Проблем с гаранционно подменен телефон

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
Emo91

Проблем с гаранционно подменен телефон

Мнение от Emo91 »

Здравейте, преди 10 дни ми подмениха гаранционно телефона от Мтел още в магазина го включихме и искаше да се активира с карта сложихме 1 Мтелска карта след което веднага се активира, картата не беше моя и я върнах на служителката веднага след това сложих моята Глобулска карта намери си обхват и проведох 1 тестов разговор след което махнах картата и го изключих понеже е подготвен за продаване. Днес се появи един клиент включваме телефона слагаме Глобулска карта и изписа No Service или Invalid SIM няколко пъти вадихме и слагахме картата и се редуват тези 2 надписа. Та въпроса ми е какво може да е станало възможно ли е да са ми заключили телефона защото аз лично го видях и говорих с Глобулска карта от него.

В момента няма как да го тествам с Мтелска микро сим защото нямам.
mirage

Re: Проблем с гаранционно подменен телефон

Мнение от mirage »

Какъв модел е телефонът? С коя иОС? Принципно Мтел не предлагат отключени телефони, да не е ФЗ?
iPhone 6S Space Gray 64GB, ФО, iOS 9.3.1
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Сложи му една една Глобулска карта и синхронизирай със iTunes !
Аватар
Emo91

Мнение от Emo91 »

Ако е ФЗ защо ми прие 1 път Глобулската карта. Не мога да синхронизирам с Глобулска защото ми казва че картата не е валидна. Онзи ден в магазина говорих от този апарат с Глобулска карта веднага след като го активирах с Мтелска.

Телефона е iPhone 4 iOS:6.0
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Значи Мтелски телефон става ФО по два начина :

Ако си продължиш договора за мобилна услуга със който е купен телефона на същата тарифа за две години или платиш 150 лева !

Молба за отключване може да подадеш на *88 или на официалния сайт на М-тел !
Аватар
Emo91

Мнение от Emo91 »

Тогава какво е обяснението че говорих от апарата с Глобулска карта ?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Е затова трябва да питаш М-тел но ако не си подавал молба за отключване,която да е одобрена телефона няма как да стане ФО !
Аватар
Emo91

Мнение от Emo91 »

не не съм но и на друг познат след като гаранционно му замениха телефона с нов негови беше ФО и то не за 2 дни като моя..
mirage

Мнение от mirage »

Май е бил ФО за няколко мин/часа, докато не е била все още регистрирана заменената бройка в базата данни на Apple..
iPhone 6S Space Gray 64GB, ФО, iOS 9.3.1
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Няма как да излезне ФО телефон от Мтел , наистина най-адеквано звучи варианта на колегата, че след активацията, от Мтел са включили ИМЕИ-я на тела в списъка със заключени телефони , но за да се заключи( ако изобщо е възможно), трябва да си го закачвал към ITunes , така че и тази теория малко издиша ......... нещо ни спестяваш в обясненията ми се струва , което да разгадае схемата ;)
Аватар
Emo91

Мнение от Emo91 »

Ами точно така както съм го описал в първия пост стана. Мога да си заложа живота че говорих с Глобулска карта тъй като Мтелска микро сим нямам а го тествахме в магазина дали си му работи всичко по мое настояване защото ми се е случвало с чисто нов телефон дефектен микрофон и предпочетох да го тестваме, проведох около 30 секунден разговор след което махнах картата и няколко дни е стоял включен в кутийката след което днес идва клиента ми и почнах да се изчервявам и как да обясня какво е станало...към iTunes го включих след като видях че не работи с Глобулската карта и ми изписа че картата не е валидна. А на carrier си седи на GloBul ама това май и да е ФЗ телефона се появява на кой оператор е картата.
Аватар
knubben

Мнение от knubben »

А с друга глобулска карта пробвахте ли щото има вариант и картата да е дала фира сеш'се ....
Жените са като захарта - сладки са но ти вдигат кръвното !
Iphone 5s 16GB Space Gray ФО iOS 8.4
Iphone 5 16GB Black ФО iOS 9.0.1
Ipod Touch 4 White 32GB + Razer Hammerhead Headphones
Аватар
Emo91

Мнение от Emo91 »

ами тази глобулска карта се ползва на друг телефон с микро сим адаптер и си работи
Аватар
nino_xman

Мнение от nino_xman »

Имаш само един вариант за да ти стане ФО,преподписваш с Ментел си готов.Не подлагам думите ти под съмнение , че си провел 1-н разговор с друга карта ,но сам виждаш че тел. ти е ФЗ към момента.Относно твоя приятел със заменения тел. дето е отлючен,ми просто късмет или пропуск на разсеян служител :)) При подмяна на гаранционен апарат от Мтел плучаваш ребилднато устройство,което отново е закл. към тях.
Поздрави
iPhone5-16GB-FU-iOS 7.0.4-JB
Публикувай отговор