Отключване СИМ след края на договора?
Re: Отключване СИМ след края на договора?
Не, договор за 12/24 месеца, ако има лизинг+лизинга и тогава се отключва. Ако искаш да го отключиш веднага - плащаш всичко това веднага, ако не - когато изтече срока на договора/лизинга.
Поздрави,
Понски
MacBook 6,1 Core 2 Duo 2,26Ghz 8Gb | Mac OS X 10.8.5
MacBook 7,1 Core 2 Duo 2.4GHz 8Gb | Mac OS X 10.9
iPhone 3GS 16Gb | iOS 6.1.3
Понски
Значи относно отключването като си платиш всички такси и т.н. казвам при мен какво беше:
- Глобул, исках да купя в брой 4S и да платят всичките такси ( 12 по 25лв) и да ми го отключат. Казаха че нямало как и ще се отключи апарата след като изтече договора независимо дали съм предплатил таксите по договора.
Това ми го казаха по *123 като ме прехвърлиха на някаква мениджърка. Бях и в централен офис на Глобул за да се подсигуря - съшото.
Ако някой е постигнал друго практически, нека да сподели.
- Глобул, исках да купя в брой 4S и да платят всичките такси ( 12 по 25лв) и да ми го отключат. Казаха че нямало как и ще се отключи апарата след като изтече договора независимо дали съм предплатил таксите по договора.
Това ми го казаха по *123 като ме прехвърлиха на някаква мениджърка. Бях и в централен офис на Глобул за да се подсигуря - съшото.
Ако някой е постигнал друго практически, нека да сподели.
iPhone 6+
Искат да мине половината от договора, 6/12м и 12/24м и го отключват. 4 и 4S ги отключват, 5 засега като го пуснат няма да го отключват преди средата на договора
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
Току що отново говорих с една операторка и процедурата е следната. Сключва се договор за 12/24 месеца. После се плащат вноските на апарата + вноските за месечният абонамент и се прекратява договорът (тоест се плащат неустоики). След това в случай, че искате да си ползвате същият номер може да се възстанови за 24 ч и сумата от 12 лева.
iPhone 5 16GB, FW: 9.0.2. ФO
Да, да а като прекратят договора нали ще ти изгорят 12/24 месеца такси и реално тоя телефон ти излиза 1300 лв.. ? И нов договор наново ли?
iPhone 6+
номера го възстановяваш ако си го искаш, не е задължително. аз така направих тогава с 3гс-а. изплатих договора платих 12лв и си взех номера обратно с 1г договор от 12лв на месец който все още си ползвам на 4са а 3гс е в баща ми със вивакомска картаdonpeev написа:Да, да а като прекратят договора нали ще ти изгорят 12/24 месеца такси и реално тоя телефон ти излиза 1300 лв.. ? И нов договор наново ли?
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
Мисълта ми е, след като платиш "неустойката" за 12м после наново ли си плащаш тези такси или си ползваш този план за година напред?
iPhone 6+
Това дали възстановяваш/преподписваш или не си е твой избор. Въпроса е, че след като си платиш таксите (за целия срок на договора + лизинга) ти се отключва телефона, тъй като договора ти се смята за изпълнен, независимо от това, че е предварително.
Поздрави,
Понски
Понски
Да, мой познат, който се наложи да замине за по-дълго в чужбина и искаше да си използва апарата там с местна карта.
Поздрави,
Понски
Понски
не подвеждайте човека с недомлъвки! изплатиш ли договора, той се прекратява. следователно трябва да подпишеш нов ако искаш да си имаш глобулския номер които ти дадат, ако не искаш си ползваш телефона вече с която карта си искаш. но платиш ли го предварително той се прекратява и неможеш да го ползваш вече.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
Ето това исках да чуя. Излиза че Айфон за 989лв + 12 по 25лв = 1289лв /примерен план на мобилен оператор при плащане в брой/. Както и че, за да ти се отключи телефона и да го ползваш към Виваком примерно както нямат Айфони, по добре си купи ФО от колкото 3249 разправии с операторите и даже по-висока цена.DanteIX написа:не подвеждайте човека с недомлъвки! изплатиш ли договора, той се прекратява. следователно трябва да подпишеш нов ако искаш да си имаш глобулския номер които ти дадат, ако не искаш си ползваш телефона вече с която карта си искаш. но платиш ли го предварително той се прекратява и неможеш да го ползваш вече.
iPhone 6+
-
Мен,ако ме питате,операторите слагат изключително високи цени на телефоните.Освен,ако няма някаква голяма отстъпка,не бих си купил телефон,нито от Мтел,нито от Глобул.
Iphone 6 16gb Space Gray
Macbook Air 13' 256gb SSD i5 mid-2013
Macbook Air 13' 256gb SSD i5 mid-2013
Ако това с подвеждането се отнася до мен, то нека да те попитам дали някъде съм написал нещо за продължаване на абонамент с който и да е оператор в българия? Говоря за отключване след край на договор, дали ще подновяваш или не си е изцяло твой избор. Напълно логично е, че ако не си подновиш договора си губиш номера.DanteIX написа:не подвеждайте човека с недомлъвки! изплатиш ли договора, той се прекратява. следователно трябва да подпишеш нов ако искаш да си имаш глобулския номер които ти дадат, ако не искаш си ползваш телефона вече с която карта си искаш. но платиш ли го предварително той се прекратява и неможеш да го ползваш вече.
Поздрави,
Понски
Понски
- badazzcska
Здравейте колеги, скоро ще си взема iPhone 4s от шефа ми който е купен от глобул и най-вероятно е кодиран! Искам да попитам ако при взимането на телефона е подписан договор примерно едногодишен и той изтече, но след това го преподпишеш телефона отключва ли се след първата година и изтичането на първия договор или трябва пак молба да пишеш и така нататък?!
iPhone 4 6.1 ФО evasi0n 1.2
iPad 2 Wi-Fi 5.1.1 Jailed
iPad 2 Wi-Fi 5.1.1 Jailed
След изтичане на договора, шефа ти трябва да пусне молба за отключване до глобул. Гаранционната карта е на негово име предполагам, за това само той може да пусне молба. Преподписване не е необходимо в случай, че договора е изтекъл нормално. Ако си искаш номера, да трябва да подпишеш за още там колкото решиш, 1,2,3 години. Но това преподписване си е личен избор.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
@certomaz - Другарю, вместо да философстваш и да си чешеш пръстите вземи прочети, какво ти пишат хората преди теб!
Иначе аз последвах съветите на DanteIX (за което съм много благодарен) и като краен резултат: отключен телефон, 14 месеца преди края на договора безплатно и дори без да съм си изплатил телефона! Разбира се ще отида да си платя останалите вноски за апарата, защото така би направил един съвестен човек.
В подписа ми можете да видите към кой мобилен оператор ми беше заключен телефона. Според мен причината да ми отключат телефона само след като пуснах молба към тях е защото:
1. Ползвам услугите им от 10+ години
2. Лоялен клиент съм - нямам нито едно просрочено плащане
3. Плащам големи сметки - около 180-190 лв месечно, а не съм фирма.
4. Винаги си купувам телефоните от тях.
Изброените причини със сигурност са повлияли, така че като съвет от мен е да ги имате предвид тези неща, когато пускате молба и да не очаквате чудеса ако не сте лоялен клиент.
Поздрави,
С. Димов
Иначе аз последвах съветите на DanteIX (за което съм много благодарен) и като краен резултат: отключен телефон, 14 месеца преди края на договора безплатно и дори без да съм си изплатил телефона! Разбира се ще отида да си платя останалите вноски за апарата, защото така би направил един съвестен човек.
В подписа ми можете да видите към кой мобилен оператор ми беше заключен телефона. Според мен причината да ми отключат телефона само след като пуснах молба към тях е защото:
1. Ползвам услугите им от 10+ години
2. Лоялен клиент съм - нямам нито едно просрочено плащане
3. Плащам големи сметки - около 180-190 лв месечно, а не съм фирма.
4. Винаги си купувам телефоните от тях.
Изброените причини със сигурност са повлияли, така че като съвет от мен е да ги имате предвид тези неща, когато пускате молба и да не очаквате чудеса ако не сте лоялен клиент.
Поздрави,
С. Димов
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Apple Watch Space Gray
MacBook
Четох темата, но не ми стана напълно ясно нещо. Имам една 4ка, взета е на лизинг за 2 години от Глобул. Лизинга е изплатен, но договора изтича 03.2013. Има ли вариант да се отключи сега или трябва да изчакам до март месец ?
Чакаш докато изтече периода на договора, независимо дали е предплатен.
iPhone 6+
Мине ли една година от договора за мобилна услуга,може да подаде молба за отключване в Глобул!!
Няма значение че договора е за две години!
Няма значение че договора е за две години!
Мерси много, днес бях в един офис на Глобул и ми казаха, че трябва договора да е изтекъл но момичето не беше много сигурно. Ще пробвам в някой друг офис.
отиди в главен офис на Глобул не в някакви малки квартални. отключват го след половината от договора минимум минал (6/12, 12/24) обикновено обаче искат да платиш остатъка от договора и да го прекратиш. след това ако искаш подписваш нов за да си запазиш номера или си вършееш с друг оператор по желание, с вече отключения телефон. Аз лично се отказах да го отключвам и съм на път да си остана само с Глобулския. Новата политика на Виваком не ми допада. отношението им към клиент от 8-9 години с нито една забавена фактура е като към крайпътно дърво.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
Аз имам следния въпрос. Купих си една 4ка за втората карта, но е заключен към М-тел. Телефона е купуван преди повече от 2 години от неизвестен за мен човек. Дали ако пусна молба за отключване ще ми бъде отклчен без пари?
Някой да има опит с това?
Някой да има опит с това?
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Apple Watch Space Gray
MacBook
- snooperchi
Честно казано зависи дали ще попаднеш на служител. Аз днеска ходих да пусна "молба" за отключване, защото ми изтича договора днес, а вече бях преподписал с 5цата и човека ме пита само за номер ( дори лична карта не ми е искал ) и се обади по телефона (говори с някой от шефовете явно ) и каза, че до 48 часа телефона трябва да работи с други оператори. Това беше цялата работа. Но при теб не знам как ще стане, може да искат собственика ( на когото е телефона и който го е взел първоначално от Мтел ) да е там... знам ли, но като цяло не пречи да отидеш да се опиташ, може да ти върже. 

А има ли някакъв вариант без прекратяване на договора, защото телефона и договора не са на мое име, взех го 2ра употреба. Имам само гаранцията / факурата и знам че телефона е изплатен и съответно е взет друг айфон, а договора изтича на 03.2013. Просто искам да си знам правата като отида, защото ми омръзна от некомпетентни служители, май когато трябва да свършат нещо трябва да им кажеш точно какво да направят.....