Wifi Слайд бутона е замръзнал на "off" на iPhone 4s

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Petya77

Wifi Слайд бутона е замръзнал на "off" на iPhone 4s

Мнение от Petya77 »

Моля за помощ как да си активирам wi fi бутона. Замръзнал е на оф и е неактивен.
Аватар
gogi71

Re: Wifi Слайд бутона е замръзнал на "off" на iPhone 4s

Мнение от gogi71 »

Settings>General>Reset>Reset Network Settings
Petya77

Мнение от Petya77 »

Пробвах вече така, но не става.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Ползвай гаранцията на телефона!
ivo554

Мнение от ivo554 »

Здравейте. Имам проблем с wifi-то, постоянно се изключва от самосебеси... работи 2 3 минути и спира. Понякога трудно се свързва, не може да намери мрежата също и също така бутона on/off понякога замръзва на off. Пробвах какво ли не... Reset network settings,Reset през Itunes,Reset на рутера,даже ъпдейтнах на 6.0.1 и пак имам същия проблем. Моля ви ако може да помогнете по някакъв начин, ще съм ви много благодарен.
Iphone 5 64gb

MacBook Pro

G55 AMG
MaxT

Мнение от MaxT »

Върнах моя гаранционно за такъв проблем и след 3 дена отивам да си прибера чистак новия 4S. =))

С малкото изключение, че на мене понякога Wi-Fi цялото ми ставаше сиво и пишеше No Wi-Fi.
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
mbrizov

Мнение от mbrizov »

Съжалявам за дългия пост, но искам внимателно да обясня проблема си.
Колеги, моля помагайте! Имам iPhone 4s закупен втора ръка. Телефона е в гаранция(според iTools), но нямам документи (затова не мога да се обърна към гаранционен сервиз). Имам абсолютно същия проблем с Wifi (Wifi Слайд бутона е замръзнал на "off"). Версията на софтуера ми е 6.0.1. Пробвах следните решения:

1) Restore на операционната система -> без резултат
2) Settings/General/Reset/Reset network settings -> без резултат
3) Прилагане на топлина върху телефона -> ВРЕМЕННО ПОДОБРЕНИЕ-> Нали знаете, че зарядните за лаптопите греят. Като си сложа телефона в/у зарядното за 10мин. wifi и bluetooth се оправят за около 15мин. След което Wifi не може да намери мрежа, а в менюто за bluetooth се върти един индекс (като на клипче на youtube).
4) От youtube https://www.youtube.com/watch?v=pU-BMdtAWvE видях че (противно на всякакви правила за електрониката) ако телефона се постави във фризер за окло 30-40мин. проблема се решава.-> ВРЕМЕННО ПОДОБРЕНИЕ->Wifi и bluetooth се оправят за около 5мин (докато телефона се стопли). След което Wifi не може да намери мрежа, а в менюто за bluetooth се върти един индекс (като на клипче на youtube).
Обикновено прилагах методите 3 и 4 в комбинация с 2.

Нямам SHSH bloоbs за 5.1.1 (Купих го с IOS6 и си запазих SHSH за 6.0.1)

Предполагам проблема се крие в недобрия контакт на Wifi+bluetooth модула(чипа) с дънната платка. Като аргумент за това си твърдение, прилагам метод 4 и наличието на евентуален конденз в телефона който би подобрил връзката на модула с "дъното".

Ходих на сервиза в студентски град http://gsmservice24.com/%D1%80%D0%B5%D0 ... B0-iphone/ за презапояване. -> НИЩО

Сега си мисля за два варианта:
-Да видя какво, ще направят в Алекссервиз
-Да пробвам метод 5) https://www.youtube.com/watch?v=7E34y9l49Zc

Телефона много ми харесва и искам да си го запазя. Моля за всякакви съвети и акъл. Още веднъж, съжалявам за дългия пост :&
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Първия,вариант!
Вариант две,не го опитвай!!!!
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Аз имах запитване в Крийтив Център и от там ми обясниха,че не трябва да нося никакви документи,нито кутия. Само ми казаха да нося карта на оператора към който е заключен. Това става въпрос за международната гаранция от Епъл.
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
mbrizov

Мнение от mbrizov »

Само ми казаха да нося карта на оператора към който е заключен.
За съжаление нямам карта. Заключен съм към swedish telenor. Дали ако им се примоля може да се уреди нещо ?:-/ Иначе благодаря МНОГО за бързите отговори.
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Казаха,че ще им трябва,защото ще ресторват телефона и после ще трябва да го активират.
- Steve Jobs
mbrizov

Мнение от mbrizov »

Мерси много за съветите. Понеже имам x-sim, смятам сам да направя рестор и да го активирам пред тях. В понеделник ще ходя и ще пиша как е минало. o:|
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

С X-SIM мисля,че няма да може да го активираш...
- Steve Jobs
mbrizov

Мнение от mbrizov »

С X-SIM мисля,че няма да може да го активираш...
Става. Правил съм го. Трябва да въведеш кода на оператора към който си заключен (swedesh telenor: 2400885) и да изчакаш малко да намери обхват. После телефона си мисли, че си с оригинална шведска карта. Например за да ползваш мобилен интернет трябва да си пуснал опцията Data roaming (защото видиш ли не си във Швеция, а в България). Това обаче по никакъв начин не се отразява на сметката ти. Стискайте палци да всичко да мине наред в понеделник и да го вземат:)
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

ОК,в интерес на истината не съм пробвал. Успех с връщането!
- Steve Jobs
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

В криейтив заменят(НЕ РЕМОНТИРАТ!!!) само гаранционни телефони, закупени от Apple retail store, т.е. ФО. Продадените от оператор са си операторска грижа, не се заблуждавайте. На теб са ти "бъцнали" рестор, защото винаги са любезни - на мен ми смениха безплатно извънгаранционно дисплея на мака(месец и кусур след това), защото го признават за траен дефект.
"Мисля-значи съществувам"
Petya77

Мнение от Petya77 »

От всичко което прочетох до тук, май никой не е отстранил този проблем. Дано от М тел да ми го заменят.
gqbriel

Мнение от gqbriel »

А всички с този проблем ли сте с jalbreak,някой да е на Io6 6.0.1 или Ios6?
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Днес имах запитване пак към Creative Center за това относно със замяната. Ето и отговорът :

Здравейте,

При хардуерен проблем се заменя устройството с ново.Поддържаме само телефони закупени от ЕС, без значение дали са заключени или не.В случайте, когато са заключени е необходимо да представите карта на съответния оператор за да можем да активираме телефона и да направим пълни тестове.

Поздрави!
- Steve Jobs
mbrizov

Мнение от mbrizov »

При хардуерен проблем се заменя устройството с ново.Поддържаме само телефони закупени от ЕС, без значение дали са заключени или не.В случайте, когато са заключени е необходимо да представите карта на съответния оператор за да можем да активираме телефона и да направим пълни тестове.
Много точно казано! Преди 15 мин. ми взеха телефона, без гаранционна карта. Бяха така добри да го вземат с x-sim след като им обясних, че може да се активира. Не мога обаче да си намеря оригиналния сим-холдер. Знае ли някой откаде може да се закупи само той(сим-холдер)
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Защо ти е? Щото и моят не е оригинален.
- Steve Jobs
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Дончос, тенкю. Това е ново.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Исках да кажа,че заменят телефона дори и да е заключен към оператор,стига да е закупен от ЕС,а не е задължително да е ФО и да е купен от Apple Store!
- Steve Jobs
gqbriel

Мнение от gqbriel »

Точно,само да е купен в ЕС е достатъчно - което е най-големия плюс,на 4-ката...
Petya77

Мнение от Petya77 »

При мен проблема се получи след като ъпдейтнах с новата iOS 6.0.1. Моят съвет към тези които все още не са го направили да се въздаржат засега.
Публикувай отговор