Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Колеги втори телефон купувам iPhone5 този път нали уж от UK, запечатан английско зарядно (от търговец от бг) пристига при мен в Доминиканска Република и отново като другия ми който е от щатите нямам 4G мрежа и не мога да пращам SMS_и !!!
Според iTunes е CDMA като гледам кой фирм тегли ! Може ли нещо щото го ресторнах с бекъп от iPhone5 CDMA нещо да се е объркало в настройките му ? Направо съм шах от къде да си купя нормален GSM телефон !
Че съм с мобилен интернет не ми се тегли целия фирмуер да видя дали ще зацепи с iPhone5,1_6.0.1 ****
victor 11
Не е като при iPhone 4S, тук моделите са три. A1428 GSM и A1429 CDMA поддържат LTE, HSPA+ и DC-HSPA, но на различни честотни канали. A1428 работи с AT&T и канадските оператори и поддържа LTE на честотни канали 4 и 17, а A1429 работи с Verizon и Sprint и поддържа LTE на канали 1, 3, 5, 13 и 25. Третият модел - GSM A1429 - e предназначен за всички останали държави. Тоест, ако си си взел iPhone 5 от AT&T или Verizon, общо взето си ограничен до съответния оператор, а твоят очевидно е A1429 CDMA.
Модела го пише отзад на кутията,за да не се мъчиш !
Колега питам може ли да е от UK и да е CDMA . Зарядното му е за английски стандарт !На мен ми пуши главата! Кажи ми какво да гледам за напред и iTunes да не ми тегли тези фирмуери за CDMA и да ми работи 4G и SMSите
Ето ги и кутиите на двата телефона ! И двата не работят на 4G ! И двата теглят фирмуер за CDMA !
ако това от снимката е от телефона да CDMA е. Защо да не може да е CDMA от UK? Това че го поръчваш от .co.uk сайт, не значи че ти го доставят от UK. Половината поръчки от американски сайтове се доставят от Китай или Тайланд.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
И двата ще излязат май CDMA ... ! Със фирмуер от линковете на форума iPhone5,1_6.0.1_10A525_Restore дава грешка че не е за това устройство ! Сега тегля за CDMA ... голямо дърво отнесох май !
И телефоните са с оригиналните си кутии и номерата им отговарят на кутиите!
А това му е кутията от другата страна !
Как до сега никой в България не си купи такъв телефон и да сподели че да не се набутвам втори път по един и същ начин.
edit: CDMA е 100% с фирм за CDMA от форума зацепи веднага за рестор !
Ще се чака май тукашния оператор да пусне апарати и да го вземам кодиран
ако това от снимката е от телефона да CDMA е. Защо да не може да е CDMA от UK? Това че го поръчваш от .co.uk сайт, не значи че ти го доставят от UK. Половината поръчки от американски сайтове се доставят от Китай или Тайланд.
Исках кажа, че ако телефона е купен от англия (съдейки по зарядното) то няма кои да ти продаде Model A1429
(CDMA model).
Факт е че телефона е CDMA ама как не се намери някой да изреве преди мен и да сподели... че вече този ми е втори а на това се казва мазохизъм !
Вече не мине ли рестор с GSM фирм телефон не купувам !
Не мога ! Телефона го купих от търговец в София запечатан ... аз съм в Доминиканска ... сложно е ! Ще отива за подарък някъде ! Само да му намеря собственичка
Аз също не мога да ресторна със iPhone5,1_6.0.1_10A525_Restore но след като го преименувам на iPhone5,2_6.0.1_10A525_Restore всичко си идва на мястото!
Исках кажа, че ако телефона е купен от англия (съдейки по зарядното) то няма кои да ти продаде Model A1429
(CDMA model).
това е американско зарядно за 120-240V
Телефоните ги пусни в ebay и пиши , че са CDMA бързо ще ги продадеш.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
DanteIX написа:
това е американско зарядно за 120-240V
Телефоните ги пусни в ebay и пиши , че са CDMA бързо ще ги продадеш.
Зарядното по английско няма как да стане ! Типично английско е ... имам куп американски стандарт в къщи. И тeхния 220v стандарт е съвсем различен (подобен но с по тънки изходи) !
Да не спорим и за напред ... това е контакт 220v американски стандарт !
victor11 написа:Soze, чакай следващия модел, с този явно не ти върви.
Лесно ти е на теб
Обаче и ти малко ме подлъга на времето с това изречение !
Третият модел - GSM A1429 - e предназначен за всички останали държави.
Tолкова време и да няма кой да съобщи тук за такива телефони от UK !
Накрая ще си включа 4S в зарядното и ще си карам с него и без това с джел ми е по функционален от петицата!
Човека от който го купих каза че са от Англия и че пак заминавал за там. Според зарядното което е в кутията си е за Англия. Сега как се е сдобил с телефона нямам идея че вече и даже не помня обявата от форума коя беше !
Колеги с трети iPhone5 съм вече се хванах за главата ! Тоя поне е GSM платих го за нов а се оказал "рекламен" като пристигна и като че ли поизтърван изглежда ! Та по болката ми отново ...
и този не може да изпраща SMS и вече не знам какво да правя ! Как може да се въведе този SMS център за тия съобщения ?
През iTunes има ли вариант да се зареди ?
Иначе за 4G мрежа се оказа че още нямали ... ще откача. Обаче и никъде по менюто не я намирам опция за LTE (4G)
Вярно на теб колега не ти върви ама хич с 5-те.От това което прочетох и сравних от гърба на кутиите,излиза че наистина черният е CDMA(1,3,5,13,25 LTE band),но бялия си е точно GSM(1,3,5 LTE)A1429.Вероятно всичко е от оператора.
И белия не е GSM по фирмуера с който ресторва си е баш CDMA. Днес най накрая успях да намеря (купя) телефон който да се ресторне с фирм за GSM. Да го купя от София и да е с американско зарядно и да е GSM отключен. (4,17) LTE)