Здравейте,
Не съм сигурен кога се появи проблема , забелязах го от няколко дни насам. Датата на иконката с календара не се обновява сама и автоматично. След като стане 0 часа би трабвало датата да се смени , да ама не , стои си вчерашната дата. Като отворя календара датата се сменя вътре , часа си е верен ,но на самата иконка продължава да стои вчерашната дата. Единсвения вариант за нормализиране е "респринг". С една дума - иконата на календара не работи както трябва.
Ето и в момента на иконката стои дата "13 петък". А вече е почти 9 часа.
Някой с подобен проблем или съвет или насока - струва ми се не е нормално?
Телефона е този от подписа и е ъпдейтнат с преподписан къстъм чрез iFate. Всичко друго работи повече от нормално.
Странен незначителен проблем с датата на календара
Странен незначителен проблем с датата на календара
iPhone 4 ,6.1, BB 4.12.05 , Jailbreak evasOn 1.2, ФЗ Глобул
Пазаруване от "eBay" , "sportsdirect" и др. контак на лично.
Re: Странен незначителен проблем с датата на календара
Моя не е джейлнат и при мен го прави. Рядко но го прави. Не знам от къде идва проблема
iPhone 4S 16gb iOS 5.1
Re: Странен незначителен проблем с датата на календара
След като минах на 5.1.1 проблема с неопресняващата се икона на календара си остана. Явно е или проблем с някое приложение или просто е бъг в iOS и променената часова зона.
Направи ми впечатление , че ако телефона е включен в контакта да се зарежда и се смени датата, иконата на календара се опреснява коректно. !?!?!?!?!? нямам обяснение защо е така.
Решение работещо за мен без да се налага всяка вечер да респрингвам за да се опресни иконата:
Settings -> General -> Date & Time->
1. Ако Автоматично ви е настроен на Time Zone Sofia изключете автоматичната тайм зона и ръчно в Set Date & Time потвърдете датата и часа.
Би трябвало иконата на календара да се опресни коректно веднага.
2. Ако е зададено ръчно настроиване на Date & Time изключете го и после го включете като потвърдите дата и час .
При мен това работи без проблем ....
Може да се наложи да пробвате един два пъти да потвъдите дата и час ръчно !
Направи ми впечатление , че ако телефона е включен в контакта да се зарежда и се смени датата, иконата на календара се опреснява коректно. !?!?!?!?!? нямам обяснение защо е така.
Решение работещо за мен без да се налага всяка вечер да респрингвам за да се опресни иконата:
Settings -> General -> Date & Time->
1. Ако Автоматично ви е настроен на Time Zone Sofia изключете автоматичната тайм зона и ръчно в Set Date & Time потвърдете датата и часа.
Би трябвало иконата на календара да се опресни коректно веднага.
2. Ако е зададено ръчно настроиване на Date & Time изключете го и после го включете като потвърдите дата и час .
При мен това работи без проблем ....
Може да се наложи да пробвате един два пъти да потвъдите дата и час ръчно !
iPhone 4 ,6.1, BB 4.12.05 , Jailbreak evasOn 1.2, ФЗ Глобул