и положението се оправи. На предишния ден си бях купил телефона и новата карта.
Apple iPhone 7 32Gb Black
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
При мен лично този метод няма ефект, не знам при другите как е 

Ето ви отговора на Globul :
Имам същия проблем с обхвата само че с iPhone 4 на Глобул съм, пробвах метода с набирането на кода но не даде резултат