MacBook Pro???

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Аватар
naynick

MacBook Pro???

Мнение от naynick »

Хора дайте малко съвети, търся си лаптоп и съм се спрял на мака 2.4 версиятя 15 инча, гледам обаче и други като дел или сони с почти същите параметри и на половин цена! Заслужава ли си да дам 2000$ за мака и ли ще плащам само заради името на епъл
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Аватар
deezel - download.bg
Обратна връзка:

Re: MacBook Pro???

Мнение от deezel - download.bg »

Заслужава си! =:)
Darin Dimitrov - Download.BG Magazine
iPhone 16GB Firmware 2.2 PWNED + MacBook Air + Super Drive + Apple Remote x2 + iMac 24'+ AirPort Express + Nokia N95 + Nokia N800 Internet Tablet OS 2008
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

В момента плащаш само заради името на Windows и горчиво съжаляваш. Вземи си Mac и ще разбереш за какво си платил.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Трънки и глогинки :)
Адаме, доста скъпо удоволствие е да изръси 2000 долара, за да разбере... ами ако не му хареса ;)
Нещо по-конкретно като предимства да изтъкнеш? И не ми излизай с "по-стабилна OS" и прочие, защото това изцяло зависи от потребителя.
Ами ако е геймър - ще си купи Мак и такова дърво ще изяде, че... :)

За casual потребителя, Windows си е най-подходящата операционна система.

п.п.
Навремето масово хората си слагаха Линукс (даже не си го слагаха те, ами викаха други хора), защото беше един вид гъзария. И какво правеха реално с Линукса? Влизаха да чатят от него... под графична среда...
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Sisq0 написа:Трънки и глогинки :)
Адаме, доста скъпо удоволствие е да изръси 2000 долара, за да разбере... ами ако не му хареса ;)
Нещо по-конкретно като предимства да изтъкнеш? И не ми излизай с "по-стабилна OS" и прочие, защото това изцяло зависи от потребителя.
Ами ако е геймър - ще си купи Мак и такова дърво ще изяде, че... :)

За casual потребителя, Windows си е най-подходящата операционна система.

п.п.
Навремето масово хората си слагаха Линукс (даже не си го слагаха те, ами викаха други хора), защото беше един вид гъзария. И какво правеха реално с Линукса? Влизаха да чатят от него... под графична среда...
Подкрепям 100%.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Адамов никога не е бил кежуъл. Ползвайте си уиндосчетата вие. На мен идеята ми беше, че ако си купи мак определено няма да плати за марка. А щом се чуди дали да не си купи значи парите не са проблем. Лично мен единственото нещо, което може да ме накара да си махна мака от моя комп е че е хакинтош (и от време на време бъгва, което е нормално). Но ако имам истински мак - ехааааааааа е*ем ти и windows-ската по**рня!!!25 години от нещастния ми животец трябваше да минат за да осъзная, какво е това истинска стабилна операционна система.

п.п. не съм геймър, но всичко до сега дето съм искал да играя, съм го играл.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
cristiano_sv

Мнение от cristiano_sv »

Аз само съм поразцъквал леко и смея да кажа че разликата е същата като на Bentley и VWGolf !!!
Glory Glory Man United!!!
pavelsofia
Обратна връзка:

Мнение от pavelsofia »

Аз не съм от запалените по Apple. От около 2 седмици имам MacBook. Мога да кажа, е си струва парите до последната стотинка дори само за хардуера. Освен операционната система тези лаптопи идват с доста полезни приложения.
Ако си купиш Сони:
- Тогава плащаш 50% от парите само за името - при това за име на компания без много традиции в IT.
- Обикновено се продава с Windows Vista - а това е такава боза, която най-добре да изтриеш и да инсталираш пиратско XP.
А) Защо ще плащаш около 100 евро за уиндоус, който ще изхвърлиш на боклука (където му е мястото)
Б) Много вероятно половината неща да не ти работят, защото има драйвери само за Виста.

Не сравнявай параметрите на Mac и PC 1:1. Mac-а е много по-производителна машина. Ако вземеш двуядрен Мак на 2.4ГХц по бързодействие може би се равнява на 3.4ГХц PC с Виста. А такива мощни лаптопи до колкото знам няма.
Просто да сравняваш MacBook със Сони Вайо е все едно да сравняваш Iphone със Сони Ериксон - и двете са телефони, но нямат нищо общо.

Аз лично бих те посъветвал да не се изхвърляш на MacBook PRO, а да направиш като мен. Минах от 15.4" PC на 13.4" MacBook (не PRO). Цената е около 1400 долара с много добри показатели (със сигурност поне два пъти по-бърза машина от Сони Вайо за същите пари). Лаптопа е изключително лек и удобен за работа. Батерията му кара около 4 часа. Има невероятна камера и всички останали екстри.

Относно Линукса - не съм съгласен с Sisq0. Отминаха отдавна времената на линукси в текстов режим. Сега има Убунту линукс, който по популярност се нарежда заедно с MacOS и изпреварва няколко пъти Виста. Просто времената, в които имаше само Microsoft и трябваше да се примиряваме с увиснали приложения и сини екрани отминаха.
Iphone 16GB v.1.1.3 -> v.2.1. (JonnyBravo custom firmware); Mobileinstalation patch
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Павел, малко се поизхвърли. Потребителте на Линукс от всичките му разновидности са под 1%. МакОС ползват около 7%, всичко останало е при Бил Гейтс.
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Така и така сте отворили темата - искам да помоля някой от хората който ползват MacOS да дадат повече информация какво е толкова хубажото в тази ОС. Не искам да обидя никой, просто ми е интересно. Аз си качих MacOS (разбира се хакинтош), защото на всякъде четех много добри отзиви за него. Обаче останах неприятно изненадан. Така и не разбрах каква работа мога да свърша с нея. Долу има наредени някъкви дървени приложения, които дори не се отварят и достатъчно бързо. Графични ефекти не видях (то май и драйвери за видеото нямам). Може би с външни приложения OS-а става добър, но чистият MacOS не ме грабна с нищо. То и при Windows-а е същото де, но там поне знам какви програмки да си сваля и вече да почне да върши работа.
Под работа разбирайте - гледане на филми, слушане на музика, разглеждане на страници, чат, email и офис приложения.
Не знам и защо плюете по Vista-та. Сега ако се мъчите да подкарате Vista на компютър от преди 3 години сигурно е боза, но на съвременне настолен (подчератавам НАСТОЛЕН, мразя лаптопите) компютър върви повече от добре.
pavelsofia
Обратна връзка:

Мнение от pavelsofia »

Тони, стари са ти данните. Гледах преди време разни статистики в нета, ама сега не мога да ги намеря и да не спамим темата. Вярно е, че ундоусите все още доминират в света, но процентите далеч не са точно каквито казваш. И Мак потребителите са повече от 7%, а само Убунто линукс потребителите са почти колкото тези с Мак. Ако ми остане време ще намеря информация в нета и ще ти я пратя на лична.
Iphone 16GB v.1.1.3 -> v.2.1. (JonnyBravo custom firmware); Mobileinstalation patch
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Павка, аз със стара информация не работя. Има Гугъл, лесно се вижда. Ето ти един линк от Wikipedia - http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_shar ... ng_systems" onclick="window.open(this.href);return false;
Иначе съм виждал статистика, че Firefox е с 96% пазарен дял, Линукс с 85%, ама хич не вярвам на тези неща.
Totopz, задава доста добри въпроси и ще се радвам някой по-добре запознат да отговори. Аз мислих да си взема Макбук Еър, но освен дизайн нищо друго не ме привлече. Направен е за идиоти, ограничен максимално и с минимален шанс да качваш каквото ти трябва. Това е и основната причина МакОС да е по-стабилна. Аз нямам грижи с Windows, защото винаги знам какво правя. Според мен плащаш точно толкова за името, колкото и за Сони. Вземи си Toshiba, Acer или Dell. Прилична цена и прилично качество.
Аватар
cvalio

Мнение от cvalio »

Apple ще сваля цените на лаптопи

(TechNews.bg - 04 Август 16:18)

Анализатори очакват модели за по-малко от 1000 долара
С няколко нови модела лаптопи Apple ще се завърне на американския пазар за мобилни компютри с цена под 1000 долара, прогнозират анализатори от инвестиционната банка Piper Jaffray.
По-евтините MacBook, както и нови MacBook Pro се очакват в магазините през септември. ..........

iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Аватар
I.Netsov
Money Maker
Обратна връзка:

Мнение от I.Netsov »

totopz написа:Така и така сте отворили темата - искам да помоля някой от хората който ползват MacOS да дадат повече информация какво е толкова хубажото в тази ОС. Не искам да обидя никой, просто ми е интересно. Аз си качих MacOS (разбира се хакинтош), защото на всякъде четех много добри отзиви за него. Обаче останах неприятно изненадан. Така и не разбрах каква работа мога да свърша с нея. Долу има наредени някъкви дървени приложения, които дори не се отварят и достатъчно бързо. Графични ефекти не видях (то май и драйвери за видеото нямам). Може би с външни приложения OS-а става добър, но чистият MacOS не ме грабна с нищо. То и при Windows-а е същото де, но там поне знам какви програмки да си сваля и вече да почне да върши работа.
Под работа разбирайте - гледане на филми, слушане на музика, разглеждане на страници, чат, email и офис приложения.
Не знам и защо плюете по Vista-та. Сега ако се мъчите да подкарате Vista на компютър от преди 3 години сигурно е боза, но на съвременне настолен (подчератавам НАСТОЛЕН, мразя лаптопите) компютър върви повече от добре.
Логично същото което каза за старите щайги и Виста би могло да се отнася и за твоя комп и МакОС. Дървените икони както се изрази, отварящи се бавно всъщност не се отварят бавно. Като цяло в началото е малко парализирано докато свикнеш с навигацията, доста по различна от уиндолс, но определено Епъл си заслужава много повече не само заради дизайна а и заради операционната система. И като за край подкрепям мнението за МакБук вместо МакБук Про, 1вия ми лаптоп беше 15 инча лайлд скриин ( около 4кг ) после си взех 12 инча и нещо ( около 2кг ) и да ви кажа разликата си е разлика. Опитай да носиш 15 инчов лап топ цял ден на гръб или на рамо и ще разбереш за какво говоря. А и + това с новите технологии ( HD ТВ + кабел за връзка с ПЦ или Лап топ ) малкия и компактен МакБук е едно прекрасно и приятно предложение от Епъл. Това е моята следваща цел и мисля да изчакам септември да видя какви оферти ще се появят от Епъл ако ли не направо си взимам един Мак Бук и това е :)
Using MacBook Air + MacBook Air SuperDrive + iPhone 2g with 8GB storage and FW 1.1.4
vasoto

Мнение от vasoto »

Ползвам MacBook Pro 17" от 2 години и съм много доволен от него. Преди това работех на Windows и Linux, но сега работя само с MAC OS.
Относно игрите винаги може да си напрвиш dual-boot и да сложиш Windows. Ако търсиш добра машина според мен вариантите са Apple, Alienware и Dell.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

То Alienware пак е на Дел, ама ги няма в България. Цената им също е доста солена и ако не е хард геймър, няма смисъл да се изхвърля.
vasoto

Мнение от vasoto »

anthony написа:То Alienware пак е на Дел, ама ги няма в България. Цената им също е доста солена и ако не е хард геймър, няма смисъл да се изхвърля.
Не само хард геймърите имат нужда от бързи машини :)
Аватар
kati_09

Мнение от kati_09 »

vasoto написа:Ползвам MacBook Pro 17" от 2 години и съм много доволен от него. Преди това работех на Windows и Linux, но сега работя само с MAC OS.
Относно игрите винаги може да си напрвиш dual-boot и да сложиш Windows. Ако търсиш добра машина според мен вариантите са Apple, Alienware и Dell.
Момчета, а какво мислите за Тошиба? Аз във всеки случай ще трябва да си взема някакъв ноутбуук преди да замина за САЩ да следвам, че то там няма как. Спряла съм се на един седемнадесединчов модел на Тошиба, който си е бая скъп направо като МакБуукПро, обаче може би малко ме е страх да си взема Мак, защото никога не съм работила с тяхната операционна система. А пък за парите не е проблем, защото нали все пак ако ще си вземаш нещо, поне да знаеш че ще си струва, ще е качествено и ще можеш да го ползваш пълноценно поне 2-3 години (дори ако трябва да работя цяло лято). А честно казано не знам и дали ще е по добре да си го купя от тук или да си го взема от САЩ o_O
iPhone 2G 8GB v.2.2.1
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

В САЩ ще ти е доста по-евтин при всички положения. 17" за жена си е сериозна работа, ако мислиш да го мъкнеш много. Тежи си доста.
vasoto

Мнение от vasoto »

Тошиба не съм ползвал, но съм чувал за доста проблеми с тях. От по-евтините мога да препоръчам Fujitsu-Siemens (моделите Amilo) имах такъв и 6 години работи без проблем, скоро му умря видео-картата и нямаше смисъл да я подменям.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Никога Фуджитсу. Тошиба са добри и сервизът им също. Говоря на база много опит. Просто продавам всички марки и това ми е работата.
Аватар
I.Netsov
Money Maker
Обратна връзка:

Мнение от I.Netsov »

Моята препоръка за kati_09 е да си вземе лаптопа от САЩ. за информация погледни bestbay.com ili wallmart.com ili target.com
Имаше и едно circo city или нещо от сорта не си спомням вече но определено има промоции. В зависимост от това кога смпташ да заминеш. Септември на 11ти правят страхотни отстъпки. За 4ти Юли също, за Мемориал Дей и за Фадърс Дай също.
И също така за следване ти препоръчвам малък лап топ. 12-13 инча. Лек и компактен за носене, лесно ще ти се побира на бюрото или чина и няма да ти е тежко да го разнасяш. В този случай ти препоръчвам Мак Бук, белия е страхотен, лек и компактен. А с операционната ще свикнеш бързо. Ако ли не. На МакБук можеш да качиш ХР.
Успех.
Using MacBook Air + MacBook Air SuperDrive + iPhone 2g with 8GB storage and FW 1.1.4
Аватар
kati_09

Мнение от kati_09 »

Мерси много на всички, май наистина ще трябва да се откажа от това да е толкова голям, а може би наиситна там е по евтино. Относно това кога ще заминавам, ще е догодина чак, но аз от сега си правя плановете :))
iPhone 2G 8GB v.2.2.1
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

За лаптоп не бих препоръчал нищо друго освен Apple, Dell, HP (нe HP-Compaq) може би и Asus
За мен Toshiba правят батерии, макар че правят какво ли не.
Според мен по-добре лаптопа да е от компания която се занимава предимно с компютри.
Същото се отнася и за Acer, Fujitsu-Siemens и тем подобни.

Относно операционните системи мога да кажа, че на всеки му е трудно и некомфортно при замяна на нещо ползвано с години с нещо ново и прави сравнения между старото с което е свикнал (в случая Windows) и новото (Mac OS).
Отначало винаги се намират "недостатъци" на новия продукт, но с течение на времето тези "недостатъци" се превръщат в предимства. С времето потребителя свиква и разбира, че е имало и друга алтернатива и се чувства сякаш е бил роб на стария продукт.
Това не означава че в 100% от случаите потребителите са доволни от новия продукт. Винаги има такива които не са доволни и се връщат към употребата на стария.

Неприятното при Mac OS е, че не може всеки потребител да си го инсталира на обикновенното PC, просто за да види дали ще му допадне, а и дори да го подкара това не означава, че ще работи както би работил на Mac.
За да разбере истинските предимства трябва да има Mac машина, която всички знаем не е по джоба на всекиго, точно тези причини спъват имиграцията към Mac OS.

Съвета ми е, ако имате възможност "поиграйте" си с Mac OS, като ако има някого който може да покаже някои от предимствата на ОС-а ще е от полза.
Аватар
naynick

Мнение от naynick »

Благодаря на всички за отговорите и мненията и аз май мака ще взема, но днес попаднах на новия сони вайо zw с процесор 2.5, 4 гб рам, 400 гб хард, звучи супер и цената е 1700$! А наистина ли 2.4 версия на мак се равнява на доста по-мощен PC, a и ако някой иска да сподели впечатления от мак като оперцационна система ще е супер, както и за това дали мога да изтегля офис за мак че и той струва 150$
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Публикувай отговор