iPad Mini & iPad 4 - първи впечатления

Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
Аватар
VLa-wot

Re: iPad Mini & iPad 4 - първи впечатления

Мнение от VLa-wot »

MacBook Air
Samsung Galaxy S7
stenk

Мнение от stenk »

За мен mini е перфектният размер и не виждам защо да не ползвам и двете си ръце през повечето време :)
Освен това 4:3 ми допада много повече за всичко освен гледане на филми. Игри не играя...

Единственото което ме разколебава малко е липсата на Retina дисплей.
И този обаче е много по-ярък и с по-наситени цветове отколкото спрямо Nexus 7.

Новия конектор не ме притеснява , защото това ще е първото ми устройство от ябълката.
Все пак ще изчакам до след Нова година , защото февруари имам път към Азия и гледам там се предлага на цени като в САЩ . Та купено оттам (510 лева за 16 GB Wi-Fi) цената идва като на Nexus 32GB купен в Европа (около 500 лева за 32 GB). Google имат добри цени единствено в САЩ.
Аватар
Angel-Petkov

Мнение от Angel-Petkov »

Новият iPad е страхотен! И като цветове, и като бързина, и като звук. Камерата също е много добра, особено предната вади супер качество! От няколко часа го базикам и засега не съм намерил някакъв минус.
iPhone 7 Plus / iPhone 6 / iPhone 5C / iPhone 5 / iPhone 4
iPad Pro 12.9" / iPad Air / iPad 4
Macbook Air Late 2011
galant

Мнение от galant »

И аз съм от днес с IPad 4 и просто отново нямам забележки към Ейпълски продукт!
Аватар
ipeichiny

Мнение от ipeichiny »

И аз съм от 5 дни съм с новия iPad 4,бърз е и интернета му е пушка!Лошото е,че на Apple продукт не може да се радваш дълго,в смисъл да си с най-новото и най-доброто-догодина ще излезе кой знае какво iPad 4s или 5?!!!!
iDon't Know Where i'M Going But i'M Sure Where i'Ve Been...
skotis

Мнение от skotis »

От около 2 седмици съм с мини-то и съм изключително доволен. Преди това имах нормален iPad , но минито е по-лек и лесен за държане и носене, освен това влиза в джоб на анцуг =)) . Вярно, не е retina, но на мен не ми пречи, всичко се вижда много добре. Батерията е корава адски много, като на всеки ipad...Колонките са стерео, кооето е добре. Нета е супер бърз, в сратвнение с iPhone 4. Друго хубаво е че може да се държи с една ръка.
iPhone 5G 16GB 6.0.1
iPad MINI 16GB 6.0.1
deepgeorge

Мнение от deepgeorge »

И аз да се похваля с новата си придобивка. От тази вечер съм с iPad Mini 64GB Wi-Fi бял. Страхотна машинка. Още не мога да повярвам как са побрали цял iPad в този изящно тънък и лек корпус. Просто нямам думи. Работи доста по-пъргаво от стария ми iPad 1 и от Nexus 7. Apple определено ще е марката на таблета ми и през следващите 2 години и занапред предполагам.
MacBook Air 13" Mid 2011 / OS X El Capitan 10.11.6 + Win 10 Pro @ Parallels 10
iPad mini 64GB Wi-Fi White / iOS 9.3.4
iPhone 6S Plus 128GB Space Gray / iOS 9.3.4
iPod Touch 3G 32GB / iOS 5.1.1
Apple TV 3rd Gen @ Software Version 7.0
Apple Airport Time Capsule 2TB A1409
Peter1987

Мнение от Peter1987 »

И аз от 3 дни съм горд собственик на iPad 4 wifi 16 Gb и чак сега му свърши батерията и го оставам да зарежда. Бутоните за звука са отдясно, а не отляво както при iPhone и са някакси много нежни, много лесно се натискат. Като за бързина доста по-бързичък си е от iPhone 4. Жестовете са супер яки. Преди да си купя iPad-a играх 30 мин най-малко на iPad mini и останах доста доволен от него. Щях да го купувам обаче имаше само черен, а iPad 4 имаше бял и аз взех последната бройка. 16 Gb защото е по-евтин.
iPad 4 Generation 16 GB Wi-Fi white iOS 7.1.2 (11D257) Model MD513HC/A
karisto

Мнение от karisto »

Мини- то е перфектно! Изключително удобно за работа, много мобилно, леко, работи сравнително бързо и има много добра wifi връзка! За тези размери.....- просто е уникално!
colt45

Мнение от colt45 »

За Коледа подарих на жената една 4ка 64.Не може да се отлепи от нея,което ме радва.Мислех да не я глезя но ми писна да ми казват в магазините ,че нямат налични nexus 7 и след 2-3 питиета отидох до Apple store и поисках най-скъпия таблет/£ 560/.Покупко продажбата беше 2-3 минути/колкото да направя тразакцията/ и го сложих под елхата.Сега чакам да се появи в продажба NEXUS 10 да има с какво да сравнявам/жалко че няма Cellular/но ще го преживея.
Сега по темата,уникален таблет е ,батерията също,дисплея кърти,и от 2 дена тъпча пред 2та модела на MacPro и се чудя дали да не се гмурна в Маc пространството.А имам един Alienware 17R който почти не ползвам.Както и да е,забавлявайте се,пари се печелят и се харчат-кой за кръчми,кой за играчки.
Абе,кефа няма цена пичове!
sdimov

Мнение от sdimov »

Аз като цяло не ги харесвам тези устройства по мои си причини, но в случая всеки си знае какво да си купува. Не знам за вас, но за мен 6 месеца в света на тези технологии и много време.

Не виждам как можеш да се чувстваш прецакан. Едно време всяка седмица излизаше по-добър процесор/видео карта и т.н. Вие искате да си купите нещо и следващите 10 години да е актуално. Няма как да стане. От Епъл не лапат мухи. Видели са, че от конкуренцията пускат нещо по-добро на пазара и те респективно вадят по-добра машинка. Защо да чакат? Да губят пазар, печалба и т.н.

За всичко си има причинно-следствена връзка, че не я виждаме - вече е друг проблем :)
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Привет Колеги,
На някой от Вас направи ли му впечатление, че звука (заключване и отключване) на новия Ipad 4 е по-тих отколкото на старите. Току що установих, че на Ipad 3 на сина ми (с 5.1.1) се чува съвсем нормално докато на моята 4-ка (6.0.1) се чува супер тихо - и двете усилени на едно и също ниво (3 чертички примерно). Не мисля че е от версията на iOs, защото имам iPhone 5 с 6.0.2 и iPhone 4S с 5.1.1 и при тях няма никаква разлика. Много ще съм благодарен на колегите които имат вариант за сравнение и споделят нещо.

Поздрави
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
Аватар
Angel-Petkov

Мнение от Angel-Petkov »

Аз нямам по-стар модел за сравнение, но още като си купих 4-ката и на мен ми направи впечатление, че дори, когато звука е на макс, пак се чува слабичко след заклюване/отключване. Явно си е от самия модел. :)
iPhone 7 Plus / iPhone 6 / iPhone 5C / iPhone 5 / iPhone 4
iPad Pro 12.9" / iPad Air / iPad 4
Macbook Air Late 2011
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Отидох днес в iStyle и разгледах един iPad 3 и един iPad 4. Звука при четворката също бе по-тих отколкото при тройката. И двата бяха с 6.0.1. Явно това е заложено харверно в самия iPad 4 да е с по-тих звук. Поздрави на всички.
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
Аватар
freelanders

Мнение от freelanders »

Ми правилно. Според мен е ненужно силен.
И при мини-то ли е така?
iPhone 5 mtel & iPad mini 3G mtel
Публикувай отговор